Maasikaid tuleb ikka pesta, sest rebased külastavad maasikapõlde meelsasti levitades paelussi ja kärntõbe. Mina loputan maasikaid alati voolava veega kaks korda läbi ja tõesti väliselt väga puhaste maasikate esmane pesuvesi on oi kui must.
külmkamrisse pesemata ja tolmuseid marju külmuma.Ei kujuta ette.Pesemata marjadega võib saada kõhuussid.Maasikakorjajatel ei ole puhtad käed,käivad vahepeal võsastikus hädal ja siis korjavad marju edasi.Toa põrandal kui mari maha kukub ei panda enam suhu,kui sitakärbes lendab marjade peale ja tuleb lehmalaudast on maasikal igasugused tõbid peal.Lapsena kui ma pesemata marju sõin,sain kühuussid.Pärast sõin sibulat ja küüslaku,millega neist lahti sain.
ma ostsin turult maasikaid ja loputasin nõus veega.Nõu pühja jäi päris palju liiva ja tolmu. Iga loputusega jäi vesi puhtamaks. Laupäevaseid eesti maasikaid ostsin teise müüja käest,neist maasikaist tuli väga vähe tolmu ja vesi oli päris selge,kuid põhjas oli veidi liiva. Olen kunagi külmkabrisse suhkruga marju pannud,kuid sukruga marjad ei külmu korralikut läbi.Minu vanaema,kes keetis moosi ütles alati,et marjad peavad korralikult puhtaks pestud olema,siis ei lähe moos käärima.
Viimane aeg, on kuskil augusti keskel. Praegu alles hakkab marju tulema ja hinnad laes. Just üks suur kasvataja ütles, et see aasta jätkub marju pikemaks ajaks, kuna ilmad jahedad ja marjad küpsevad ühtlasemalt ja aeglasemalt. Ja kui soov suuremat kogust osta, tasuks seda teha otse kasvatajalt - saad kindlasti kohaliku ja hind ka parem..
"Püreena külmutamiseks hõõru marjad koos suhkruga püreeks. Lisa liitri marjade kohta üks kuni poolteist liitrit suhkrut." Ohissnd, sama hästi võiks ju siis lihtsalt lusikaga suhkrut suhu kühveldada, pole vaja vaeva näha ega miskit külmutada.
Oh õudust, kes rumal soovitab 1 liitri marjade kohta 0,5 - 4dl suhkrut?! Maasikad on piisavalt magusad, et neile ainult veidi suhkrut lisada või üldse mitte panna. Ime, et selliste soovituste peale lapsed ei rasvu, selline kogus suhkrut on mitu korda rohkem kui pudelis Coca-colas. Maasikad on magusad marjad, suhkruga nende maitse tapmine on rumalus. Ühe liitri kohta maksimum supilusikatäis ja moos on magus. Saab ka ilma suhkruta.
vastupidi.Maasikad on väga mustad,mitte iial ma maasikaid külmkappi ei pane pesemata. Kõigepealt ma loputan puhta veega maasikad kausis.Siis võtan maasikatelt lehed otsast ära. Panen kaussi raputan maasikad söögisoodaga üle ja siis valan peale puhast söögi äädikat. Maasikad hakkavad vahutama ja segan supilusikaga läbi.Pärast lasen vee peale ja liigutan jälle maasikaid vahutavas vees.Siis valan äädikase vee pealt ära ja paar korda loputan veel läbi. Vahel jääb loputusvesi tolmu ja liiva täis.Siis on maasikad säravpuhtad ega ole ka äädika maitset. Maasikad peavad terved olema. Mul on suured külmutuskarbid kuhu maasikad üksteise kõrvale laon ilma suhkruta.Teise korra laon veel ükshaaval peale ja panen külmkappi külmuma.Teisel päeval võtan külmkambrist välja ja võtan maasikad karbist ükshaaval välja külmutuse kile kotti ja asetan külmkabrisse. Ma imestan missugust sõnnikut mõned süüvad ja pesemata maasikaid külmutavad. Minu külmutatud maasikad on terved ja ilusad nagu peenralt võetud.
harimatu.Küsi arsti käest järgi,et söögi soodal ja äädikal ei ole klooriga mitte midagi pistmist.Nii söögi sooda kui äädikas ei ole kloor ega mürgine tervisele. Vanaaegsed inimesed olid väga targad.Toidulauda ei tohtinud enne istuda kui käed olid puhtaks pestud.Nüüd pannakse kõige räpasemat toitu suhu otse põllult, kus maasikate vastast roomavad mõõda vihmaussid,teod ja igasugused sõnniku kärbsed,kes maasika peale lendavad.Olen maal niisugust maasikat suhu pannud, mille peal on olnud halva maitse ja lõhnaga putukas,millest jääb suhu lutika maitse.Kui see putukas ükskõik,missuguse marja peale lähe,jääb kogu marjale lutika maitse ka marja sisse.
külmkambrisse nagu kirja autor mainib ei panda marju mitte iila suhkruga ja peale selle pesemata marju. Tänavu pidi maasikatel niiskusest hallitus küljes olema ja seda enam hallitanud ja pesemata marjad on tervisele kahjulikud. Äädikas j SÖÖGISOODA hävitavad koostoimel kõik bakterid ja ussimunad. Äädika ja söögisooda koostoimel ei teki kloori.Maasikad peavad töötlemisel terved ja värsked olema.
KOMMENTAARID (26)