Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
6. juuli 2017, 12:36

MARIA KALJUSTE NAISTEST: "On üldteada, et naised fantaseerivad vägistamisest." (87)

Julge ja otsekohese väljaütlemisega Maria Kaljuste jagab Facebookis postitust, mille idee on ta saanud Elver Loho avaldusest, kus mees jagas postituses olevat lugu. Loho selgitab, et naised eelistavad pornot, kus näidatakse naistevastast vägivalda, kuid meestel olevat empaatiavõime suurem. See viimane – empaatiavõime – on see, mis Kaljuste sõnakaks teeb.

"Siin ei ole pistmist mitte empaatiavõimega, vaid naiste alateadliku ja looduse poolt antud sooviga olla väike ihaldatud naisuke, tunnistavad nad seda omale või mitte," alustab ta.

"Sageli aga on meie ühiskonnas naised võimsad, austatud ja kardetud või minetanud rüütelliku tähelepanu mõnel muul põhjusel. Nagu Urmas Espenberg kord ütles ja Feministeeriumi pasatormi alla mattus, naised tahavadki, et neid natuke kiusatakse. Mõned tahavadki, sealjuures on naiste julmus (mõtle või teise maailmasõja Helgade peale) ja valutaluvus (mõtle või menstruaalvalu peale, mida mehed võiks endale ette kujutada nagu viis päeva nädalas elada nael läbi käe löödud) teistmoodi, kui meestel üldteada," kirjeldab Kaljuste naisi.

Fantaasiad, mida mehed ei mõista

"Nende fantaasiatest mehed ilmselt aru saama ei saagi. Naised, kellele on eluaeg sisendatud, et nad ei tohi alistuda, elavad oma fantaasiates läbi just alistumise naudingut jne jne. On üldteada, et naised fantaseerivad vägistamisest. See ei tähenda kuidagi, et naised päriselt tahaks saada vägistatud. Tegelikult on põhjus selles, et agressiivsus ja naiste alistumine on nii taunitud, et naised hakkavad fantaseerima jõulisemast kohtlemisest," avaldab Kaljuste ja võtab asja kokku: "Ka on meie ühiskonna liberaalsel, vaskpoolsel, hoitud ja linnastunud suunal kadumas inimese loomulikud tunded. Me ei tunne enam kuuma, külma, väsimust ja kurnatust ehedal moel. Hirmu! Organismi arhailine mälu aga mäletab ja tahab kogeda – seega otsib alternatiive  – mis on siis ekstreemne seks, sadomasosessioonid, õudusfilmid jne .... Inimesed otsivad ka karmisõnalist juhti. See põhjendab ka raamatute nagu " Viiskümmend halli varjundit" jne pöörase populaarsuse. Tõsi, päriseluga võrreldes on need raamatud tõelised lasteraamatud. Kunagi kui ma pensionile jään, kirjutan raamatu oma nõustamisalastest kogemustest .... mille ilmselt palun avaldada postuumselt ."

Maria Kaljuste on naine, kes mõni aeg tagasi Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast lahkus, kuid asutas emadepäeval suveräänsusliikumise Tark ja Terve Eesti (TTE). Tema sõnul peab Eesti poliitika saama rohkem perenaisekeskseks.