Foto: RETSEPTID: SILJA JA ARVI PITELKOVI «GRILL JA BARBECUE. TOIT ELAVAL TULEL»
Mitmesugust
10. juuni 2017, 15:50

Grillihooaja kuningannadele: kanavorstid peekoniga

Grillihooaeg on mürinal pihta hakanud, ent retseptid on justkui vanad. Anname mõned esmapilgul vanade heade, aga siiski pisukese vimkaga roogade juhised, millega lähikondsete vau-hüüdeid esile kutsuda.

See on väga hea suupiste, milles ühinevad mõnevõrra ootamatult kana, peekoni ja pähklite maitse. Vorste tasub valmis teha suurem kogus, et neid vajadusel isegi kergema õhtueinena süüa.

  • 500 g kanahakkliha
  • kimp värsket peterselli
  • kimp värsket koriandrit
  • 1 sl kooritud pistaatsiapähkleid
  • 100 g viilutatud suitsupeekonit
  • soola ja pipart

Haki peterselli- ja koriandrilehed. Haki ka pistaatsiapähklid väiksemaks. Sega kõik hakklihaga ja maitsesta. Pane segu 10 minutiks külmikusse maitsestuma.

Laota laiali kaks peekoniriba, nii et ühe äär oleks teise peal ja tekiksid laiemad ribad. Tõsta peale hakklihasegu ja keera rulli nagu väikesed vorstid. Kinnita hoolikalt hambatikkudega.

Grilli mõlemalt küljelt pisut krõbedaks ja serveeri kuumalt või külmalt. NB! Leebema meki saamiseks katseta Inglise peekoniga!

Teised põnevad grillihooaja retsepid leiad Naistelehe digiajakirjast.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse