Foto: Atikh Bana
Mitmesugust
2. juuli 2017, 15:47

Kuidas saada ideaalsed kulmud? (6)

Näo omapära arvestavad kauni kaarega ja hoolitsetud kulmud on silmadele täiuslik raam ning muudavad näo kütkes­tavamaks. Kulmude oskuslik rõhutamine on jätkuvalt ka väga moodne.

Aja jooksul on moes olnud palju kulmukujusid. 1990ndatel lõid laineid peenikeseks kitkutud kulmud, 50ndatel jämedad süsimustad jutid. Tänapäeval on popid domineerivad kulmud, ent rõhk on siiski loomulikkusel. Olgu mood milline tahes, kulmud peavad sobima näokujuga. Pea meeles, et kulme saab kujundada, kuid mitte väga palju muuta.

Pinna ettevalmistamine

Puhasta kulmupiirkond näoveega, ära kasuta kreeme. Veendu, et kulmuümbruse nahk on kuiv. Kui oled valu suhtes tundlik, kitku kulme pärast duši all või saunas käimist, siis on nahk pehme ja poorid avatud ning kitkumine pole nii valulik. Hiljem tuleks nahk uuesti puhastada, et mustus pooridesse ei koguneks. Kreemita kulmupiirkond niisutava kreemiga. Ära kitku kulme kogu aeg liiga peegli lähedal, nii võid kogemata kitkuda vale kuju, astu vahepeal eemale ja vaata üldpilti.

Leia õige kuju

Selleks et teada saada kulmu algus, aseta pliiats ninatiivast üles kulmuni. Kulmu algus peaks olema vertikaalne silma sisenurgaga. Seejärel kitku ära kõik üleliigsed karvad, mis jäävad ninajuurele. Kaugel asetsevate silmade puhul võib kulmu alguspunkti teha pisut ninajuurele lähemale. See muudab visuaalselt silmade vahe väiksemaks. Lähedal asetsevate silmade korral tuleks teha kulmu algus silma sisenurgast pisut väljapoole. Nii tunduvad silmad teineteisest veidi kaugemal.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse