Foto: Rebecca Lacey
Mitmesugust
12. juuni 2017, 21:19

7 suurt viga, mida võid teha raseerimisel

Raseerides on hõlpsam ja valutum end pidevalt siledakoivalise rannajumalannana hoida kui depileerides ja epileerides. Ent kuidas vältida sellega kaasas käivaid probeeme nagu sissekasvanud karvad ja kuiv kare põletikuline nahk?

1. Sa ei niisuta nahka enne ­raseerimist

Kuivalt raseerimine on viga number üks! Kuigi see on ajasäästlikum variant, on ärrituspunnid kiired tekkima. Raseerimisgeelid ja -kreemid ongi välja töötatud selleks, et tagada žileti sujuvam libisemine. Ilma nendeta ärritad oma niigi õrna nahka. Hullemal juhul on see marraskil või lõikad hoopis sisse. Ideaalis võiksid enne paar minutit sooja duši all naha pehmeks leotada.

2. Kasutad raseerijaid liiga kaua

Kui raseerid end iga päev, ei tohiks ühekordset žiletti kasutada kauem kui paar päeva. Nüri tera ärritab nahka, rääkimata seal pesitsevatest arvukatest bakteritest, mis võivad põhjustada infektsioone. Kui tunned, et raseerija ei libise nahal sujuvalt ja tõmbab nahka justkui kaasa, on tera eluiga lõppemas ning õige aeg see uuema vastu välja vahetada.

3. Raseerid vastu karvakasvu

See tagab küll siledama tulemuse, ent ärritab tunduvalt rohkem nahka. Lisaks kasvavad tömbi otsaga karvad suurema tõenäosusega naha sisse ja võib tekkida põletik. Seetõttu raseeritakse alati karvakasvuga samas suunas. Mõistlik oleks pärast raseerimist kasutada ka rahustavat geeli, vältimaks nahaärritusi. Proovi näiteks aaloegeeli või naturaalseid kehaõlisid. Kui pelgad, et õlid teevad riided rasvaseks, uhu veejoaga liigne kiht maha.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse
Foto: Rebecca Lacey