Mitmesugust

MIND JÄETI ABITA: kiirabiga EMO-sse viidud peahaavaga naine arsti juurde ei jõudnudki (341)

LISA KOMMENTAAR

Ehhh...13. juuni 2017, 12:20
Eks ole endal ka paar ebameeldivat kogemust EMOga olnud aga abita pole jäänud. Mõnikord tuleb uhkus lihtsalt alla neelata, tervis vast maksab rohkem.
Aga mis siin artiklisse puutub siis EMOs ja raviasutustes üleüldiselt kehtib et kuidas küla koerale, nõnda koer külale. Kui seal (svipsis peaga) kärkima ja bravuuritsema hakkad siis ära ootagi, et niigi ülekoormatud arst sind kuninglikult kohtleb. Ja arvuti taga passimine - kas haiguslood täidavad end ise? Haiglas kehtib veel üks põhitõde - mida rohkem paberit, seda puhtam tagumik. Kõik on vaja ära vormistada.
Urmas11. juuni 2017, 14:51
Tartus visatakse enesetajagi ,kes on kiirabiga ära viidud pooleteise päeva pärast haiglast välja et saaks korrata enesetappu
11. juuni 2017, 13:03
Inimesed, mis teil viga on? Te näete ainult seda, et teiega ei tegeleta ja oletate, et kui ooteruumis on ainult mõni patsient, siis arstid-õed vbl puhkavad või istuvad FB või mida iganes. Vahel võiks ette kujutada neid jälgimis-palateid ja mõelda, kui palju ja kui raskeid haigeid seal on? Arvan, et kiirabi võttis proua kaasa, et lihtsalt kindluse mõttes võib teha röntgen. Kui kiirabi oleks hinnanud tervisliku seisundi raskeks- küllap siis oleks ka tegutsetud. Olen kogenud erinevaid ooteaegu. On juhtunud, kus registratuurist viidi, ilma igasuguse ooteajata, otse jälgimistuppa. On juhus, kus ootasin üle 4h ja ütlen ausalt olin suht tige ja väsinud, aga mis teha. Ja kelle peale lärmata??? Mina väga kiidan nii Tartu, kui ka Mustamäe EMOt.
See ju ongi pikkade järjekordade eesmärk10. juuni 2017, 09:41
Kui keegi arsti oodates ära sureb, siis pannakse vist samuti kirja: "Patsient lahkus järjekorrast omal soovil."
kossa9. juuni 2017, 18:07
aga kuidas arst teab et abivajaja tervis ja elu ei olnud ohus kui nad teda vastugi ei võtnud
9. juuni 2017, 18:03
jooge vähem reklaamitakse tvs, aga andke abi.
9. juuni 2017, 11:58
Kui jaksas räusata, siis jaksab ka oodata ja järelikult polnud asi nii tõsine.
to .9. juuni 2017, 12:47
sünnitaja kisab ka, kui on valudes. Tõsine asi ei tähenda, et inimene muutub kannatlikumaks ja vaiksemaks.
hiir9. juuni 2017, 10:03
Inimlikult tekib küsimus, miks tinutatakse meedikud arvuti taha, kuhu nad sisestavad andmeid, andmeid ja arveid ja arveid ja mida kõike veel koguses, et isegi see arst, kellel on ÕIGUS neid vaadata, ei leia sellest kuhjast vajaliku kiirusega neid üles. Rääkimata praegusest tööekpertiisist. Kui see ikka tõele vastab, mida lehes kirjutatakse, siis kes ja mis aruga tekitas sellise olukorra meditsiinis,
hea nali9. juuni 2017, 13:56
"Kui see ikka tõele vastab, mida lehes kirjutatakse, "
Inimene usub meie sopaajakirjandust a.k.a. saastajakirjandust a.k.a. sotsajakirjandust. ;))))
pole vaja tasuda makse sellise meditsiini eest9. juuni 2017, 00:12
Pole vaja riigile maksta mingeid makse, kui vastu teenuseid ei saa.
Riiklik meditsiiniteenus tuleb laiali ajada, erameditsiin tuleb odavam patsientidele.
9. juuni 2017, 01:25
On või? Nii nagu Ameerikas või?
Nõus!9. juuni 2017, 14:11
Täiesti nõus. Jätame tervishoiu eest maksud tasumata ja teeme selle asemel arstiabi tasuliseks ja ei ole kellegile enam probleemi. Ärgu siis inimesed enam vingugu kui teenuse eest ise maksma peavad. Tervishoiuteenuse osautajatel kergeneb elu sellise muudatuse järel ilmselgelt tuntavalt.
8. juuni 2017, 22:56
ma ei saa aru moderaatorite käitumisest . Mingit roppust,nimelist sõimu ei ole kommentaaris,on vaid näited reaalsetest situatsioonidest ja kommentaari ei lasta läbi Kas meil on modede puhul tegemist vihaõhutajatega? Kas nad ka lahtedravad inimesi? Selle jutt ei meeldi,seda ei lase läbi Topime aga tõe ees suu kinni` Rõve!
elu näinud kodanik8. juuni 2017, 22:53
taas üks üledramatiseeritud lugu .Naine joob mehe kojusaabumise puhul end täis ja koperdab purjus peaga vastu seina Pea on sellise ehitusega,et sealt tuleb verd ka väikese traumakese korral. Normaalsetel inimestel on kodus side,millega haav kinni siduda. Siis on aega EMO-sse minna Aga kuna kogu pesakond oli joonud,kutsuti veel kiirabi,et tasuta haigemajja saada Miks taksot ei võetud? Ei tahtnud raha kulutada? Pigem juba see peaparanduse alla panna. Enne kui suuri sõnu teetew,minge ja vaadake,milliste tühiste hädadega EMO_desse pöördutakse . Näiteks kuu aega valutab selg, rinnus justkui pistab,uni on rahutu, vana trauma hakkas valu tegema,tajhaks analüüse tega,ehk saaks veel kardioloogi,neuroloogi ja günekoloogi ka kutsuda,need võiks kah üle vaadata,kui juba EMO_sse sai tuldud .Inimesed on ise süüdi,et EMO_des selline värviline lahterdus on EMO on ikka erakorralisele haigele,kes tuleb vilkuri ja sireeniga,mitte ei kobi isevana hädaga ukse taha räuskama .
to elu näinud9. juuni 2017, 02:22
fakt on see, et negatiivseid kogemusi on liiga palju, suuresti põhjuseks personali vähesus, arstide ülekoormatus. Selle kõige taga aga kunagi tehtud poliitilised otsused, mis nüüd haput vilja kannavad.
elu näinule mõistuse puudujääkidega kodanikule9. juuni 2017, 12:31
Vabandust, aga kust peab meditsiini mitte õpinud tavainimene teadma, kas peahaav on ohtlik või ei ole? Antud juhul oli kiirabi kutsumine igati õigustatud. Oli tegemist ootamatu äkilise traumaga, lisaks veel peas, mis on eriti suur riskikoht. Arstide käitumine ja suhtumine on abnormaalne, seda enam, et tegemist oli õhtuse ajaga, kus ka patsiente vähem nagunii. Lisaks, kui peatraumaga inimesel hakkab halb, siis see on juba tõsine ohumärk ja selline inimene tuleks viivitamatult arsti juurde saata, mitte lasta tunde oodata!
8. juuni 2017, 21:31
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
9. juuni 2017, 01:27
Ja mis juhtus pärast seda, kui arst vaatas üle? Ilmselt mitte midagi.
Naine8. juuni 2017, 20:16
Kui naine abi ei saanud,kus teadsid arstid et naine oli alkohoolijoobes? Seda ,et ta ise seda ütles ei pane veel arste süüdistama,et naine on alkohoolijoobes? Kui mina oleks naise asemel esitaks küll arstide vastu süüdistuses laimamise eest.
9. juuni 2017, 01:27
artiklis..9. juuni 2017, 09:47
kirjas ju, et kiirabi viis ta EMosse. Seega on teda juba korra üle vaadatud.
Rait S9. juuni 2017, 23:43
Ju siis vajas siiski erakorralist abi sest kiirabi otsustas naise ju EMOsse viia. Lihtsalt niisama ei vii kiirabi kedagi kuhugi.
Asjad hullemad kui mujal8. juuni 2017, 20:09
Jube kaitsmine. Tartu EMO on saavutanud Tallinna taseme....
Asi saab veel hullemaks minna.
Kurb lugeda,8. juuni 2017, 19:00
kust küll saadakse selliseid kogemusi! Minul oli rütmihäire, helistasin EMO valveõele, kes soovitas tungivalt kutsuda kiirabi, kui kahtlesin, kas ma äkki ei kuritarvita seda, lohutati, et kiirabil on vastavad riistad kaasas ja nad võtavad kaasa ainult tõsisel juhul. Kiiresti saabunud meedikud ühendasid juhtmed ja võtsidki mind kaasa, kohe ühendati mind suure monitori külge ja varsti tegi dr. Märt Elmet kardioversiooni, millega taastus siinusrütm, tehti veel täiendavad uuringud, vältimaks tromboosi ja järgmisel hommikul lasti tervena koju. Kõik meedikud kohtlesid mind väga hoolivalt ja kiiresti, arst, õed ja hooldusõed. Olen vaene vanaduspensionär ja ei vehkinud rahapakiga, kuid ma olin kaine ja ei laiutanud, ilmselt oli sellel mingi mõju.(Tartu TÜ EMO)
eesti arstiabi8. juuni 2017, 18:54
Minu tutvusringkonnas on küll igaühel ebameeldivusi viiimasel paaril aastal arstidega olnud ja kõik räägivad, kui ükskõikselt arstid suhtuvad ja inimlikkust pole sentigi...
