Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
15. juuni 2017, 12:01

Uus toode varsti kohal! Ilus jume lihtsalt ja kiirelt!

Kui oleks vaid võimalus ohutult päikese käes lesides saada imeilus päevitus? Tänu teadusuuringutele võib see unistus reaalsuseks muutuda.

Paljud inimesed armastavad ilusat päevitust, kuigi teame, et liigne UV-kiirgus on kahjulik. Me määrime end päikesekreemiga, et kaitsta oma nahka. Hiljem tarvitame aga võltspäevitust, et saavutada ohutu jume, mis tegelikult lihtsalt värvib nahka ja ei paku nahale mingit kaitset, vahendab Independent.

Massachusettsi teadlased on välja töötanud ravimi, mis jäljendab päikesevalguse efektiivsust nahal, seega on võimalus saada ideaalne jume ilma liigse UV kiirguseta.

Ravimit kasutatakse nahale peale kandes, mis laseb nahal toota tumedat pigmenti melaniini. Loodetakse, et ravim töötab ka neil, kes päikese käes kiirelt ära põlevad. Veel võimaldab toode aeglustada naha vananemist

See uudis on kindlasti oluline päevitamist armastavatele inimestele, aga teadlased ei viinud läbi seda uuringut, vaid iluravi silmas pidades. Nad loodavad, et uus toode suudab teha läbimurde ka nahavähi vältimises.

Tume pigment melaniin on naha naturaalne päikesekaitse aga tekib vaid liigse päikesevalguse mõjul. Uue toote abil saab keha hakata melaniini tootma kohe, ilma igasuguste kahjustusteta.

Teadlased on kindlad, et kõik peaksid kasutama päikesekreemi ning nad soovivad selle ka oma tootega kombineerida, et pakkuda kõige efektiivsemat kaitset.

Testid näitavad, et toodetud melaniin suudab edukalt blokeerida kahjuliku UV- kiirguse. Kuigi siiani pole olnud ühtegi probleeme toote tõhususega, soovivad teadlased teha suurel hulgal teste enne, kui toode kättesaadavaks tehakse.