Kui seksuaalelusse on tekkinud rutiin, ära häbene sinna vürtsi tuua mänguasjadega.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
15. juuni 2017, 10:20

NAISTEARST ANNAB NÕU: need viis seksinippi muudavad su elu paremaks

Naistearsti juures käimine ei tähenda vaid konsultatsioone rasestumisvastaste vahendite kasutamise ning suguhaigustest hoidumise osas. Naistearst võib anda ka kasulikke vihjeid selle kohta, kuidas oma seksuaaltervist parandada.

"Ärge kunagi kartke oma günekoloogiga oma seksuaalelust rääkida," rõhutab naistearst ning Yale´i meditsiiniülikooli professor Mary Jane Minkin. Või kui kardad, siis tuleks leida uus naistearst. Ta toob portaalis Prevention välja viis seksinippi oma tööpraktikast, mis on paljude naiste elu paremaks muutnud.

Kasuta libestit. Tupe kuivus on menopausi ajal levinud probleem, kuid see võib kimbutada naisi igas eas madala libiido, stressi või ravimite kõrvalmõjude tõttu. Libesti muudab vahekorra valutuks ja nauditavaks. Seejuures, teine võimalus kuivust peletada on kasutada regulaarselt vibraatorit. See suurendab vaagnas verevoolu ning see omakorda soodustab niiskustaseme paranemist.

Masturbeeri. Kui sa ei jõua vahekorra ajal orgasmini, mõtle sellele, millal sa viimati end ise rahuldasid. See aitab sul nii end kui partnerit paremini tundma õppida. Kui sa vahekorra ajal orgasmini kuidagi ei jõua, võid end ka ise seksi ajal õigetest kohtadest puudutada.

Pese käed puhtaks. Mõnikord on parim asi, mida enda seksuaaltervise heaks teha, käed puhtaks pesta. Nende kaudu jõuavad suguelunditeni ja sealt ka organismi bakterid, mis põhjustavad tõsiseid tõbesid. Üks näiteks on kolibakter, mis võib põhjustad tupepõletikku või kuseteede infektsiooni.

Kasuta mänguasju. Kui seksuaalelusse on tekkinud rutiin, ära häbene sinna vürtsi tuua mänguasjadega. Need ei pea olema piitsad või ketid, ka dildost või vibraatorist piisab. Või muuda lihtsalt tavapärast asendit. Näiteks koli voodi asemel köögilauale seksima.

Tea, milline poos on parim. See kehtib eriti naiste kohta, kelle jaoks on seksuaalvahekord valulik. Siis tasub katsetada erinevaid poose ning leida selline, mis valu ei tekita.