C-Jam tuleb välja võimsa albumiga „Cellohell“
Inimesed
12. juuni 2017, 22:31

C-Jam tuleb välja võimsa albumiga „Cellohell“

Populaarsel tšellonelikul C-Jam seisab ees suvine kontsertringreis mööda Eestimaad, enne seda aga näeb 7. juulil ilmavalgust nende uus plaat "Cellohell", mida on esimest korda võimalik soetada 11. juulil Viimsi kirikus toimuval Päikeseloojangukontserdil.

"On valminud ka C-JAM-i uus raamat – album valmi vormis, nimeks sellel „Cellohell”, maakeeli "Harilik põrgu". Album sisaldab 13 lugu põrgukateldest ning lisaloona 14. loo, mis räägib taevaminekust või puhastustulest, kuidas kellelegi parem tundub," selgitab C-Jami eestvedaja Pärt Tarvas.

Ta toob plaadi sisu välja järgmisel moel: "Põrgus on teatavasti katlad. Katelde ümber sebivad rõõmsameelsed naiskuradikesed, kolmnurksed sabad püsti. Nad liputavad kelmikalt oma saba just selle lõkke ees, mis hetkel põleb heledaima leegiga ja annab kõige rohkem sooja."

"Et lõkete põlemine pole ühtlane, siis hoiavad kuradikesed end ikka kõige vägevamalt leegitseva tule juurde. Ei aita siin ka maausuliste pühad kombed. Katlad paiknevad suure ringina ning nende keskel asub võtteplats, kus siis sõltuvalt tuule suunast lendavad raevukate tiivalöökidega üles ja alla energiainglid." 

Pärt Tarvas tõmbab albumi puhul paralleele raamatutega, mida saab kirjutada väga erinevates keeltes, kusjuures igaüks meist kasutab enda väljendamiseks erinevaid keeli ja võimalusi.

"Et me oleme muusikud, kasutame me eneseväljenduseks enamasti helikeelt ja seda isegi siis, kui me püüame oma plaadil valmivormi tabada. See ei olnudki nii lihtne. Lahendus oli siiski elementaarne, nagu ütles postiljon Petškin Prostokvašinost: tuleb vaid teatavatele teemadele anda mõne tegelaskuju tähendus, värv ja iseloom," selgitab ta põrgutausta. "Igal sajal juhul on see parem, kui üks halb Eesti film. Uskuge, muusika elab igavesti!"

Tšellokvartett C-Jam rõõmustab oma austajaid lisaks albumile ka Päikeseloojangukontsertidega 23 Eestimaa paigas.

Lavale astuvad Tõnu Jõesaar, Margus Uus, Levi-Danel Mägila ja Pärt Tarvas. Kontserdid nimega "Greatest Hits" toimuvad 11. juulist 4. augustini kirikutes, mõisates, taludes, hotellides, suvelavadel, sadamates, hoovides, terassidel, kuursaalides ja Viru Keskuse katusel.

Esimene esinemine toimub 11. juulil kell 21 Viimsi Püha Jaakobi kirikus, pillid pannakse kasti pärast kontserti Lohusalu sadamas 4. augustil.