Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
5. juuli 2017, 22:14

Kas mehed on naistest räpasemad ja miks? (9)

93 protsenti naistest viskavad aluspüksid pesukorvi, kui on neid ühe korra kandnud. Meestest pesevad alukaid pärast esimest kandmist aga 82 protsenti, ülejäänutel pole probleemi trussikuid korduvalt kanda. BBC räägib uuringust, milles küsitleti mehi ja naisi ning uuriti nende puhtusestandardeid. Millest need tulenevad?

Meeste arvates on pesemata voodipesu ebameeldiv ja vahetamist vajav pärast nelja nädalat - naiste arvates olid pesemata voodilinad ebahügieenilised juba pärast kolme nädalat. Kuid tegelikult on siinkohal ühed mustad mõlemad, voodilinu tuleks olenevalt sellest, kui palju öösiti higistad, pesta iga nädala või kahe tagant.

Ka meeste töölauad on pisut räpasemad, seal vohab 10 protsenti rohkem baktereid kui naiste laudadel. Kätepesuga on lood aga viletsamad - vaid pooled mehed kasutavad kätepesul seepi (naistest ligi kolmveerand). Käsi tuleks võimalusel alati pesta sooja vee ja seebiga.

Millest need erinevused tulevad? Paraku kasvatusest. Vanemad näägutavad tüdrukukeste kallal rohkem, nõuavad neilt puhtust, vahetavad sageli nende riideid, sest väikesed tüdrukud on uutes kleitides ju nii nunnud! (Või mida iganes.) Tüdrukute "mängud" on pigem tubasemad ja vanemad ei suuna neid piisavalt sporti tegema ja mürama. Hügieen ja puhtus on tähtsad mõlema soo esindajatele, plikatirtsud võiksid aga kõik rohkem väljas mängida ja vähem oma välimuse pärast muretseda.