Foto: Aldo Luud/ Laura Oks
Tele
7. juuni 2017, 11:30

Õhtulehe lugejate arvates võiksid "Terevisiooni" juhtima hakata Liisu Lass ja Henri Laumets (39)

"Terevisiooni" ootavad ees suured muutused: saatejuhi kohalt lahkub pärast poolt aastat Eero Reinu, Katrin Viirpalu jätkamine on lahtine ning samuti ootab saadet ees stuudio- ja kontseptsioonimuudatus. Õhtulehe lugejad nõustuvad, et saate formaat on iganenud ning vajaks muudatusi, saatejuhtidena soovivad enamus näha uudistelugejat Liisu Lassi ja ilmapoiss Henri Laumetsa.

Kui mõned lugejad näeksid saatejuhtidena täiesti uusi nägusid, siis paljud sooviksid, et uuteks saatejuhtideks oleksid praegused "Terevisiooni" meeskonna liikmed: uudistediktor Liisu Lassi ja ilmateadustaja Henri Laumets, kuid mõned sooviksid saatejuhiks näiteks ka endist ilmapoissi ja "Ajujahi" saatejuhti Kristo Eliast.

"Praegustest saatetegijaist meeldivad vaid uudistelugejad Liisu ja Elo, ilmateadustajatest Henri ja Adele. Uuteks saatejuhtideks ei oskagi kedagi pakkuda, aga praegused ei meeldi. Aga see mõte, et võiks vaheldumisi olla 2 erinevat paari, on päris jumekas. Siis ei muutu tüütuks. Üks paar võiks olla särtsakam, teine rahulikum," kommenteeris viu.

"Muidugi Liisuke sobib sinna, nagu maasikas tordile! Lisaks veel Anu Välba ja Kristo Elias! Hästi räägib ka ilmapoiss Kristo!" arvas Klaabu.

"Ammu peaks Liisu panema seda saadet juhtima.Ta on sümpaatne, oskab uudiseid edastada! Praegune segab pidevalt intervjueeritava vahele ja naerab tobedalt," lisas Vaataja.

Eile avaldas Piret Järvis, et tema enam "Pealtnägija" tiimis ei jätka ning seetõttu on meedias arutletud, et ehk vangerdatakse just Järvis "Terevisiooni" saatejuhiks. Lugejatele see mõte aga väga mokkamööda ei ole. 

"Piret Järvis on liiga individuaalselt emotsionaalne. Mulle meenuvad tema tõllarattast silmad, kui ta intervjueeris Lea Liitmaad kasvajateemadel," kirjutas aga noh ei tea ka.

Ka Viirpalu jätkamisest enamus kommentaatoreid vaimustuses ei ole. 

"Väga palun, et uus ülemus vaataks ja kuulaks seda Viirpalut - no sõna lõpud sööb ja võimatu on aru saada mida ta vahel räägib. Kui Viirpalu vahetub hakkab kindlasti rohkem inimesi saadet vaatama. Mina tean mitut, kes ka just Viirpalu pärast ei saa saadet vaadata, sest ei saa jutust aru. Keegi pole seda kuulda võtnud - nii palju on kommentaaridest läbi käinud see probleem," arvas üks "Terevisiooni" vaataja.

Mõndade lugejate arvates võiksid "Terevisiooni" juhtida aga täiesti uued ja värsked näod. 

"Võiks täitsa uutele võimaluse anda. See oleks hea proovikivi päris uutele teleajakirjanikeks soovijatele, pärast kooli lõpetamist. Pole ju mingi saladus, et selle saate juhtimise juures on kõige raskem nii varajane ärkamine," oli üks kommentaator kindel.

"Miks mitte anda aeg-ajalt kõigile saadete juhtijatele võimalust hommikuprogrammis osaleda. Igaüks tooks hommikusse mingi oma panuse," pakkus teine välja. 

Samuti on lugejad väga õnnelikud, et "Terevisioon" läbib formaadimuudatuse ning andsid endapoolseid soovitusi, mida parandada võiks. 

"Formaat on vananenud, igav, rutiinne. Iga päev vōiks olla oma kindel teema, näiteks kolmapäev vestlus arstiga, reedel spordiasjatundjad, neljapäev pollitikast kokkuvōte jne. Teateid ja infot pole vaja seda kuuleb ja näeb meediast," kirjutas Hommiku saade.

""Terevisioon", milleks lehti lugeda, pole ju mõtet? Parem edastada selle päeva sündmusi ja sellega seonduvat: kus, mis, kuhu minna, mida vaadata. Ja kaks tundi on liiga pikk!" arvas Toomas. 

"Pigem võiks enne saatejuhtide vahetamist formaati muuta. Kuidagi liiga rasked, poliitilised ja aruteludega teemad. Vaataksin nagu saadet "Välisilm" või "Kahekõne" varahommikul. Raske teemadesse süveneda, kui lapsi vaja riidesse ja pessu saata enne kooli ja tööd. Pakun, et olgu vaheldusrikkam ja erinevate saatejuhtidega, et asi rutiinsemaks veel rohkem ei muutuks," andis üks lugejatest saate kohta oma seisukoha.