Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
15. juuni 2017, 17:49

5 HEAD SÕPRA, kellega iga mees luurele võiks minna

Ilma sõpradeta ei saa keegi hakkama. Veebileht Art of Manliness kirjutab oma artiklis, et üks inimene jõuab elu jooksul keskmiselt 150 sõprussuhet luua. Loomulikult pole need semud kõik sõbrad kogu eluks, kuid kui sinu lähedaste ringkonnas on need viis tüüpi, siis oled tõesti õnnega koos.

Mentor

Iga mehe elus tuleb see hetk, kus on vaja sõbraga kui mees mehega rääkida ja nõu küsida. Siis ei ole kasu muretutest elunautijatest või ja ühepäevaliblikatest. Võib-olla on Mentor sinust mõned aastad vanem ja elukogenum. Võib-olla olete samavanused, aga ta on alati oma tõsiduse poolest teistest sõpradest erinenud.

Selliseid tõsiseid jutte saab (ja kui võimalik, kindlasti ka peaks) rääkida ka oma elukaaslasega. Kuid Mentor on siiski hindamatu abimees. Mentori juures on hea asi ka see, et ta ei karda aus olla. Ta ütleb välja tõe, mida sa võib-olla kuulda ei taha, kuid pead. Paljud mehed tunnevad teist meest kritiseerides ebamugavust, Mentor mitte.

Vallaline sõber

See sõber ei pea tingimata olema vaba ja vallaline (kuigi sageli on sõpruskonna viimane, kes altari ette jõuab) ja tema on see, kes aitab sind suhtlemist vajavates olukordades, eriti nendes, kus suhelda tuleb vastassoo esindajaga. Sarmikas, enesekindel, kuid mitte see, kes kogu tähelepanu endale võtab. Vallaline on see sõber, kes sind uues seltskonnas kõige positiivsemate sõnadega tutvustab ja sind uuele naistuttavale üles kiidab. Tema ei lase sul ka kunagi oma vanu sõpru unustada, sest kutsub teie seltskonda ikka aeg-ajalt pubisse, grillima või kontserdile.

Meister

Mees, kes teab kõigest kõike. Voolib puulusikad, parandab torud ja ehitab su lapsele mängumaja. Tõenäoliselt on tal oma sepikoda, puutööpink või vähemalt muljetavaldav tööriistakomplekt. Ta jagab sinuga lahkelt praktilisi nõuandeid ja näpunäiteid. Vaata, et sa ei suhtu temasse kui alluvasse, kes sinu heaks tööd teeb. See on Meistri puhul kerge juhtuma. Mine tee temaga tänutäheks üks õlu või kutsu ta niisama külla, isegi kui sul parasjagu tema abi vaja ei lähe.

Trennihull

Võib-olla ei ole Trennihull just su kõige lemmikum sõber. See musklimägi treenib igasugu Raudmehe võistlusteks ja käib keset talve meres ujumas. Ja ta kutsub sind kaasa ja ei jäta järele enne kui sa jah ütled. Aga samas inspireerib ta sind enda eest hoolt kandma ja aktiivne olema. Enamasti mõistab Trennihull, et sa pole ehk päris samas vormis ja on nõus sinuga niisama rattaga sõitma või väikesele sörgile minema. Aga ära arva, et ta ei pane tähele sinu tõelist potentsiaali, kui ta utsitab sind pisut enam pingutama, kui ise plaanisid. Trennihullu positiivne mõju kandub edasi ka sinu ülejäänud elusse: leiad ennast järjest vähem laisklemas ja hoopis sagedamini tegutsemas.

Töösemu

Iga päev veedad sa tööl mitu tundi. Kui poleks Töösemu, kellega vahepeal paar sõna juttu ajada ja temaga lõunal käia, siis oleks tööelu täiesti masendav. Töösemu juures on hea asi see, et te ei pea tingimata muul ajal suhtlema. Piisab sellest, et temaga saab paar korda päevas nalja visata, kuid te ei pea üksteise kõrgetele "Parima sõbra" ootustele vastama. Kuid kui teie iseloomud ka eriliselt hästi klapivad, siis võib Töösemu olla ka Pärast-Tööd-Semu ja Semu-Kogu-Eluks.