karma8. juuni 2017, 18:27
Inimesed olge normaalsemad,meie tublid arstid teevad mis suudavad aga abivajajad on tõesti väga paljutean oma koemusest ja seda on mul palju,Mina usaldan Eesti meditsiini
AT8. juuni 2017, 18:24
Tartu EMO ga on üldse kummalised lood. Läksin pojaga, eelmisel aastal,saatekiri kaasas, eemaldama sissekasvanud (veritsevad) küünt. Ootasin 4 tundi siis selgus , et arst ei saa tulla ning pakuti kas oodata veel 4 tundi või tulla mõni teine päev. Samas ei häbenenud EMO personal tegeleda avalikult maasikate ostmisega, oma töötajalt, EMO esisel platsil.
kreet8. juuni 2017, 18:45
Sissekasvanud küüne pärast saatekirjaga EMOsse? EMO on erakorralise meditsiini osakond - küüs ei kasvanud sisse ju poole tunni jooksul, miks sellega ei tegelnud kuid varem perearst või miks polnud võetud juba aegu tagasi saatekirja kirurgile? Mis sellises olukorras, kus inimene on ise asja hooletusse jätnud, sellist, mis nõuab erakorralist ja viivitamatut abi? Päris jõhker on ikka minna sellise täiesti tavalise hädaga erakorralisse, mis on põhimõtteliselt mõeldud elude päästmiseks hädaolukorras. Sissekasvanud küüs küll eluohtlikuks ei kvalifitseeru.
kreedale8. juuni 2017, 19:01
Võib olla küll eluohtlik, kui põlekust tekib veremürgitus või inimene valu tõttu endale kabla kaela paneb
9. juuni 2017, 01:30
Saatekirjaga EMOsse, hmm
jah9. juuni 2017, 14:21
siin ehk oli mingi päevakirurgia või säärasega tegemist
---8. juuni 2017, 17:05
Kas ikka peab purjus inimest järjekorrast ette võtma.Läks koju ja polnud ju hullu midagi,isegi sidet ümber pea polnud vaja.
8. juuni 2017, 18:57
kust sa seda võttad, et ta purjus oli?? ise lugesin, et ta oli natuke võttnud aga see ei tähenda kohe, et ta purjus oli... kui sa ise võttad 1 või 2 pokaali veini kas sa oled purjus juba?
to /8. juuni 2017, 19:10
Seda ütles EMO personal ja neil on sellel alal pikaajaline igapäevane praktika. Palju sa oled näinud inimesi, kes enda poolt joodud kogustest avalikkuse ees ausalt räägivad? Mehepoegi võetakse roolist maha, alkomeeter näitab kriminaalset joovet, standardvastus on aga "jõin kaks õlut, hõkk". Ja üks märkus ka - võtad, mitte võttad.
palju 8. juuni 2017, 21:11
sina praegu joonud oled ?
JoppEduardo8. juuni 2017, 21:18
Mida sina võttad? Ja millal võttad kui üldse võttad? VõTTad?
to palju8. juuni 2017, 21:27
kui sa alkoholi silmas pead, siis null.
to: to palju / 21:27, 8. juuni 20178. juuni 2017, 23:36
juhul kui mitte alkot siis midagi muud mis mõjub
9. juuni 2017, 01:31
Teame teame seda natuke võtnud, joodiku jaoks isegi pudel viina on natuke
miki9. juuni 2017, 12:28
Natuke- on õige ka olukorras, kus tavapärase "liiter igal õhtul hinge alla" asemel sai joodud vaid pool liitrit viinuskit :)
Peap ikka9. juuni 2017, 11:08
Pole vahed kas purrjus või ei ole!!! Peap Ippogradese vanne om ju!
Arstit om arituseda!
lihtsalt8. juuni 2017, 17:04
arstid talitavad triaazi kategooria järgi, siis ei saa keegi köhida. On määratud 3 tundi, siis vaevalt, et enne kolme tundi keegi sinu suhtes ennast liigutama hakkab, kuigi teisi kategooriaid ei ole ootamas. Nii nagu Indias kastisüsteem - kui oled oma kastis, siis ära roni teise kasti aja sisse ega oota, et sind teenindatakse kiiremini.
to lihtsalt8. juuni 2017, 18:59
Täielik idioodijutt, mingit määratud aega ei ole olemas, on eeldatav ooteaeg, millega patsient peaks arvestama. EMO's võetakse patsiente vastu nii nagu jõutakse. See on üks raskemaid osakondi kogu haiglas.
Njaa8. juuni 2017, 16:25
See Eesti arstide ringkaitse on ikka uskumatu... Ei maksa loota, et kunagi mõni selline halb kohtlemine üldse uurimise alla võetakse...
Tark mõte, et asjalikud arstid Eestist ära on läinud.
Peaks isegi, ausalt öeldes!
to Njaa8. juuni 2017, 19:01
Mis ringkaitsest sa räägid. Mingi tühise peakriimuga purjus jobu hakkas EMO's laiama, et miks teda kohe vastu ei võeta ja lõpuks jalutas minema. See on EMO'des igapäevane praktika ja just selliste pärast on seal ka turvateenistus.
A8. juuni 2017, 14:54
Aga vaadake ,kui kiiresti nad koridoripidi sibavad - pokosuuha peab ju olema ja kohv ei tohi jahtuda
tean tean8. juuni 2017, 16:13
põlva kiirabis nii on
ühest küljest räägime 8. juuni 2017, 14:50
peahaavast, mis on meditsiinilises mõistes ka kriimustus(kui on vaja tõendit nt. politseisse). teisest küljest pea haav ja põrutus ja aju vigastus. samas inimesed ei teagi, et kasvõi veeni(aordi) vigastus võib olla 10 korda ohtlikum, kuigi haigele võib see tunduda miski tühine lõikehaav. oleneb...
elmu8. juuni 2017, 19:52
Näha on, et sul on peas aort.
Arstiabi puudumine8. juuni 2017, 14:46
Noor naine jäeti sünnitusmaja koridori tundideks istuma. Tasulistes palatites küll kohti oli, kuid noorel perel ei olnud millega maksta. Noor naine koos lapsega suri. Noor Isa sooritas enesetapu hüpates sealsamas haigla kõrge korruse aknast välja. Kas keegi ametnikest ka vastutas? Ei, meediaski oli ainult väike nupuke. Tühiasi, mis ei ületanud eritu uudisekünnist.
to Arstiabi puudumine8. juuni 2017, 19:38
Sinu jutt on täielik pullikaka. Ei olnud mitte mingisugust koridoris tundide viisi ootamist, tasuliste sünnituspalatite jutt on puhas väljamõeldis ja ei omanud ka mingit tähtsust, sest see naine ei olnud haiglas sünnitamas. Ta toodi sinna kõhuvaludega ja kuna ei suudetud põhjust tuvastada, siis saadeti koju tagasi. See oli ilmselgelt viga, sest naise seisund halvenes järsult ja kuigi kiirabi viis ta seekord PERH'i, ei õnnestunud tema elu päästa. Hiljem selgus, et tegemist oli kaasasündinud veaga, mis on nii haruldane, et seetõttu ei osatudki Lääne-Tallinna Keskhaiglas diagnoosi panna. Noorest isast - see noor isa, kes hüppas Pelgulinna sünnitusmaja 5. korruselt alla ei olnud kuidagi selle naisega seotud, vaid tema naine sünnitas seal täiesti terve lapse ja kummalgi polnud mingeid komplikatsioone. Miks sõjaväepolitseinikust isa otsustas seepeale aknast välja hüpata ei tea keegi.
miki9. juuni 2017, 12:35
Äkki vastne issi vaatas ja arvas, et vastsündinu nahavärv liiga tume ja juuksed krussis...
Olga8. juuni 2017, 14:42
Läksin ka siis öösel 1 aeg sünnitama kuna olid suured valud.küsisin siis registratuurist et kuhu pean edasi minema kuna ei teadnud ja sealt siis öeldi mulle VÕTKE JÄRJEKORRA NUMBER. Võtsin siis ja seisin pool tundi üksi seal suurtes valudes. Registratuuris istus 3,4 naist arvutis ja keegi ei vajutanud nuppu et vastuvõtta. Lõpuks vihastasin ja läksin otsima kedagi kes aitaks. Lõpuks oli üks naisterahvas koridoris kes saatis mu teisele korrusele sünnitus osakonda.
9. juuni 2017, 01:36
Aitaks mida? Sünnitada? Sünnitamine on ju isiklik tegevus
ah soo, sünnitamine on teiste mure 9. juuni 2017, 13:30
ma ei teadnud, et meie ajal sünnitab keegi teine, ise vaatad pealt kuidas sinu laps ilmale tuleb
Argo.9. juuni 2017, 23:49
Pane mulle diagnoos ja kirjuta retsept...sul pole arsti vaja sa nii tark!
no9. juuni 2017, 13:01
milline kogemus, näha 3,4 naist!!!
9. juuni 2017, 13:32
mis siis oli valesti ,vaeval seal mujal, kuhi sind saadeti, valud kadus ära
krt8. juuni 2017, 14:11
selleks et EMO-st abi saada pead olema surnud, nii et kui tuled nt. peolt alkoholi lõhnaga, pole kellegi asi milline on peale kukkumist sinu olukord, sigadus , sigadus.
8. juuni 2017, 13:34
ja narkomaanid pumbatakse ellu nonsens
elmu8. juuni 2017, 21:55
Ma saan aru sellest pahameelest, aga samas proovi ka aru saada, mis saab siis kui järsku kõik meedikud otsustaks, et ühelegi narkomaanile enam abi ei osutata? Jättes kõrvale selle, et narkomaanide seas on rohkem riskikäitumisega ja kriminaalse elemendiga kontingenti on ka nemad kellegi pere või lähedased. Või kui vaidled sellele vastu, siis miks ei taha sa panna pakule kodutute ja bomside päid? Saad sa aru, et sa võid siin nii palju vahutada ja kommenteerida kui sa tahad, aga lõppkokkuvõttes oled see sina või sinu kaaskodanik, kes kutsub sellele põõsas vedelevale narkomaanile kiirabi ja meedik ei saa kahjuks teha vahet, et üks on eluks kõlblikum kui teine lihtsalt sellepärast, et tema sisemine veendumus ütleb nii.
ei no8. juuni 2017, 13:05
tsitaat: "Ester saabus EMOsse 27. mail, tema tervis ega elu ei olnud ohus," selgitab Tael.
