Foto: PantherMedia / Scanpix
17. juuni 2017, 09:00
Manona saleneb: särtsakas juustu-maasikasalat
See on tegelikult üsna tavaline roheline salat, millele maasikas annab lisameki. Mõnus roog soojaks kippuval suvepäeval. Seda on hea süüa ka omaette toidukorrana, sest juust annab valku.
- 2 tomatit
- 2 kurki
- 200 g meelepäraseid salatilehti
- 100 g riivitud pehmet maitseküllast juustu (nt sulugunit)
- 200 g maasikaid
- 50 g maapähkleid või pähklisegu
- sidrunimahla ja sutsu oliiviõli
- maitse järgi soola ja musta pipart otse veskist
Tükelda tomat ja kurk meelepärasel viisil, viiluta maasikad. Sega koos salatilehtedega suures kausis kokku, lisa sidruni-õlikaste, maitsesta soola ja ohtra musta pipraga. Enne serveerimist riivi peale juustu ja puista üle pähklitega.
Mida vahvat veel maasikatega ette võtta? Uudista värsket Naistelehte ja ole inspireeritud!