Foto: AF Fotografie / Alamy
Mitmesugust
14. juuni 2017, 07:58

Kuidas pääseda needustest?

Sõnal on sisu ja mõttel mõju. Meie esivanemad on suisa keelanud teatud sõnu kasutada, et mitte kurja välja kutsuda, sest sõnal on jõud, mida ei tohi alahinnata. Muidu võid isegi endale needuse peale panna, hoiatab esoteerik ja veebilehe Salamaailm autor Kadri Heinmaa, andes peale enda kogemuste edasi ka Reet Hiiemaa raamatu «Kaitsemaagia Eesti rahvausundis» tarkusi.

Sõnaga on võimalik mõtetes end kaitsta ja teisi kahjustada. Eriti võimsaks osutub sõna siis, kui sellele panna juurde energia. Sõnale annab energia väga pingsalt mõtlemine või tugev emotsioon, näiteks kirg, iha, viha ja loomulikult kadedus. Viimased kaks on kõige tavapärasemad emotsioonid, mis võivad sõnast või mõttest teha lausa needuse.

Hea näide: keegi on sind tõeliselt vihale ajanud ja sa mõtled: saaks ta tagasi selle, mis ta mulle tegi! Mõni nädal hiljem kuuled, et ta kukkus ja murdis jalaluu. Sind valdavad süümepiinad ja mõtled, et ega sina ometi süüdi ole. Sa ju ainult mõtlesid nii, sa ei saa süüdi olla ... Aga võid väga vabalt olla!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse