Jaanipäeva menüü veel paika panemata? Ammuta inspiratsiooni siit!
Retseptid ilmusid esmakordselt Ragne Värgi sulest möödunud aasta Naistelehes.
Kondenspiimakana
Kondenspiima ja kanaliha kooslus võib küll esmapilgul veider tunduda, kuid tegelikult täiendavad need kaks teineteist imeliselt. Marinaadis sisalduv kondenspiim aitab kanakintsulihal maitsestuda ja nii valmib grillil äärmiselt mahlane, pehme ning kergelt krõbeda kattega roog!
- 500 g kanakintsuliha
- soola, pipart
Marinaad:
- 2 sl kondenspiima (suhkruga)
- 1 sl austrikastet
- 1 sl palsamiäädikat
- 3 sl sidrunist pressitud mahla
Serveerimiseks:
- värskeid salatilehti, maitserohelist, kirsstomateid
Sega marinaadi komponendid kokku ja pista kintsuliha sellesse maitsestuma. Jälgi, et liha saaks korralikult marinaadiga kokku. Lase kanal külmkapis üle öö seista. Umbes 15 minutit enne grillimist tõsta liha külmkapist toatemperatuurile. Puhasta liha üleliigsest marinaadist, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta kintsud grillil mõlemalt poolt valmis. Serveeri koos värskete salatilehtede, maitserohelise ja röstitud kirsstomatitega.
Toorvorstisalat
See salat on mõnus segadik toorvorstidest, munadest ja muust heast-paremast, mida suurelt vaagnalt on hea koos seltskonnaga nautida.
- 250 g toorvorste
- 2–3 viilu saia või ciabatta't
- soola, pipart, õli
- 2–3 pead Rooma salatit «Little Gem»
- 3 keedetud (viieminuti-) muna
- 1–2 marineeritud kurki
- 1–2 sl hakitud murulauku
Kaste:
- 50 g majoneesi
- 50 g Kreeka jogurtit
- 1 tl mahedat sinepit
- 2 sl tilli
- 1–2 sl sidrunist pressitud mahla
- soola, pipart
Küpseta toorvorstid grillil või ahjus valmis. Samamoodi küpseta krõbedaks ka saiaviilud, millele on kergelt piserdatud oliiviõli ning raputatud soola ja pipart. Sega kastmeained omavahel ja maitsesta soola-pipraga. Laota alusele neljaks lõigatud salatipead, munasektorid, hakitud kurgitükid ja murulauk. Laota peale küpsetatud toorvorstitükid ja väikesteks tükkideks rebitud saiaviilud. Piserda peale kaste ja pisut musta pipart.