Foto: VIDA PRESS
Suhted
7. juuni 2017, 10:03

"JÄÄGEM SÕPRADEKS"?! 6 põhjust, miks on hea olla naisega sõbratsoonis (6)

Nagu paljud meist teavad, on "sõbratsoon" selline paik, kus romantilised kavatsused surevad, märgib AskMen. See on hiiglaslik surnuaed, kuhu saadetakse viisakalt mullas mädanema mehed, kes pole piisavalt head poiss-sõbra auastmeks, samas kui su kire objekt sebib eemal etemate kandidaatidega. No tegelikult on see depressiivsem viis läheneda naise öeldud lausele "parem jääme sõpradeks". Tegelikult on sõbratsooni jäämisel ka mitmeid väga häid ja kasulikke omadusi.

1. Sõprus on imeline ja seda ei tohiks halvustada

("Küll mõtlesin, mis sõprus olla võiks, kuni selle maagiat jagasite ..." – tsitaat laste multika tunnusloost – toim).

Kui inimolend ütleb sulle, et ta tahaks olla su sõber, siis peaks see panema sind särama, mitte tekitama vingus näo haavatud ego ja tagasilükkamise pärast. Sõprus on üks elu suurimaid rõõme. Isegi väärtuslikum kui romantiline armastus, sest see kestab reeglina kauem, pole kuidagi eksklusiivne ega reeglina ka liiga intensiivne.

2. Sõbratsoon lihvib su suhtlemisoskusi

Oletame, et sul on tunded kellegi vastu, kellega oled näiteks ülikoolis samal kursusel või muul moel platooniliselt seotud. Tema seda ei tea. Ühel hetkel ütleb too sulle ootamatult ja pahaaimamatult, et sa oled nii hea semu või siis hakkab kellegagi käima. Sina oled marutige: oli ju nii ilmselge, et ma tahaksin ise temaga olla! Ei, pea nüüd kinni. Niimoodi täiskasvanute suhted töötavadki. Ei maksa liiga palju eeldada, inimesed ei oska mõtteid lugeda. Oma tundeid tuleb ka sõnades väljendada. Kui sa lõpetad sõbratsoonis, siis näitab see sulle, et pead oma suhtlemisoskusega tööd tegema.

3. Sõprus aitab sul vabaneda eeldamisest

Veel üks asi, mida sa sõbratsooni taandamisest õpid, on see, et naised ei võlgne sulle romantilist huvi sinu vastu, samuti ei võlgne nad sulle seksi. Pole olemas sellist reeglit, et kui sa leiad naise, kes on sinu vastu sõbralik ja kelle suhtes sinul tekivad romantilised tunded, siis peab tema sulle samasuguste tunnetega vastama.

4. Sõbratsoon aitab sul luua naistega tugevamaid suhteid

Sa õpid, et naine on lihast ja verest olend oma kirgede, väärtuste ja eesmärkidega – mitte emane, kes jalutab ringi, oodates, et mõni mees ta "endale võidaks". Selline õppetund on mehele kasulik. Õpid tundma naist tema kõigis inimlikes omadustes ja lõppkokkuvõttes on see väga rahuldav õppetund.

5. Sõbratsoon kindlustab, et sa ei satu suhtesse valedel põhjustel

Oletame, et sa näed mingit naist rohkem kui sõpra ja kuigi tal ei ole sinu suhtes päris selliseid tundeid, nõustub ta sinuga, sest sina tahad seda. Selline suhe on juba eos hukule määratud.

6. Sõbratsoon õpetab sind tulema toime tagasilükkamisega

Ka tagasilükkamine on kogemus. Me kogeme seda elus mitmeid kordi. Keegi ei armasta seda, aga vähemalt on see kogemus, mis aitab sul elus karastuda ja tugevamaks muutuda.

Kokkuvõtteks: sõbratsooni pagendamine ei ole nii halb kui sa võiksid arvata. See õpetab sulle palju suhete, paindlikkuse, armastuse ja isegi su enda kohta. Niisiis, kui mõni naine järgmine kord sulle ütleb, et ta näeb sind vaid kui sõpra, siis suhtu sellesse kui halvasti pakitud, aga väärtuslikku kingitusse, mida see kindlasti on.