Kas austatud kod. Tael selgitaks järgmist: kelle hinnang see on, et tervis ega elu ei olnud ohus? Registraator? Turvamees? Triaažiõde? Kas me oleme nüüd jõudnud niikaugele, et peatraumaga, eelnenud teadvusekaotusega ning püsiva iiveldusega patsient pannakse kusagile tooli peale tundideks istuma (!) ja isegi ei tunta huvi, milline tema seisund on. Ja kui inimesel peaks hakkama väga halb ja tekkima desorienteeritus, siis sellise inimese minemajalutamine koos võimalike tagajärgedega on ka ainult ja ainult tema enda probleem? Siin on ikka tegu nii meditsiinialase kui kommunikatsioonialase prohmakaga.
to ei no8. juuni 2017, 19:19
Tead, taksojuht andis hinnangu. See käibki EMO'des nii, et suvaline möödakäija annab oma hinnangu ja kui neid parasjagu pole, siis visatakse münti. SEE oli nüüd sarkasm. Tõsisemalt - mis sa arvad, miks on olemas selline nimetus nagu triaažiõde? Ja küsimus sulle - miks sa usud rohkem alkoholijoobes ärplejaid kui oma ala professionaale? Siin ei ole mitte mingisugust prohmakat tehtud, nii see süsteem töötabki ja kui sa tahad midagi muuta, siis palun - Tartu Ülikooli uksed on lahti ja hakka õppima. 6 aastat ülikooli ja 2 aastat residentuuri ja saadki maailmaparandamisega pihta hakata.
läks moderaatorile9. juuni 2017, 13:05
Ütlen siis teise sõnaga: ära usu lakekrantse!
to 19:199. juuni 2017, 14:25
hea kaaskommenteerija - selleks, et seda korralagedust lõpetada, ei pea tingimata õppim arstiks. Kõik meie tervishoiufunktsionäärid ei ole sugugi arstid. Kui te ütlete, et süsteem nii peabki töötama, siis on see väga halb süsteem. Ning "triaažiõde" oli veel mõni aeg tagasi täiesti olemas.
no9. juuni 2017, 13:04
lambikas8. juuni 2017, 12:47
süüdi vaid rahvas ja meditsiinitöötajate katkenud kannatus- rahvas just sellepärast et iga sinika ja plekiga ronitakse kohe nõudma kõrgeimat arstiabi sest google väidab neil olevat üliharuldast vähivormi või muud sellist. Meedikud jällegi võiks aru saada, et kõik kes EMO-sse pöörduvad pole ühe vitsaga löödud, ise pöördun arstide poole vaid siis kui on selged sümptomid ja praktiliselt haigusenimetus otsaette juba higistatud, sest muul juhul on abilootus nullilähedane.
joosep8. juuni 2017, 12:43
Üks Katrin määgib ees ja sada hullukest kommentaariumis järele.Lambakari,kes siin klienti õigustavad võiks kõik koos loo autoriga sundkorras loomaarstile saata.
Tüdruk8. juuni 2017, 18:34
loomaarstid on eriliselt targad, sest nende patsiendid ei oska rääkida
8. juuni 2017, 19:44
10. juuni 2017, 08:59
Muidugi, aga kui juhtuks sinu lähedasega siis sa nii ei kirjutaks
Unustamatu mälestus ühest EMO-s käigust8. juuni 2017, 12:24
Istusin ühe Eesti mitte just väikelinna EMO-s ootejärjekorras - oli pühapäev ja minul laupäevast
saati terav valu südames ja vasakus küljes, valu tekitas hirmu infarkti ees. Isusime mehega EMO
koridoris ja ootasime, inimesi ootamas veel nii 6-7 ringis. Talutati saatjate abil sisse värisev
noor mees,kes kuuldavasti oli saanud elektrilöögi niisuguse tugevusega, mis lennutas ta meeter v6i
rohkem eemale ja nüüd olid südamelöökides vahed sees ja muud südamehäired. Täpselt ei tea, kuid
vaiksesse koridori kostis siiski väga hästi, kuidas parameedikud selgitasid mehele, et EMO-sse v6ib
tulla alles siis, kui süda seisma hakkab jääma. L6puks suisa karjuti mehe peale,kästi tal koju
minna ja tulla tagasi siis, kui süda PEAAEGU ENAM EI LÖÖ.(!!!!???)Selle asemel et talle kasw6i EKG
teha, visati mees praktiliselt välja. Enne seda sisenes ruumi veel nähtavasti EMO autojuht, kes
karjus omakorda, et kas mees ei saa aru, kuidas süda peab vahele jätma, kui tohib EMO-sse tulla?
Parameedik(autojuht?) tagus häälekalt kas wastu lauda w6i wastu ust, et näitlikult selgeks teha,
kuidas süda peaks lööke vahele jätma, et 6igus oleks EMO-sse tulla ja l6ugas:"Kas ei saa aru v6i?!"
Inimesed koridoris vahetasid pidevalt omavahel uskumatust väljendavaid pilke ja üks noorpaar minu
k6rval salvestas mobiiliga kogu "kuuldemängu", mis koridori kostis.Mina vahetasin mehega kogu aeg
pilke ja arutasime sosinal, kas minna parem heaga koju, saagu mis saab. El. löögi saanud värisev
mees juhatati sama targalt välja ja talutati minema. Mis temast üldse sai, ei tea, ta näis väga
viletas seisus.
tule taevas appi8. juuni 2017, 12:55
kui asjad olid nüüd nii nagu te kirjutate, siis see on küll juhus kus austatud sotsiaalminister ise peaks nõudma kõnealuse haigla suhtes ranget ja erapooletut uurimist. Mida rutem, seda parem , sest ilmselt on veel alles mõni turvakaamerate salvestis, kus on see väljaviskamise juhtum hästi näha. Jääb mulje, et need patsiendi peale karjujad pole iialgi kuulnud sellest, et elektritrauma põhjustatud eluohtlikud häired südame töös ja mujalgi ei pruugi ilmneda silmapilkselt.
to Unustamatu...8. juuni 2017, 19:23
EMO's ei ole parameedikuid. Pole kunagi olnud ja lähiajal ei hakka olema ka. Parameedikud töötavad kiirabis ja kuigi nad toovad patsiente EMO'sse, siis seal ei käsuta ega korralda nad mitte kui midagi.
olid9. juuni 2017, 14:08
sa seal, et tead rääkida, järelikult oli nii, kui inimene kirjutab
vello558. juuni 2017, 12:14
ja kui sul on med.kaardil veel väike must süda joonistatud siis ei elustata ka enam...
kahh8. juuni 2017, 12:13
Kalevipojad ja -tütred on ju kõrgem klass ja madalapalgaline orjarahvas peab viivitamatult nende tahtmised täitma.
no mida8. juuni 2017, 12:09
Ilmselt kui inimene oleks ukse taga ära surnud, oleks arstid öelnud et ise süüdi et ära suri! Arstid pole ju kunagi süüdi-kunagi ei tunnista viga!
koer8. juuni 2017, 10:55
nagu koer külale nii küla koerale
8. juuni 2017, 12:30
koerad siiski arvavad, et ainult nendel on lubatud
am8. juuni 2017, 10:51
Ühelt poolt maailmanabast patsient ja teiselt poolt suhteliselt oskamatu suhtlemisoskusega Eesti meditsiin.. ja tulemus käes.
huvitab8. juuni 2017, 12:30
Mis loom on see Eesti meditsiin?
tean 8. juuni 2017, 21:22
püha lehm ,keda ei tohi puutuda
9. juuni 2017, 01:39
Siiski kes või mis on Eesti meditsiin?
Kallile Priidule8. juuni 2017, 10:49
Sina ju jagad laksu,miks sa kiirabist ära läksid?
Priit8. juuni 2017, 10:41
Kiirabi kogemused on üsna kurvad, olen ka ise kiirabis tööd teinud meedikuna, aga täiesti arusaamatu on see, et meedikud ja kiirabiarstid ei jaga laksu välja. See on hale !
spank8. juuni 2017, 13:00
haigetele laksu anda? mingi uus ravi?
Priit8. juuni 2017, 15:39
No ärme mõtleme vasakule kohe. Teie teksti põhjal ei saa teist kunagi meedikut
Noh kuule 9. juuni 2017, 01:41
Miks sa seal enam ei tööta, sa ju olid ainuke õige tegelane
mm8. juuni 2017, 10:33
Kui täis keegi oli ei puutu asjasse aga arstiabi on meil väga vilets.Eks ta üks suur äri on.Emal oli infarkt ja oli mõned päevad haiglas,sealt õiget abi ei saanud,pärast esitati arve.Järele minnes autoga haigla ligi ei saa,peas selle ca 700 meetri kaugusele poe parklasse jätma.Vastik on seda kirjutada.
8. juuni 2017, 12:31
puutub küll, kained ei saa abi kui üks purjus räuskab ja raiskab aega
mm8. juuni 2017, 16:27
Pangu siis need asutused kinni,kui sealt abisaajaid peaaegu,et polegi.Ma usun,et iga täiemõistusegs tunneb ära kes on joobes,kes ei.Sellel teemal kirjutatakse pea iga päev.
