Mitmesugust

Peidetud valu: mida ütlevad inimesed naisele, kes ei saa lapsi... (25)

LISA KOMMENTAAR

Naine12. juuni 2017, 12:05
ei pea mehe pärast lõputult kannatma. Võib valida arsti juures lihtsama viljastamise variandi anonüümse doonori spermaga. Mehele ütleme, et "Vot nii. Kas see variant või üldse mitte." Pika mõtlemise peale valivad nad selle variandi. Ja kui ei, leiame teise mehe. Naise vanus ei ole siin küsimus.
valus laks11. juuni 2017, 18:52
minul ka pole lapsi. mees sai diagnoosiks raskema viljatuse, elab ja töötab välismaal. olin nelikümmend, kui peale raseduse katkemist IVF-i läbisin. seda, mis sellele järgnes, ei soovi vaenlaselegi. arst ei hoiatanud mind, mis võib juhtuda ebaõnnestumise puhul ja ma ei osanud eluski selle peale tulla. tagajärjeks depressioon- kaks kuud olin töövõimetu ja aasta põdesin. välja tulin, tänu taevale. ma ei taha öelda, et IVF on saatanast, aga mõnel juhul võib asi kehvasti lõppeda. mõned sõbrukesed on soovitanud suvalise mehega laps teha. ma ei suuda suvalisele mehele nuiaga pähe lajatada ja ta pantvangi võtta ning teda aasta-poolteist seksuaalselt väärkohelda, tulemusega kümme protsenti tõenäosust. samuti ei tee ma enam eluski IVF-i, mille õnnestumise tõenäosus on minu vanuses 5% ja tõenäosus kukkuda uuesti auku 90%. elan ilma lasteta ja toetan sugulase omi. väljund seegi. kes laste kohta urgitsevad ja "häid" soovitusi jagavad, hoidku need enesele.
Aga12. juuni 2017, 11:28
mis siis ebaõnnestumise korral juhtub?
Hm8. juuni 2017, 23:16
Pole kunagi aru saanud inimestest kes nii uudishimulikult pärivad? Kui keegi ei saa või ei taha lapsi siis mis see sind torgib :D? Keegi ei keela sul endal kuus last teha kui hing seda ihaldab aga palun ärge tulge võõraid inimesi peeidstama :D
Mina ja minu maailm.8. juuni 2017, 17:10
Antud teemast lähtudes ei tohikski millestki rääkida sest igal inimesel on mõni isiklik haav ja valu. Räägime siis ainult ilmast või tutvudes esitame rea küsimusi stiilis, et ega sul mõni sugulane/tuttav enesetappu pole teinud, ei põe vähki, lapsi ikka saad, on su vanemad elus, ega sa koolikiusamist taluma ei pidanud, kas käid psühhoteraapias, avariid pole olnud jne jne jne? Et panna kohe paika teemad, millest rääkida ei tohi.
Mina olen matnud oma lapse, Ka nüüd, aastaid hiljem on see haav veel värske. Ma ei ole kunagi teinud etteheiteid inimestele kes sel ajal ükskõik mis moel mind lohutada püüdsid, ükskõik millised sõnad öeldi, ükskõik kuidas need valed võisid tunduda, andsin endale aru, et need sõnad öeldi siiski sooviga olla toeks, lohutada, trööstida. Ikka veel ajab mind laste vaatamine nutma, eriti kui neil midagi halvasti on kuid see ei tähenda, et peaksin elama urus, et mitte lapsi näha või nendega kokku puutuda.
Minu subjektiivne arvamus on, et artikli autor reageerib üle, soovib olla haletsetud. Kui lapsi ei saa, tee endaga rahu ja anna oma armastus ja hool lapsele, kellel pole vanemaid. Sa ei ole suremas, et kogu ühiskond peab sinu kõrval kikivarvul käima.
A.8. juuni 2017, 15:26
Hahahah, see on ülimalt, ülimalt lõbus. Anonüümsed onukesed sõimamas endale täiesti võõraid inimesi selle eest, et võõrad inimesed ei soovi ohverdada enda elu.... Tore, kui onukestel on täiesti selge nägemus elust, mida ma naisena elama pean...Üleüldse on laste ja abikaasa kohta võõrastel inimestel päringud kohatud, see on minu isiklik sfäär ja ma ei pea vastama mitte kellegi küsimustele, miks mul lapsi pole...selliste küsimuste esitamine on ebaviisakas ja näitab lihtsalt küsija intelligentsi puudulikkust.
Vot8. juuni 2017, 23:18
Need onukesed peaksid minema ja vaatama milline üks c-section sünnitus välja näeb ja siis mõtlevad ehk mida nad naistelt ootavad :)))
lugeja8. juuni 2017, 12:46
On aeg aru saada,et sellistel teemadel pole mõtet nii palju kedrata,sest see on delikaatne teema. Tihti väga empaatiavõimetud inimesed oskavad oma õelast ussitamisest teha haiget nendele,kel pole lapsi.
aga ma tahan miljonär olla8. juuni 2017, 11:58
See jutt ajas lausa vihale.
Üks võimalus on veel - visata pikali ja karjuda - ma tahan, ma tahan.
Keegi peab ju ometi lumehelbekeste tahtmised täitma.
