Foto: Laura Strandberg
Mitmesugust
9. juuni 2017, 20:48

Mida teeks Piret Järvis esimese asjana siis, kui ta enam ajakirjanduses ei töötaks?

Aasta alguses ehtis meie ajakirja esikaant Piret Järvis, kes mõtiskles tulevastest pulmadest, elu rõõmudest, tööst tulenevatest positiivsetest ja negatiivsetest emotsioonidest ning kuidas nendega toime tulla. Lisaks jagas ta üht salasoovi, mida ta ajakirjandusest lahkudes kohe enda elus katsetaks.

Selle nädala alguses teatas Piret Järvis, et ei jätka sügisel "Pealtnägija" ridades, ent puhumas on uued ja veel põnevamad tuuled. Peamiselt spekuleeritakse selle üle, kas Piretist saab üks "Terevisiooni" saatejuhte või mitte.

Detsembrikuus tehtud intervjuus uurisime Piretilt tema töö ilude ja valude kohta ning seda, kuidas tema närvid elu pahupoolele vastu peavad. Tema sõnul teevad talle väga haiget lood, kus lapsi või vanureid on halvasti koheldud. "Koolikiusamine on teema, kus tahaks kuidagi aidata, aga pole veel välja mõelnud teleloo jaoks piisavalt delikaatset lähenemist."

Piret läbis paar aastat tagasi tõhusa kursuse, kus õpetati konkreetseid tehnikaid oma emotsioonide paremaks juhtimiseks. "See on aidanud mul hingerahu säilitada, kui mõni töine teema hakkab närima."

Küll aga tunnistas ajakirjanik, et tööga seoses peab ta maailmaga kursis olema ja seetõttu alustab ta hommikuid Guardiani, Quartzi ja ERRi uudisvoogude läbilappamisega. Samuti loeb erinevatest kanalitest võimalikult palju arvamuslugusid ja pikemaid uurivaid käsitlusi, vaatab palju dokumentaalfilme.

"Ausalt öeldes igatsen seda, et ma ei peaks kogu aeg nii-öelda võrgus olema. Ideaalis ei tahaks seda uudisvoogude ülevoolavat negatiivsust oma ellu lasta. Ühel hetkel saab olulisest infost lihtsalt läbu. Sel päeval, kui ajakirjanduses enam ei tööta, viskan esimese asjana erinevad uudistekanalite rakendused oma arvutist ja telefonist minema ning elan õndsas teadmatuses."

Loe seda ja teisi arhiivis olevaid põnevaid kaanelugusid uuesti Naistelehe digiajakirjast siit:

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse
Foto: Laura Strandberg