9. juuni 2017, 13:34
ja sa jälle räuskad
8. juuni 2017, 12:31
Kas su ema oli purjus?
to mm8. juuni 2017, 19:43
Räägi siis konkreetselt, mis haiglast jutt käib. Mina ei tea mitte ühtegi, kuhu inimese järgi sõites ukse ette autot peatada ei saa, rääkimata 700m kaugusel olevast parklast kui kõige ligemast. Ja mille eest siis arve esitati? 5-eurone visiiditasu? Muuseas, Eesti meditsiini tase on kohe kindlasti maailma esimese 10% hulgas.
mm8. juuni 2017, 21:14
Tallinna Mustamäe haigla(Sütiste teel),lähim parkla on Magistrali keskuses.Kas on sellest infost abi?
to mm9. juuni 2017, 04:09
Sellest infost ei ole mingit abi, sest see info on vale. Haigla kõrval on parkla olemas http://www.regionaalhaigla.ee/et/mustamae
mina oma käeluu murruga 8. juuni 2017, 09:47
samuti arsti ei näinud, ainult vastuvõtuõde,röntgen ja kipsipanija ja siis 5 eurot letti, alles kui kirurgi juurde kutsuti kahe nädala pärast siis ta vaatas ka arvutit rohkem kui mind.
paha lugu8. juuni 2017, 09:58
Aga äkki näeb arst luu murdu ja luu paranemist paremini röntgenpildilt Tervishoiu Pildipangas, mitte palja silmaga läbi kipsi ja kudede. Selline mõte ei ole pähe turgatanud?
8. juuni 2017, 12:33
meie ajal medõed on kõrgharidusega ja kui juba patsient ilma hariduseta teab parem arstist ....
kolm aastat med.kooli ja kõrgharidus8. juuni 2017, 13:22
- rakenduslik ainult. Eestis on ainult üks doktorikraadiga õde.
9. juuni 2017, 01:43
Patsietidel pole sedagi aga targad nagu professorid
kui pole enne murdu olnud siis9. juuni 2017, 07:29
patsient ei tea isegi, millist valuvaigistit võtta kõrge vererõhuga, kui kaua on kips peal, kas tehakse vahepeal ümbersidumist ja üldse,kust kohast on katki ja kauaks kips jääb.Helistasin järgmisel päeval perearstile selle elementaarse info pärast.
infot võiks patsiendiga jagada,9. juuni 2017, 07:30
milles küsimus9. juuni 2017, 13:36
oota oma järjekorda ära, küll siis jagavad
paha lugu8. juuni 2017, 10:07
Vabandust. Õhtulehe kommentaatoritele ja ajakirjanikele tuleb lisada, et Tervishoiu Pildipanka vaadatakse läbi ARVUTI.
see8. juuni 2017, 13:08
on selge, aga mulle jääb pisut arusaamatuks, mis kasu, või millist infot hetkeolukorrast saab on 2 nädalat tagasi tehtud röntgenipildist?
arst8. juuni 2017, 22:48
Te ei peagi sellest aru saama, selleks arstid ongi.
werner9. juuni 2017, 21:36
Arst, lase natukene õhku välja, muidu lähed lõhki:)
no9. juuni 2017, 13:11
hämmastavalt juhmid haiged??? Kas sinu käe vaatamine ka midagi annab, vot see on küsimus sulle? Kui keelad arstil röntgenipildi vaatamise?
MIS TEHA...8. juuni 2017, 09:42
Isi tegid, isi kanna ka! Haigekassa rahakott on ju nii ÕHUKE...
naine8. juuni 2017, 09:09
Purjus naine läheb EMO-sse, kisub sideme maha ja hüsteeritseb, lõpuks jalutab hoopis minema ja tagatipuks kaebleb meedias, see pole tõsine lugu. Ps mis enesetundesse puutub, siis mina ei saa üldse napsutada, alati hakkab halb.
pea8. juuni 2017, 09:09
naine,mida virised!Su pea ju ei veerenud EMO uksest sisse!
velsker8. juuni 2017, 08:48
Just selleks ongi vaja hakata erameditsiini jõulisemalt soosima, et tõsta raviasutuste kultuuri. Täna ei ole patsient haiglale ju mitte keegi - raha talt ei saa, kasu ei midagi. Patsiente pealegi rohkem kui nende raviks riigi poolt antud raha. Kui aga patsient tuleks ja ise oma raha saaks tuua haiglasse, oleks suhtumine hoopis teine ja kõigil sellisest teenusest hea meel.
miks sa makse maksad?8. juuni 2017, 09:49
ära siis maksa8. juuni 2017, 14:35
1238. juuni 2017, 08:39
Kurb aga tõsi mind naerdi ka välja kui läksin 2.5aa lapsega et saada abi kuna laps kukkus ja lonkas . Arstide suhtumine oli kohati üleolev . Registatuuri juures naised omavahel rääkides komenteerisid veel et kus kõikk töötajad on ja kuulsin lauset mis mind koheselt mõtlema pani negatiivselt . see lauae oli ülemusi enam majas pole kõik on 1 ruumis pläkutamas kuna olin juba piisavalt ärritunud kabinetis ja arstid lihtsalt naersid mureliku ema peale otsustasin minema kõndida . Ma pole kloun . Lisasin et teen ka kaebuse mille peale üks arst järgnes mulle ja ütles me võime ju pildi teha palun ärge ärrituge . Noo apsurd kõigepealt teeme nalja viime ema viimase piirini ja siis pakume abi . tänan ei läksin sinna kus sain abi .
8. juuni 2017, 09:16
mai8. juuni 2017, 11:34
mida suuremaks palk läheb seda ülbemaks arstid muutuvad- miks ei suuda arstid olla sõbralikud ja inimlikud
kõik on õige8. juuni 2017, 12:36
Häbi häbi8. juuni 2017, 08:18
Inimesed unustavad vist ära, et ka liigsest alkoholijoobest võib "ootamatult halb" hakata ning võimalik, et antud juhul ei olnud kehv enesetunne üldsegi mitte peahaavaga seotud, mis selleks hetkeks kui inimene ise lahkus, ilmselt enam isegi ei veritsenud.
Laske lõdvaks8. juuni 2017, 08:36
ja võtke teadmiseks, et vaid Keskerakond hoolib !
äi,äi8. juuni 2017, 11:24
ikka libuisamaalased kõikse enam.
8. juuni 2017, 19:51
kas olid kohal ja nägid pealt ??
karm8. juuni 2017, 07:09
Õed on õigusi juurde saanud ja tähtsaks läinud ja seda selleks, et arstid saaksid mugavalt ühe tööajaga lisaks haiglatööle veel mitmes erakliinikus suure pappi saamiseks töötada( neid ju aina uusi avatakse)
kui selline 8. juuni 2017, 08:40
Kammaija kaua kestab , siis on peagi kogu rahvas arstiabita . Ei suuda mõista kuidas on võimalik, et arst istudes rahva raha eest ehitatud raviasutuses, rahva raha eest muretsetud tugitoolis ja võtab haigeid vastu raha eest , ehk osutab tasulist teenust, ehk on ettevõtja, sest haigekassa on loonud olukorra, kus tasuta teenuse järjekorrad ulatuvad juba aastatesse.
???8. juuni 2017, 10:09
Kas inimesed tõesti arvavad, et arst paneb tasulise visiidi eest makstava raha oma taskusse?
Jürka 8. juuni 2017, 11:18
Kogu see protsess on raha poole kaldu ja lõpuks kaudselt (või otseseltki) paneb tõesti arst tõesti raha oma tasku.
::8. juuni 2017, 12:28
Paistab, et arvavad. Aga noh, mõned usuvad ju lapiku maa teooriat ka, eks see ole mõtlemisvõime küsimus.
milles seisneb sinu probleem8. juuni 2017, 12:37
järelikult rohkem patsiente saab ravi, kui need arstid töötavad kuskil mujal kah. Miks sa arvad, et kõrgelt haritud medõde on sinust lollim?
Kusti8. juuni 2017, 01:02
Mul ka Ülikooli kliinikuga selles suhtes paha kogemus, et olin selles kategoorias, kus tuli oodata 2 tundi, siis täpselt niikaua mind lastigi oodata. Muuseas, teisi patsiente praktiliselt ei olnud ja ma lihtsalt ootasin üksi koridoris ja nutsin. Valus oli ja öö tuli peale. Kui 2 tundi sai mööda, saabusid 3 noort arsti-residenti ja tahtsid mind hakata lõhki lõikama, Ütlsin, et mul on juba parem ja tulin ära.
Ei teagi, mis mind rohkem häiris, kas see, et minuga ei tegeletud ja lasti oma aeg täis oodata, või siis ikkagi asjaolu, et olukord oli piisavalt hull, et kohe öösel opereerima hakata.
Jah, ka haigena tahaksin tunda end inimesena mitte olla tülikas patsient!
8. juuni 2017, 05:51
miks jabur8. juuni 2017, 08:42
täpselt nii suhtutaksegi. Inimene on kui ese ,mitte midagi enamat !
8. juuni 2017, 09:20
Siis on minul, kes ma arstidega palju kokku puutunud, küll vedanud, mitte keegi pole mind esemeks pidanud. Tean, et nüüd tulevad miinused, sest seda ometi ei tohi olla, et ÕL kommentaariumis millegagi rahul oled
vunts8. juuni 2017, 12:12
Kas palgaline vastukirjutaja? Kogu aeg jalgupidi siibris?
jalutasid minema ja siiamaani oled terve8. juuni 2017, 12:39
veel üks, kel tegelikult EMO abi ei olnud vaja, pakuti abi- ei võtnud vastu
mul vedanud8. juuni 2017, 00:14
Huvitav, kui olen kuidagimoodi juba arsti juurde pääsenud, siis mina pole küll kunagi ühegi arsti poolt halba kohtlemist tundnud. Pikad järjekorrad on probleem, aga see on pigem süsteemi, kui arstide viga.
mul vedanud / 00:14, 8. juuni 2017 -le8. juuni 2017, 07:55
Sul on siis tõesti vedanud. Arstid on nagu t i m u k a d, kes naudivad inimeste p i i n a m i s e s t. V õ l t s i m i n e ja m õ n i t a v käitumine. Patsiendid jäetakse lihtsalt elu lõpuni j u l m a l t ilma igasugse r a v i t a. Antud juhtum on küll selline, et sellised peakski ilma abita jätma. Minna ja kisada, h ü s t e e r i t s e d a? Istu ja oota oma aega. Kui oleks ikka asi tõsine olnud, siis poleks minema kihutanud ja poleks oma verist peasidet maha visanud. Mingi 2 tundi ootamine on normaalne. Ja olukorra tähtsust kortrollivad nad kohapeal. Häbi peaks olema sellel naisel, kes purjus peaga läheb sinna r ö ö k i m a ja siis jookseb ajalehte k r i i s k a m a.