Mul vanaema ütles - tahtmine on taevariik, saamine on iseasi.
Ema8. juuni 2017, 11:40
Paljud kommenteerijad siin ei mõista, et mingi osa naiste jaoks on emaks saamine vaat et kõige olulisem asi elus. "Kas see on tõesti nii oluline" või "No kui ei saa, siis ei saa, mis sa halad"...aga sea antud konteksti mõni omale äärmiselt oluline asi, näiteks nägemine või kuulmine, kas nende meelte olemasolu on tõesti nii oluline...kui pole, siis pole, mis sa halad...Sa ise ei teagi, kui õnnelik sa tegelikult oled.
Mul on kaks tuttavat, nende mõlema jaoks lahenes asi parimal võimalikul moel. Üks täiesti viljatu (lapsepõlves nihu läinud operatsioon) ja teine, kellel oli suuri probleeme rasedaks jäämisega. Täiesti viljatu tuttav väga armastab lapsi aga on alati öeldnud ilma igasuguse valehäbita, et tal on hea meel, et ta on viljatu, nii saab ta kõiki oma sõbrannade ja sugulaste lapsi kingituste ja üllatustega üle külvata aga õhtul koju minnes saab ta võtta pika vanni, vaadata head filmi ja magada keskpäevani. Samas teine tuttav hakkas juba päris keskkooli lõpus rääkima, et tahaks last. Lapse sai alles 35 aasaselt, peale meeletuid ravisid ja kuure ja uusi ravisid ja ravisid välismaal. Tema lapse saamise projekt oli ehk kallimgi, kui keskmise eestlase kodu. Aga lõpuks ta lapse sai ja inimene lõi justkui õitsele...ta on rõõmus, õnnelik, tema jaoks on elu peale lapse sündi lill.
Seega, ei tasu oma arvamust lapse saamisest pidada universaalseks tõeks. See mis teile võib tunduda üldse mitte tähtis, võib kellegi teise jaoks olla tema elu määraja.
8. juuni 2017, 10:23
kõige parem on üldse mitte seda teemat torkida.
naine8. juuni 2017, 10:12
Pole hullu, seeeest oled väga hea tädi ja ristiema.
8. juuni 2017, 08:21
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
.8. juuni 2017, 12:20
mitta ainult AHER vaid lausa UMBAHER !!
praeguses maailmas8. juuni 2017, 07:24
on ainus õige tegu mitte paljuneda
Tiit Olen!8. juuni 2017, 06:55
Sa ise ei teagi, kui õnnelik sa tegelikult oled.
mari8. juuni 2017, 06:21
Viljatust on läbi aegade ikka olnud. Varem või hiljem lööb igas suguvõsas selline asi välja. Nagu sünnitakse kurtide või pimedatena. Tuleb keskenduda uutele väljakutsetele. Tegu on ju ainult ühega paljudest eludest. Ja eriti tänapäeval võib viljatus õnnistuseks osutuda. Ajal mil inimkond valmistub laupkokkupõrkeks omaenda liigse sigivusega.
Kurb olen...7. juuni 2017, 23:29
Mina tean mis see tähendab,see on jube ma ei ole noor,olen proovinud ka tänapäeva meditsiini ehk kunstliķku,tohutud rahad ja piin,hetkel õpin sellega elama,et minust ema ei saa ja planeerin lapsendamist....minul see mure pärast rasket oppi ja sedagi tõpratohtrite süül...
Hetk7. juuni 2017, 23:01
Kui Sul on tõesti terviseprobleem, siis kui paljajalu hommikuti kasteses rohus. Paljusid on see aidanud.
Arsti ütlust, et olete viljatu ei maksa alati tõena võtta, eriti siis kui kohe soovitatakse hirmkallist ravi.
Minu lähedane keeldus ravist ja avaldas heameelt. Läks aeg edasi ning tekkis abikaasa ning alles siis otsustas ta minna ravile. Arst aga õnnitles lapseoote puhul. Nii ta siis oma tütrekest kutsubki üllatuseks.
s7. juuni 2017, 22:48
Asotsiaal paneks sellistele vist lastetusmaksu kaela?d
Mall7. juuni 2017, 22:28
Lapse mitte saamine on paljude naiste jaoks ikka vaga suur tragoodia. Mina lihtsalt oma tuttavatega sel teemal ei raagi- pole ju midagi kosta. Kaastunne neile, kes ei saa aga tahaks.
Ei tea jah7. juuni 2017, 22:25
saa veel lapsi, esiteks teevad nad end kõigepealt fb-s kogu maailma ees lolliks ja lõpuks löövad pagulased nad veel maha kah.
Mingi...8. juuni 2017, 07:54
tõetera kommis sees!
Urb7. juuni 2017, 22:17
Nn viljatus on ravitav nii meestel kui naistel sest teinekord on see mees kelle seeme pole puhas. Igal juhul maksab lahendusi otsida sest need on olemas.:)))))
on see siis tõesti nii oluline?7. juuni 2017, 21:59
kui ei saa siis ei saa, elad endale,palju on mehi,kes last ei taha, aga emmet küll.
7. juuni 2017, 21:33
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
7. juuni 2017, 22:09
emake loodus otsustas, et jagab sulle vaid piskut arunatukest..