Foto: Kuvatõmmis / News Daily / YouTube
Maailm
4. juuli 2017, 11:17

ISISe posteritüdruk Sally Jones soovib Inglismaale naasta (16)

Endine Inglismaa punklaulja Sally Jones, kes aastad tagasi Süüriasse pages ning seal äärmuslaste plakatitüdrukuks sai, on sõpradele pisarsilmi kurtnud, et soovib Raqqast lahkuda ning naasta kodumaale. 
Foto: Kuvatõmmis / News Daily / YouTube

Kentist pärit 49aastane kahe lapse ema Sally Jones kuulutati ÜRO poolt üheks ohtlikumaks terroristiks, kui ta põgenes oma noorema poja JoJoga 2013. aastal Süüriasse. Toona oli poiss oli 10aastane, vahendab Daily Mail. ISIS-e pruudiks kutsutud Jones kaotas endast 25 aastat noorema äärmuslasest abikaasa 2015. aastal USA droonirünnakus Raqqas. Naine ise pandi Pentagoni nii-öelda tapmisnimekirja mitmete teadaolevate terrorismiaktide kavandamiste tõttu. 

Jonesi nägu ilmus suuremate ajalehtede kaantele alles läinud aasta augustis seoses oma lapseeas poja toime pandud jõhkra tapatööga. Nimelt jõudis internetti Islamiriigi propagandavideo, milles teismeliseeas poisikesed tapavad kurdi võitlejaid. Lapse isa arvas ühes hukkajas ära tundvat oma poja JoJo. "Vastik, et talle on tehtud ajupesu," sõnas JoJo Inglismaal elav isa vähem kui aasta tagasi.

Kaader läinud aasta augustis ilmunud videost Foto: Kuvatõmmis / News Daily / YouTube

Sky Newsiga kõnelnud Sally Jonesi sõber, kes nimetas end Aishaks, väitis et tema sõber nuttis ning soovis pöörduda tagasi Suurbritanniasse, kuid ISIS ei luba seda, kuna ta on rühmituses teeninud võitleja naine.