Inimene8. juuni 2017, 08:38
Seal on kirjas et inimesel hakkas halb. Olukird võib alati muutuda eriti pea haava puhul.
Imelik8. juuni 2017, 09:11
Kuidas sa nii südametu oled ja teisi hukka mõistad,kui ma maksan haigekassale raha ,siis pean ka abi saama !
Inimene / 08:38, 8. juuni 2017 -le8. juuni 2017, 09:54
Kui joomane ja pohmell ning pea puruks, siis on ikka halb. Oota ja ära käitu agressiivselt.
Imelik / 09:11, 8. juuni 2017 -le8. juuni 2017, 09:55
Kas mitte ise ei tuisanud abi saamata minema. Isegi oma pea kaltsu viskas verisena põrandale. Kasvatus?
8. juuni 2017, 12:40
Oksendas? Ei, järelikult ei olenud nii halb midagi.
Imelik / 09:11, 8. juuni 2017 -le8. juuni 2017, 17:56
Kui sa maksad, siis istu ja oota. Ära rauska ja jookse ise minema.
Imelik7. juuni 2017, 23:55
EMO uksest sisse astudes kohtud ikka registraduuris istuvaga ja see siis otsustab,missuguse värviga Sind õnnistab?Kas registraduuris istub arst,õde,parameedik,registraator-kes siis on see kellele on anud voli Sinu elu üle otsusdada?
hiljuti8. juuni 2017, 06:35
. Läksin haigele järgi, kuskil 23 ajal öösel
edasi 8. juuni 2017, 06:35
edasi8. juuni 2017, 06:35
istus neli naisinimest
edasi 8. juuni 2017, 06:36
ja lihtsalt vestlesid omavahel
edasi8. juuni 2017, 06:36
ja kommentaar saigi lisatud :)
9. juuni 2017, 01:47
Lembit7. juuni 2017, 23:35
Hooldajad on üleolevad, õed on nüüd väga tähtsad, arste enam ei näe üldse, selline on meie riigi rahva tervishoid. EMO-d on väga väikesed. Vajame ka piirideta arste, nii nässus on arstivärk, eriti suhtumises. Õdedeks on põhiliselt eesti keele selgeks õppinud venelased, kes hoolivad oma rahvusest patsientidest! Arst ei räägi enam sinuga üldse! Vot nii.
7. juuni 2017, 23:54
See ei ole meie riigi rahva tervishoid, see on Euroopa tervishoid
onuP7. juuni 2017, 22:41
Arvan et Eestis on liiga palju vaeseid inimesi ja rikkaid arste,kes ei näe patsiendis muud kui segajat...Arsti vanne on ammu meelest läinud ja silme ees virvendavad rahapakkide hunnikud ....Mul ei lähe meelest arst kes seletas et Eestis on nii väikesed palgad arstidele et ühest palgast saab osta ainult ühe Pallase kooli meistri õlimaali....Nüüd mõeldakse veel tõsta arstide palku -ARSTID KUI TEIL EESTIS PAHA ON MINGE KÕIK MINEMA AGA KUI EI LÄHE SIIS LUGEGE VEEL OMA ARSTI TÕOTUST
paha lugu8. juuni 2017, 06:56
Tark plaan. Arstid ja õed ajame minema ning loa registraDuuris otsusDada anname kommentaator Imelikule / (23:55, 7. juuni 2017).
17,46 jäta meelde7. juuni 2017, 22:37
Sanitare ei ole juba ammu. On põetajad, hooldajad ja hooldusõed. Tehke nende ülesanded omale selgeks!!!
7. juuni 2017, 23:56
Olgu kas või koristaja, ei ole vahet, sest ka tema ei ole kompetentne isik
Vale11. juuni 2017, 12:12
Sanitarid on haiglates täiesti olemas. Väga paljutes haiglates. Aga kuna sanitar lihtsalt tegeleb patsiendiga ette antud raviplaani alusel ja täidab vaid käsku mida temale antud on, ise ta ei tea kuidas ja millega sind ravida, siis sa neid ei näegi palju. Kõige rohkem näevad haiglas sanitare inimesed kes on voodiravil.
Kallutatud ajakirjandus7. juuni 2017, 22:35
Ainult pealkirjaga on 1:0 ära tehtud - vbl oleks olnud õigem kirjutada, alkoholi tarvitanud patsient lahkus EMOst skandaalitsedes ja abi ära ootamata?
Martsuka7. juuni 2017, 22:25
Eesti arstiabi kvaliteedi ja EMO töökiiruse üle kaebajad vöiks kohustuslikus korras saata nautima heaoluühiskonna hüvesid naabrriigi Soome pealinna Helsingi Haartmani EMOsse. Ma ei tea kedagi, kes oleks söltumata häda tödidusest selles asutuses veetnud alla 6 tunni. Ise istusin polikliiniku saatekirjaga pimesoolepöletikuga EMOs ootesaalis 13 tundi, enne, kui sain osakonda. Eestis on asjad väga vörreldes muu maailmaga ja eesti inimesed on ära hellitatud, köike peab saama kohe ja nüüd.
Mann8. juuni 2017, 01:34
Sul võib õigus olla.Pole kogemusi teises riigis.Tasuta arstiabi meil juba kõva sõna.ehk olemegi ära hellitatud ja kipume asjatult kisama.Samas...see aitab märgata puudujäãke ja teha parendusi
pole siis ime,Soome ju ka EL-is8. juuni 2017, 11:34
aga olen kuulnud,et Soomes makstakse isegi abivajaja taksoarve kinni.
9. juuni 2017, 01:48
Ja esmaabi oodatakse pikki tunde
Martsuka8. juuni 2017, 13:37
Taksoarve makstakse EHK kinni sotsiaalabist elatuvatel inimestel. Tavaline, normaalne inimene käib tööl ja maksab omad arved kinni ise. Selleks, et taksoarve sots. osakonna poolt kinni makstakse, peab inimene pöhjendama ja loogiliselt pöhjendama, miks ta kasutas EMOsse jöudmiseks taksot, mitte kiirabi vöi ühistransporti ning taksojuhile maksmiseks peab tal sel hetkel olema raha.
Mhh7. juuni 2017, 21:41
Aga kus oli patsiendi inimlikus koristajate suhtes, kui ta oma verise sideme ootesaali põrandale viskas?
Mann7. juuni 2017, 21:16
Meeldis "PIPI" idee,et ooteajal abivajajad lahterdada ei kabinettidesse,trauma raskusastme järgi.Pean väga lugu med.töötajatest,kuid kitsaskohti on sealgi.Kui poeg oli 4a,kukkus ja peahaav vajas õmblemist.Verd kõik kohad täis.Keegi ei tundnud 2 tundi huvi,uksetaga abi oodates.Samuti 7 kuune laps põletas ahjuuksega peopesa.Põletus on väga valus.Karjus 45 min uksetaga,kuni lõpuks magama jäi.Oleks ometi keegi tulnud vaatama ja valuvaigistiga geellapi lapsele pihku pistnud,poleks see väike inimene pidanud nii kaua valu kannatama.Selline abitust tekitav olukord.Kindlasti saab korraldada töö
nii,et keegi vahepeal personalist vaatab uksetaga ootajad pisteliselt üle,hinnates nende olukorda
jh aga8. juuni 2017, 11:25
Lapsevanemal võiks endal ka külmageel kodus olla, juhuks kui laps ennast põletab. Väga kiire leevendus lapsele kasvõi selleks ajaks kui autosõit haiglasse kestab. Inimesed võiks ise ka rohkem hoolida. Peahaava tõesti ise õmblema ei hakka.
Mann8. juuni 2017, 13:34
Pärast seda intsidenti ongi geel olema.Kõike õnnetusi ei oska ette aimata
Naised7. juuni 2017, 20:48
Kuule inimene võtab on ta kohe joodik
Mina 7. juuni 2017, 20:28
Olen käinud EMO-ss mitu korda ,eriti suvel.Olen väga tänulik ,sest väga kiiresti saab abi küll.Ei oska öelda,kuidas mujal linnades EMO-ss abi saab ,aga Tartu EMO töötajatele -ainult kiidu sõnad.
Inimene7. juuni 2017, 20:51
Ei tea minul küll halvad kogemused. Minu mehega küll hästi ei käitutud.
Inimene7. juuni 2017, 20:51
Ei tea minul küll halvad kogemused. Minu mehega küll hästi ei käitutud.
Ei usu7. juuni 2017, 21:11
Mida sinna siis nii mitu korda asja oli kah? Perearsti juures ei käigi, jah?
Inimene8. juuni 2017, 08:35
Käisime perearsti juures tegime röntkeni aga nad ei vaadanudki seda pilti inimesel oli kahepoolne kopsupõletik ja ta olekski sinna ära lõppend
Tartus saavad oravad, 8. juuni 2017, 11:37
ka ilvesed,jänesed ja muud metsaelukad kohe tohtri jutule.
JUSS7. juuni 2017, 19:30
Ah et kerged alkoholilõhnad? See kahjuks veel privileege ei anna. Kiirabi esmakohus on ikkagi just end üle doseerinud narkomaane elule tagasi toibutada.
!!!7. juuni 2017, 19:28
Mina ise olen kah paaril korral EMO-ss sattunud, kuid alla 1-3 tundi pole kunagi ette saanud. Nii et juba poole tunni möödudes lärmi teha näitab pigem teadmatust. Olude mittetundmist.
Olen ise kogenud ootamist,seega8. juuni 2017, 09:30
mina arvan,et klient EI PEA uksetaga ootama EI 0,5 tundi,ega 3 tundi ega 6 tundi,kui ARST ON VABA ! Igal juhul tuleb kiiresti reageerida sinisest,punasest või rohelisest kategooriast hoolimata.Arvan nii,sest arstil on ka eetika (südametunnistuse) nõuded kohustuslikud,kui ta on valinud ameti inimesi aidata ja ravida !Arstiks õppides andis ta sellise vande ja teadis valides sellise ameti,et tal on inimeste ees kohustused ja selle eest ta saab palka !
