Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
22. juuni 2017, 07:56

6 öist juuksetrikki ehk kuidas valmistuda juba õhtul hommikuseks juuksesättimiseks

Hommikul ärgates ei tea me iialgi, mis suunda juuksed hoiavad. Kiiretel hommikutel on soeng aga viimane asi, mille pärast muretseda tahaks. Anname sulle mõned head nõuanded, mida juba õhtul oma hommikuse soengu heaks teha saad.

1. KINNITA TUKK ÖÖSEKS PAIGALE. Kui tukk kipub öösel oma kuju kaotama ja turritab hommikul püsti, fikseeri see paigale, kasutades juuksenõelu. Jaga tukaosa keskelt pooleks ja kinnita õrnalt klambritega kummalegi poole nägu. Jälgi, et klambri sakiline osa jääks allapoole, nii hoiab see salke kindlamalt kinni. Võid juustele siduda ka siidsalli – nii püsib tukk kindlalt paigal.

Hommikul eemalda klambrid ja kas sasi lihtsalt kätega või kammi tukk paigale tagasi. Kui tukaosa on hommikul nähtavalt rasune, aga ülejäänud juuksed veel pesu ei vaja, loputa kraanikausi kohal ära vaid tukk. Nii säästad aega ega koorma ülejäänud juukseid ebavajaliku pesuga.

Foto: Daisy Lappard

2. LIHTSA KRUNNIGA KAUNID LAINED. Soovid ärgata hommikul volüümikalt lopsakate lainetega, ilma et peaksid mingit vaeva nägema? Aga palun! Kinnita juuksed kõrgele pealaele hobusesabasse, nii tõstad juurteosa ja tagad juustele kohevuse. Seejärel piserda hobusesabas olevad juuksed pähe jäetava palsamiga kergelt üle, sest niisketesse juustesse jääb laine paremini sisse. Keera kõik juuksed ümber hobusesaba krunni ja kinnita korralikult juuksenõeltega.

Hommikul eemalda vaid klambrid ja kumm, viska lainetele liikuvuse andmiseks juukseid paar korda üle pea, piserda kiharatele kergelt lakki ja oledki päevaks valmis.

Foto: Daisy Lappard

3. KELMIKAD LOKID PEAPAELA ABIL. Kasutades vaid peapaela, saad endale hommikuks ilusad S-kujulised lokid. Need annavad hea põhja ülespandud soengu tegemiseks, ent võid oma laines kiharaid vabalt ka lahtiselt kanda. Valik on sinu. 

Kasuta pehmet peapaela, mis pole liiga tugevalt ümber pea. Niisuta kergelt juukseid pihustatava palsamiga. Alusta näo lähedal olevatest juustest. Võta umbes 1 cm läbimõõduga salk ja hakka seda ümber juuksepaela kerima, iga uue tiiruga lisa salke juurde, kuni kõik juuksed on ümber peapaela keritud. Fikseeri salgud igaks juhuks ka mõne klambriga, et need paigal püsiks. Hommikul haruta juuksed lahti, kanna neisse pisut läikeseerumit ja kaunid lokid ongi olemas.

Foto: Daisy Lappard

4. ÄRKA HOMMIKUL SIIDISTE JUUSTEGA. Kui oled üks neist õnnetutest, kelle juuksed on kuivad ja muutuvad väga kergesti kahuseks, siis ära kurvasta. Meil on sulle lahendus: siidisall ja seerum aitavad alati! 

Selleks et ärgata säravate ja siledate kiharatega, kanna õhtul juusteotstele ja keskosale seerumit. Ära kanna seerumit juuksejuurte lähedusse! Seejärel mässi oma juuksed siidist salli sisse. Siid on juuste vastu ülimalt õrn ja aitab vältida hõõrdumist, mis muudab juuksed kahuseks ja ajab elektrit täis. Hommikul juuksed lausa tänavad sind.

Foto: Daisy Lappard

5. KUIDAS SÄILITADA EELMISE PÄEVA LOKKE? Soovid hommikul ärgata imelise lokisoenguga? Pole probleemi – võta appi kuivšampoon ja tavalised juukseklambrid. Kuivšampooniga saad anda juustele tagasi värskuse ja puhta väljanägemise.

Kui oled kaval ja kasutad seda juba õhtul, saab toode öö otsa mõjuda ning kõik üleliigse rasu endasse imada: nii saad hommikul ärgata kohevate juustega, mis ei hoia inetult peadligi. Lokkide tegemiseks keri salk juukseid õrnalt ümber kahe sõrme rulli ja kinnita klambriga võimalikult peanaha lähedale. Hommikul jääb sul üle vaid klambrid eemaldada, kätega korra läbi juuste tõmmata ja oledki valmis!

Foto: Daisy Lappard

6. ÄRA MINE NIISKETE JUUSTEGA MAGAMA. Kui sa just ei kasuta öist juuksemaski või -õli, ei ole kuigi mõistlik mõte märja peaga magama minna. Märjad juuksed on õrnad ja venivad kergesti välja. Seega mõtle, mida teeb niisketele juustele öine hõõrdumine vastu padjapüüri! Lisaks võib niiskete juustega magama minek tähendada seda, et hommikul on kiharad igasse ilmakaarde laiali ja sa pead soengule esindusliku välimuse andmiseks neid näiteks sirgendama hakkama. Kui selleks aga aega ei ole ... on paras jama!

Foto: Daisy Lappard

Veel nippe:

  • Kõik öised punutised ja krunnid tee pigem lõdvalt, et vältida juustesse tekkivaid tugevaid volte ja rante.
  • Siidine padjapüür on parim valik, kuna see on juuste vastu eriti õrn ning aitab vältida kiharatesse tekkivat kahu ja staatilist elektrit.
  • Kammi juba õhtul juuksed korralikult läbi, nii väldid lisapusade tekkimist.
  • Ära kammi hommikusi lokke! Nii lähevad need kahuseks ja kaotavad oma esialgse kena vormi. Pigem silu neist kergelt näppudega läbi.
  • Eelista juuksekumme, millel pole metallist osa. See lõhub juukseid liialt ja jätab neisse soovimatuid rante.
  • Kui kõik eelnev pole abiks olnud ja hommikul pole soeng ikka päris see, päästab sind kiire ja klassikaline pealt silutud hobusesaba. Võid teha selle nooruslikult kõrgele või hoopis trendikalt madalale.

Nipid ilmusid esmakordselt 2016. juuni Naistelehes.