Foto: Ragne Värk
Mitmesugust
19. juuni 2017, 12:09

Jaanipäeva menüü veel paika panemata? Ammuta inspiratsiooni siit!

Kui sa pole veel jaanipäeva menüüd paika pannud, ammuta inspiratsiooni tänastest retseptidest. Võid kindel olla – sööjad on positiivselt üllatunud!

Retseptid ilmusid esmakordselt Ragne Värgi sulest möödunud aasta Naistelehes.

Kondenspiimakana

Kondenspiima ja kanaliha kooslus võib küll esmapilgul veider tunduda, kuid tegelikult täiendavad need kaks teineteist imeliselt. Marinaadis sisalduv kondenspiim aitab kanakintsulihal maitsestuda ja nii valmib grillil äärmiselt mahlane, pehme ning kergelt krõbeda kattega roog!

  • 500 g kanakintsuliha
  • soola, pipart

Marinaad:

  • 2 sl kondenspiima (suhkruga)
  • 1 sl austrikastet
  • 1 sl palsamiäädikat
  • 3 sl sidrunist pressitud mahla

Serveerimiseks:

  • värskeid salatilehti, maitserohelist, kirsstomateid

Sega marinaadi komponendid kokku ja pista kintsuliha sellesse maitsestuma. Jälgi, et liha saaks korralikult marinaadiga kokku. Lase kanal külmkapis üle öö seista. Umbes 15 minutit enne grillimist tõsta liha külmkapist toatemperatuurile. Puhasta liha üleliigsest marinaadist, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta kintsud grillil mõlemalt poolt valmis. Serveeri koos värskete salatilehtede, maitserohelise ja röstitud kirsstomatitega.

Foto: Ragne Värk

Toorvorstisalat

See salat on mõnus segadik toorvorstidest, munadest ja muust heast-paremast, mida suurelt vaagnalt on hea koos seltskonnaga nautida.

  • 250 g toorvorste
  • 2–3 viilu saia või ciabatta't
  • soola, pipart, õli
  • 2–3 pead Rooma salatit «Little Gem»
  • 3 keedetud (viieminuti-) muna
  • 1–2 marineeritud kurki
  • 1–2 sl hakitud murulauku

Kaste:

  • 50 g majoneesi
  • 50 g Kreeka jogurtit
  • 1 tl mahedat sinepit
  • 2 sl tilli
  • 1–2 sl sidrunist pressitud mahla
  • soola, pipart

Küpseta toorvorstid grillil või ahjus valmis. Samamoodi küpseta krõbedaks ka saiaviilud, millele on kergelt piserdatud oliiviõli ning raputatud soola ja pipart. Sega kastmeained omavahel ja maitsesta soola-pipraga. Laota alusele neljaks lõigatud salatipead, munasektorid, hakitud kurgitükid ja murulauk. Laota peale küpsetatud toorvorstitükid ja väikesteks tükkideks rebitud saiaviilud. Piserda peale kaste ja pisut musta pipart.

Foto: Ragne Värk