PIPI7. juuni 2017, 19:20
Mina olen EMOs veetnud 8 tundi ja peale. Ju olin ma selles sektoris,kes abi ei vaja ,vaid tuli niisama aega surnuks lööma.Magasin ooteruumi toolil vahepeal. Olgu siis see selleks,elama jäin ja abi sain,aga tundsine enda nagu külma võetud kakaseen.Aga,mis tahtsin kirjutada,on see,et kabinetis oli hulgim inimesi.Kes istus igavleva pilguga ja vahtis aknast välja.Teine jälle mind pilguga,et "noh mida sa töllerdad siin.Mõni toksis arvitis.Arst oli ikka ka.Ja neid "saatjannasid " oli ikka päris tore parv.Mõni medõde käis vahepeal sisse-välja ka.Seitse meditsiinitöötajat toimetas abivajajatega.Mina sain oma ootamisega hakkama.Kannatasin ära ja tõepoolest polnud eluohtlikus seisus.Aga valus oli vaadata,kui tuli üks noor naine saatjaga.Kõhuvalu tundus olevat.Ta ikka oigas valust ja oli sellise tuima näoga,et nagu valu tugevus hakkaks mõistust kustutama. Inimene väänleb näost hall ja ootab ikka järjekorras.Olgu siis kabinetid ka vastavalt kategooriale.Töötajaid paistab olevat ju.Küll kabinetid ka leiaks.Luumurrud ühte ja lahtised haavad teise kabinettijne.Hindavad värviskaalal ära ja vastava värvi ukse taha ootama. :(
8. juuni 2017, 09:59
See igavlev parv olid praktikandid, kes ise ei ravi veel.
poolik lugu7. juuni 2017, 19:14
Inimene ei jõudnud oodata ja läks koju, huvitav, mis edasi sai, lugu vist üle dramatiseeritud.
Ps mis arvutitesse puutub, siis pole ju arstide süü, et peavad sinna pikki romaane tippima.
8. juuni 2017, 19:58
Tallinna Ida keskhaiglast7. juuni 2017, 18:41
tahan tervitada ühte 150 kg valvearsti. Pärast kome tundi lahtise haavaga ootamist, tegi tuimestus süsti ja pistis mu kallal näägutama "ise 20 täis ja pisarad silmis"? Olgu öeldud, et ei teinud piiksu ka kuigi valu oli väljakannatamatu. Lahkusin 7 õmbluse ja mõnituste saatel palatist..
7. juuni 2017, 19:05
aga see ongi päris demokraatia
kohe7. juuni 2017, 18:35
mingit isu ei ole makse maksta!
7. juuni 2017, 19:06
patsient7. juuni 2017, 18:11
Tahes tahtmata on sõnal "arst", tänu meie arstidele s-ta maitse suus.
7. juuni 2017, 19:06
selle korra aeg kogu see aeg olnud ...
7. juuni 2017, 21:28
aga nad ju sinu lapsed sugulased, tuttavad nii et ...
patsient7. juuni 2017, 18:07
See abiootaja naine võis svipsis küll olla, kui mehe kojusaabumist tähistasid. Võibolla sellest see komistaminegi. Olgu kuidas on, abi peab ikka andma.
7. juuni 2017, 19:07
süst8. juuni 2017, 11:42
tagumikku ja kasti.Kiire ja hea lahendus,saaks veel 1% kaitsekulutustele lisada ja oleksime EL-is juhtivad ka.
elli,7. juuni 2017, 17:47
ei vöigi soomest ära tulla olen ka siin istunud,ja laborant käib ringi vötab vere proovid ja ikkagi arst vaatab yle tehakse igasugu uuringuid vastavalt patsiendi kaebustele.siin ikka tipp tase,ja korralikud viimasepeal haiglad puhtad ja hästi koolitatud personal,isegi koristajad nii koolitatud ja eestil ikka pikk maa veel käia,seal pole kuskil käsigi desinfitseerida,yhtegi sellist aparaati seina peal ei näe.
7. juuni 2017, 19:08
aga meil jälle parimad surnu-kuurid
7. juuni 2017, 21:30
noh näe ,oskavad küll eestlased võõras riigis teenindada, harjumused saksa ajast veres
Üldiselt on7. juuni 2017, 17:47
arstiabi meie riigisO. Tuleb kiirabi, teatab,minge perearsti juurde,aga on reede õhtu.Kiirabi ütleb ,lamage jne.
7. juuni 2017, 19:09
soovitus kui jõuad veel mine kiiresti surnuaeda valmis ...
palat nr.97. juuni 2017, 17:29
huvitav ,kas sellele värvilisele lahterdamisele on eeskujuks olnud ajalugu ,oli ka kollane värv....
põhjust alati leitakse7. juuni 2017, 17:29
"... tähistas Ester koos perega mehe välismaalt koju tulekut." Noh selge.
Vova vb süstal veenis ka uut päeva tähistada7. juuni 2017, 19:36
aga ikka abi kiirem kui karsklasel emos.
Anja.7. juuni 2017, 17:19
Tõstke ainult meie palka, siis saate abi ka kiiremini kui nelja tunni pärast.
neli arsti olid arvutis pikka aega7. juuni 2017, 17:41
ja haiget ignoreeriti.
See kuradi ülbitsemine peab lõppema. Hiljuti lapselapsega kipsi vahetamas esitasin arstile küsimuse - ei tee nagu kuulmagi. 5 minuti pärast andis siis moka otsast vastuse, mats selline. Matsist arst on sobimatu oma ametisse.
kahtlen7. juuni 2017, 17:54
need seal arvuti taga ei ole arstid, vaid klienditeenindajad, kelle ülesanne on andmed arvutisse sisestada, äärmisel juhul ka temperatuuri ja vererõhku mõõta, arsti juurde saab alles siis, kui olete andmed andnud ja teid on nö sisse kirjutatud. Muide, heaoluriikides Soomes ja Rootsis ei saa ka siis kohe veel arsti, vaid õe vastuvõtule, kes siis hindab olukorda, kas on arsti vaja. Mõnel puhul arsti ei näegi. Arst vaatab ainult arvutist andmeid ja langetab nende alusel otsuse. Meil on isegi hästi, meil veel patsient näeb arsti, räägib arstiga otse. PS Soomes, Rootsis ei tuleks sellise juhtumi peale kiirabi, vaid tuleks ise taksoga EMOsse minna.
7. juuni 2017, 19:10
aga Aadu teadis mis sellistega teha
7. juuni 2017, 21:48
Arst võib ju arvutist andmeid vaadata, kuid kui kaasaja "harridusega" klienditeenindaja kirjutab sinna midagi valesti, või poolikult, või ebatäpselt või ajab patsientide andmed segamini, siis tulemust teate ju isegi.
aga8. juuni 2017, 11:46
miks mitte kui asi ei ole eluohtlik ja ka takso arve haigekassa poolt kinni makstakse.Ärge jagage poolikut infot.
7. juuni 2017, 17:14
Ületöötanud ja alamakstud arstid?
7. juuni 2017, 17:34
noh nii, su jaoks on töökoht olemas, mine ja näita klassi
Asta Astma7. juuni 2017, 17:45
Arstid ei ole kohe kindlasti alamakstud!!!!
just nagu õpetajadki , ainult see suur ,,seakisa ,, käib ,9. juuni 2017, 08:59
olen jälginud , elan koolimaja lähedal , maakohas juba pikemat aega jälginud mõningaid pensionieelikust õpetajaid ,päeva pikkuseks on paljudel neist maksimaalselt 5 - 6 tundi koolimajas ,kell 8 loivavad sinna ja kella 1-2 vahel on juba kodus ja teinekord ,,linnatrettki ,, tehtud selleks ajaks !? no millest me räägime ???
Urrr7. juuni 2017, 17:09
Saate oma suured haiglad olematu viisakuse ja töökultuurita. Lisaks veel pikk järjekord. Selle ootamise ajal oleks jõudnud juba mõnda teise haigla EMO-sse sõita.
Halb nõuanne7. juuni 2017, 18:58
Esiteks, Tartus pole teist haiglat, kus on EMO. Ja kus oleks see lähim linn siis olnud, kus oleks kohe kiiresti haigega tegelema hakatud?
Soovitus8. juuni 2017, 09:07
Selle ajaga oleks jõudnud sõita Tartust Paide EMOsse, kus abivajaja saab kohest arstiabi!
Ametnike valed7. juuni 2017, 17:08
Arstiabita jäetud inimesi sureb ikka liiga palju Eestisuuruses väikeriigis. Kopsupõletikku ja grippi sureb igal talvel kümneid inimesi . Samas osatakse neid haigusi juba sada aastat edukalt ravida. Traumapunktide tase on väga vilets. Minu sõber kukkus rattaga ja murdis rangluu. Head inimesed viisid traumapunkti. Peale seitsmetunnist ootamist kästi tal koju minna ja hommikul uuesti järjekorda tulla. Kuidas inimene katkiste luudega öösel hakkama saab polnud kellegi asi.
7. juuni 2017, 17:35
Ütle, millises riigis inimesed on surematud?
/-le7. juuni 2017, 18:12
Mis see siia puutub, surelik?
Kus siin 7. juuni 2017, 19:12
surematusest jutt oli? Loe uuesti kommentaari algustki, siis hakka oma juttu ajama. See oleks väike nõuanne / 17:35-le.
/-le / 18:127. juuni 2017, 21:33
nii palju puutub, et üks siin väidab (sina või), et Eestis inimesed surevad arstide tõttu. Järelikult mujal ei sure, seal ju arstid on tasemel, eks ju
7. juuni 2017, 19:12
aga eesmärk kiiremini saata surma
naine7. juuni 2017, 17:04
Kui inimene on purjus ja veel nõuab ja laamendab, ei ole kusagilt otsast suremas.
naisele7. juuni 2017, 17:52
kui oled purjus, siis ära kommenteeri.
naine7. juuni 2017, 19:10
Kordan, kui aru ei saanud, kui inimene on purjus, räuskab ja laamendab, siis ei hakka ta lusagilt otsast surema. Vähem on vaja juua, siis ei koperda ega kuku päid katki.
