ANU SAAGIM, MANONA PARIS Suurbritannia suursaadiku vastuvõtulFoto: Martin Ahven
Inimesed
17. juuni 2017, 10:55

VIDEO | Väike rojalist Manona Paris: etikett ei ole kett (14)

Sel nädalal tähistasime Tema Majesteet Kuninganna Elizabeth II sünnipäeva, mille puhul kutsus Suurbritannia uus suursaadik Eestis, Theresa Bubbear oma kaunisse Pirita-Kose residentsi Eesti silmapaistvad ühiskonnategelased.

Suurbritannia uus suursaadik Theresa Bubbear leiab, et etikett pole loodud inimeste ahistamiseks. Seetõttu polnud neljapäeval, 14.juunil toimunud glamuurisündmusel naistel lpeakatete kandmise kohustust. Theresa nentis, et paneb ise kübara pähe, vaid kohtumistel kuningannaga.

MANONA PARIS  Foto: Martin Ahven

Mida arvab taolisest põikpäisusest aga ajakirja Naisteleht peatoimetaja Manona Paris?

Manona: Naistelehel oli hiljuti au teha Theresaga intervjuu ja selles rääkis väga iseseisev daam, kuidas on võimalik naisel teha väga head karjääri, samal ajal kasvatada lapsi ja loomulikult ka sealjuures alati väga esinduslik välja näha. 

Theresa tõdes, et kuna Suurbritannia on kuningriik, siis ei saada seal kunagi etiketist ei mööda ega ümber. Aga minus tõstis selle jutu peale pead väike rojalist ning mul on tõsiselt kahju, et tänasel vastuvõtul enamus naisi, kaasaarvatud proua suursaadik ise, kübaraid ei kanna. 

Briti suursaadiku vastuvõtt - Suurbritannia suursaadik Eestis Theresa Bubbear Foto: Martin Ahven

Aga jah, ilmselt soovis Theresa, et naised ei muretseks liigselt oma välimuse pärast ja tunneks end vabalt. Etikett ei ole kett! Tõepoolest, miks kanda kübarat, kui sa seda teha ei soovi. 

Aga austusest kuningakoja ja Suurbritannia vastu riietusin kleidikesse, mis on pärit Inglismaalt. Ja mis mulle väga meeldib, siis Suurbritannia uus suursaadik on väga vabameelne ja lõbus persoon, pisut nagu naine meie kõrvalkorterist. Ja see on väga, väga tore! Samas on temas naiselikku powerit, aga teisalt on ta väga laia haardega inimene, kellega sa soovid rääkida ja keda on põnev kuulata. Temaga on hea koos olla.

Vaata videot!