7. juuni 2017, 19:13
aga lakkutäis peaga tulevad head mõtted
Purjus7. juuni 2017, 21:39
Või mitte aga arst PEAB abi andma . Kui selline tegevus vastukarva võiks selveri kassapidaja ametit proovida -aga isegi seal on mõningane empaatia kaasinimeste suhtes vajalik. Kus tulid pühakud , nagu arstid ise ja nende lähedased oleks kõik padukarsklased. Ootasin ka emos luumurruga 5 tundi. Selle aja jooksul anti enne mind esmaabi 3 le inimesele. TASE ! Kabinetist sisse-välja vooris oma 5 valgekitlast . Ülejäänud aeg kulus valgekitlastel ninanokkimise , feissbookimise ja kohvitamise peale.
L7. juuni 2017, 23:01
Nägid läbi ukse, mida sel ajal tehti?
7. juuni 2017, 17:03
kui auk peas ei ole ohtlik,mis diis on ohtlik
7. juuni 2017, 17:10
7. juuni 2017, 19:13
sinu käest ei küsitud ,tainapea
7. juuni 2017, 17:03
"Tõmbasin peast selle sideme ära ja heitsin haigla põrandale maha." Kus ta seda sideme sai ja miks pidi maha kiskuma!?
7. juuni 2017, 17:11
Loe artikkel läbi,siis saad arukus ta sai!!!!
lugesin7. juuni 2017, 17:36
Ikkagi ei saanud aru, miks pidi maha kiskuma, seleta mulle rumalale?
kui aru7. juuni 2017, 17:53
ei saa, siis pole ka seletamisest kasu :).
7. juuni 2017, 20:43
ju sa ise ka aru ei saanud, et seletada ei oska.
kiirabi ju käis ja tõi EMO-sse !? millest sa aru ei saanud ,9. juuni 2017, 09:01
juhuslikult sealt ta saigi :D
paparatso7. juuni 2017, 17:01
elu üürike pits pisike,jooge parm kuni osi. on pukkis
maamiis7. juuni 2017, 16:57
on kogemusi,ärge kasutage emot,parem kodus surra ,kui tapamaija viiakse
7. juuni 2017, 17:04
emos võid ka 2 tundi oodata, kui ei ole punase tsooni patsient, nii on meil, nii on ka laias maalimas
7. juuni 2017, 17:37
Sinna mu sugulane viidi a pärast koju surema.
7. juuni 2017, 20:44
Aga minu oma päästeti elule.
Olen isegi Tartu EMO ukse taga oodanud valudes kella 12,15 kuni 17,35 ,7. juuni 2017, 16:54
siis sain tulema ,arst vaatas , katsus 10 min. ja ei midagi erilist ? käskis järgmine päev minna perearstile ,kuna see päev oli arst juba 11 lõpetanud vastuvõtu ,selle läksingi EMO-sse ,targutada sain ka veel peale niii pikka ootamist !?
7. juuni 2017, 17:04
Ja mis siis oli valu põhjustas?
7. juuni 2017, 17:38
miinused, ma teie käest ei küsi, te ei saagi teada kui just Olen ... sugulased ei ole
ennustaja7. juuni 2017, 16:49
Eks asi hakkab siis sinna jõudma kuhu pidigi jõudma.
Tuleb sellega harjuda.
Loodan, et järgmine aste ei saabu, kus kiirabi kutsumisele ei reageerita
uus reaalsus7. juuni 2017, 16:47
Meil ei ole enam inimesi. Meil on ÜHIKUD. Neil pead ei valuta ja neile pole palka ka vaja. ÜHIK on elutu, eksisteerib ainult tabelites ja aruannetes, kuhu sa ta liigitad, seal ta olema peab. Kurb lugu igatahes.
reaalsus on meie peegelpilt7. juuni 2017, 17:08
Ja kus nendel arstidel järsult töötahe ilmub, kui meie ajal lastel tööd teha on lausa seadusega keelatud, töötegemise harjusmus üleöö ei teki ja kas üldse kunagi tekib, 18 aastat sai ju lulli löödud
Mis siis7. juuni 2017, 16:38
kui patsient oleks enne järjekorra jõudmist surnud? Pole probleemi!
kuule7. juuni 2017, 16:56
ole nüüd norm, keegi lahmib oma versiooni ajakirjandusse ja see ongi kogu tõde olukorrast? Loe palun facebook kommentaare, isegi EMOs viibinud teised patsiendid ütlesid, et see inimene käitus provotseerivalt oma pea kriimustuse pärast.
Vastanu7. juuni 2017, 17:40
Aga inimesel hakkas halb kas see on siis normaalne või on ainult infarkt seisund mille kätte surrakse
to kle7. juuni 2017, 18:51
igaüks teab kedagi kes teab kedagi, kellel on EMOs olnud väga halvad kogemused. See tädi pole üksik juhtum. Mind vaadati päras kolme tundi ooteruumis istumist üle viie minutiga ja määrati fastumgeeli, diagnoosik liigesepõletik. Nädal hiljem olid valud juba nii suured, et otsustati ka mõna aparaati mu ülevaatamiseks kasutada, nii tuligi välja, et kopsupõletikuga määrinud nädal aega enlale fastumgeeli peale.
7. juuni 2017, 19:16
tähtis hävitada inimesi
ja....7. juuni 2017, 19:17
nädala aja jooksul perearsti juurde ei õnnestunud saada?
naine8. juuni 2017, 00:18
Huvitav, mul hakkab ka kohutavalt halb, kui napsu võtan, eriti jube on järgmisel hommikul.
siis sul ju8. juuni 2017, 11:53
pidevalt khutavalt halb.Kaastunne.
Lapsega Tallinnast7. juuni 2017, 16:35
Eelmisel suvel olime Tartus külas.Laps väänas jala välja ja pöördusime samasse EMOsse. Kuna mul polnud kaasa lapse isikukoodi siis meid saadeti minema.Küsisin, et kas abi ei saagi kuigi tean nime ja sünniaega lapsel? Öeldi pole midagi teha!Helistasin kiirabisse kus siis imestati, et kuidas nii.. nad andsid mulle isikukoodi ja laps sai jala siis kipsi! Väga ebameeldiv suhtumine!!!!
7. juuni 2017, 17:11
Ilmselgelt seal juba improviseeritakse ettekäändeid, miks abi mitte anda.
Rootsi kogemus7. juuni 2017, 18:00
Ilma isikukoodita ei saa kusagil abi, sest andmed tuleb ju infosüsteemi kanda. Rootsis tehakse hädavajadusel nn ühekordne kood. Meil võiks ka selline olla. Veider muidugi, kui inimesed ei tea oma pereliikmete isikukoode. Niipalju ju ikka oma mälu võiks koormata või siis panna telefonimällu.
see dokumendita minemasaatmine hull küll7. juuni 2017, 18:46
kui tean peast isikukoodi kas arvavad, et saadan opile enda asemel võõra inimese või? :D
7. juuni 2017, 19:16
tähtis on just hävitamine
veidrik7. juuni 2017, 21:37
Miks ma peaksin teadma teiste pereliikmente isikukoodi!?
naine7. juuni 2017, 19:11
Lapse kood peab peas olema, nii lihtne see ongi ja ka enda kood.
nii lihtne see ikka pole7. juuni 2017, 19:21
mulle öeldi otse, et pole dokumenti ei saa aidata, isegi pärast seda kui üritasid 10min tõestada, et ausõna olen mina ja milleks võõrale minu diagnoos? sai tädile öeldud küll isikukood, elukoht kui ka telefoni nr
Teeline7. juuni 2017, 21:05
Ja vanemad ei tea oma lapse isikukoodi?
7. juuni 2017, 21:37
Teadmine7. juuni 2017, 22:56
ei aita. Mulle lastehaiglas öeldi, et abi andmiseks peab olema isikut tõendav dokument.
Mina kui maksumaksja 7. juuni 2017, 16:35
ei ei nõus EMO väidetega. Lisaks mida tähendab sinine ja roheline? kui on ERAKORRALINE MEDITSIIN siis peavad olema kõik VÕRDSED v.a. eluohtlik seisund ehk infark, insult, arteriaalne verejooks jm selline. Juhul kui teil personali ei jätku siis süüdistage iseendid, et olete olnud nõus selle väikese raha eest tegema mitme inimese tööd. 3-6 h oodata? Andke andeks aga õmmelda on vaja KOHE, et hilisem tüsistus oleks minimaalne. Hallo kosmos! Ärge vahtige ööpäev läbi arvuteid vaid tegelege inimestega. Jah, ka mul omal on okas teatud personali vastu kes jätsid mind ukse taha aga olen olnud pika meelega, sest teine kord sain kohese abi osaliseks. Seega on tegemist konkreetsete inimestega personali hulgas kellel on kõigest ja kõigist savi, peaasi, et saaks kuidagi oma palgaraha kätte...
teine maksumaksja7. juuni 2017, 17:13
Just, eluohtlik seisund esmakorras, aga tal ei olnud ei infarkti, insulti ega arteriaalse verejooku. mis sul on jäänud arusaamatuks?
no aga järjekorras polnud ka inimesi7. juuni 2017, 17:46
ja NELI arsti olid peadpidi arvutis. Pornot vahtisid või?
ja siis7. juuni 2017, 19:02
tuleb lahtise haavaga ja valudes 6 tundi oodata ja vahepeal teadvuse kaodata?
kindel, et arstid?7. juuni 2017, 19:05
Iga riietuses inimene ei ole otseselt arst. Kusjuures käisin hiljuti operatsioonil ja anti selga sellised rohelised ühekordseks kasutamiseks hõlstid, mis nägid esmapilgul välja täpselt nagu med töötajate riided. Istusime seal päevakirurgia ootel reas ja iga järgmine pöördus meie poole nagu me töötaks seal.
Lisaks arstidele on haiglas ka praktikandid ja eri astmete tegelased - igaühel oma funktsioon. Ühte patta neid panna ei tohi.
naine7. juuni 2017, 19:13
need on teenindajad, kes tegid oma tööd. Õppige ometi ära süsteemi järjestus, siis pole vaja enda rumalust üles näidata.
7. juuni 2017, 19:17
see üle poole tööajast
7. juuni 2017, 19:18
lootus ehk sureb vahepeal ära
Teeline7. juuni 2017, 21:11
Operatsiooni, ka päevakirurgia, ootel ei istu sa kusagil reas, vaid oled voodis tilguti all.
17:46,7. juuni 2017, 21:38
Kust sa tead, et nad oli ARSTID!? Suvaline sanitar ei ole veel arst.
Maali8. juuni 2017, 10:08
Sanitarid EMO kabinetis arvuti taga?
teadmiseks8. juuni 2017, 22:53
Seal lisaks arstidele veel õed ja tudengid. Tavaliselt ongi seal üks arst, paar õde ja siis tudengid.
On jama jah - meditsiin vajab tõesti ise kiirabi!!!7. juuni 2017, 18:52
Ma ei tea nendest värvide tähtustamisest.Alles teisel väljakutsel oli kiirabi valmis mind kaasa võtma kuna ma kõndisin.Vererõhk oli Üle kahesaja ja alumine üle saja.Panid mulle lauale kolm vererõhu alandavat tabletti ja soovitasid minna järgmisel päeval perearstile.Teadsin täpselt ,et sinna ma ei suuda minna,sest mul lihtsalt polnud tasakaalu.Seda enam,et elan üksi.Mõne hetke möödudes,tundsin,etnäo parem pool hakkas tuimaks muutuma.Ma ei saanud aru ,mis minuga toimub.Keegi helistas mulle ja ma rääkisin oma murest.Tema mõistis,et mul oli insult ja käskis uuesti kiirabi kutsuda.Siis tõesti arvati,et tuleb mind Tallinna EMo-sse viia.Selleks ,et tõesti seal ravile pääseda - oli ooteajaks neli tundi.Nii ma siis istusingi seal ratastoolis ja ootasin oma aega.Aga ära ootasin!
huvitav7. juuni 2017, 21:40
Aga mida nad pidi veel sinuga tegema, verd laska välja või?
ei8. juuni 2017, 09:27
tegema EKG, normaliseerima vererõhu, viima haiglasse jälgimisele. Kui palju on meil insulte maha magatud!
mine perearstile jah,seal aga ärjekord kuu aega.8. juuni 2017, 12:04
Mind paneb imestama see Eesti valitsus,eriti need lapsministrid.Vaadake Inglismaa valitsust,te ei leia seal "piimahabemega" ministrit,kõik elukogenud hallipäised härrasmehed.
Mis meil toimub,tahaks teada.Kas sellistel,märgade kõrvatagustega isenditel on meeles veel vitsad lapsepõlvest ja nad on härradele kuulekad.Midagi muud küll arvata ei oska.
aiaauk8. juuni 2017, 12:48
Kiirabi ja EMO järjekord on 2 erijuhtumid
oh7. juuni 2017, 16:33
nagu näha, ei olnudki vintis prouakese tervis nii vilets ja ka ilma arsti sekkumatta täitsa vins-vonks olemisega. a ma ei saa aru, miks ta sealt emost ära läks , kui nii halb oli? võttis kodus valuvaigistit juurde vai ;-)))viin teeb ikke hulle vigureid küll inemestega. mul oli naabrinaine, kes lasteraha päeval alati õllesolki lakkus ja siis oli iga kord velsker öösel kohal, et küll oli kulm katki ja küll ulgus taiva poole nagu marupeni. kui kaine oli, siis kasis lapsi ja hoidis omaette. mu meelest oleks pidinu arst haigemajan neiule külma vett näo pääle pritsima, kui see põrandle pikali pildse ja naise meelemõistusele tooma. see, et latse viina valuvaigistamiseks juurde tõid, om küll väga kehva lugu. purjun inemesele ei tohis pääle kurgivee midagi juure anda.
Vastaja8. juuni 2017, 20:09
Muidu kõik lahterdatakse kõik joodikuteks. Mis ta pidi sinna ära surema või?????
see riigi poolne uus süsteem7. juuni 2017, 16:32
kui võimalik vähekegi - jätta alati inimene surema . nii töötab kiirabi palju efektiivsemalt
Kogenu7. juuni 2017, 16:29
Mul on Tartu emo kohta vaid head sõnad. Isegi lootusetut haiget ei visatud ukse taha, kuigi raviarst oli käratanud- mis te ei saa diagnoosist aru väää. No sain, aga inimene oli valudes. Emo personal oli ääretult mõistev.
7. juuni 2017, 16:18
Kukkuda võib ka kaine peaga siis peab ka 4 tundi pea haavaga ootama või
jah,7. juuni 2017, 16:27
ja ongi muideks oodatud. Hoiad suurt verejooksu kinni, et põrandat täis ei tilguta :-)
Njah7. juuni 2017, 16:30
Ka lapsega oleme oodanud 3 tundi ukse taga ilma, et välja tehti. Laps pidi valudes kannatama. Au ja kiitus meie arstiabile...
16:27-le7. juuni 2017, 16:32
Just.Olen istunud Mustamäe ootesaalis nagu kinos ja tundnud, et vot kohe tuleb surm...
toNajh ja 16:277. juuni 2017, 16:50
kas teate ka, kui vähe on meil arste ja medõdesid ??? msi te meditsiini sõimate, sõimake reformijaid
aga7. juuni 2017, 17:02
kas sa oled mõelnud, et võib-olla kui sinu laps oli ukse taga 3 h valudes, siis teises ruumis elustati ehk kellegi teise last? inimesed on nii mõistmatud, ega kui kuskil on raskes seisus patsient siis seda tõepoolest ei kuulutata üle ooteruumi, selleks ongi erinevad triaažid. EMOs on tööl korraga käputäis valvearste, kes peavad intensiivset valvetööd tegema 24 tundi. Keegi ei õpi 10 aastat arstiks selleks, et inimestele hakata s*tta keerama ja samamoodi keegi ei taha õppida varsti enam arstiks, kui kogu raske töö kõrvalt patsiendid oskavad ainult vigu leida.
7. juuni 2017, 17:15
meie arstid ju on teie sugulased, tuttavad, kooli- või klassikaaslased.
7. juuni 2017, 17:17
Ega miinused arstide arvu suurendavad, Karjuge siin et maksumaksjate raha läheb, aga muidu, tudengite väljakoolitamisel just maksumaksjate raha läheb, ja kuhu need tudengid kaovad - teiselt poolt piiri, loomulikult. Nii palju siis teie maksudest.
kui7. juuni 2017, 17:23
personaal istub arvutite taga - kus siis teises toas seda teist last elustatakse,istuda haigena 3-6 tundi järjekorras on lausa lubamatu kunstlikult tekitatud järjekorrad
kullake7. juuni 2017, 18:02
see personal, kes arvuti taga istub, on andmesisestajad, mitte arstid, keegi peab hoolitsema, et kõik oleks korralikult süsteemis kirjas, sest patsiente on seal päevas sadu.
raske juhus7. juuni 2017, 18:37
4 valvearsti ja tühi ooteruum?
Teeline7. juuni 2017, 21:24
Tuleb seda süsteemi muuta. Kõikidel õppealadel. Kes tahab end piiri taha tööle koolitada, see maksku õpe ka omast taskust kinni. Kui õpib rahva raha eest, tuleb rahvale teatud aeg ka midagi vastu anda.
skoor8. juuni 2017, 12:49
osa arvab, et arstid on hoopis tulnukad
7. juuni 2017, 17:14
kui on vaja, võib ka 4 tundi, side ju tal oli olemas, vähemalt teksti järgi nii tundub
tty7. juuni 2017, 16:17
Pole kallimat ja väiksema kvaliteediga teenust kui riigi oma.
7. juuni 2017, 16:52
Teenust osutab seal SA TÜ Kliinikum, mitte riik.
7. juuni 2017, 17:22
SA TÜ Kliinikum on sihtasutus
7. juuni 2017, 16:13
1." arstide toas oli neli inimest arvuti taga istunud. Üks neist tuli välja ja teatas naise abikaasale hoolimatult, et olgu naisel või halb olla – tuleb oodata!"
2. ""Punane tähistab eluohtlikus seisundis patsienti, kes peab arstiabi saama kohe. Skaala teise otsa paigutuvad sinine ja roheline tähistavad patsiente, kelle tervislik seisund ei vaja kiiret erakorralist sekkumist, nende aeg arstini on 3 (roheline) kuni 6 tundi (sinine), kuid ooteaeg võib pikeneda EMO ülekoormuse korral," kirjeldab Tael.
.
Kuid kuna eluohtlikke patsiente ei olnud ja 3 tundi oli aega, ju siis 4 arsti otsustasid arvutis uudiseid lugeda.
paha lugu7. juuni 2017, 16:20
anonüümsed kommentaatorid, artikli "kangelased" ja "õhtulehe" ajakirjanikud ei kujuta ette, et arvutiga saab teha ka muud peale uudiste lugemise. Paha lugu
xxx7. juuni 2017, 17:11
jah,mängida saab ka!
nagu õpetajad7. juuni 2017, 18:35
kes ära jäänud vabadel tundidel parandavad laste kontroll töid? Ainsa vahega, et reaalselt oli haige uksetaga kes vajas abi ja paberimajandust tehti tema tervuse arvelt.
7. juuni 2017, 21:53
Kas nendel 4-l valgekitlil seal arvutite taga on ikka arenenud mingigi empaatiavõime või on see olematu?
tule taevas appi7. juuni 2017, 16:13
Hea pressiesindaja vist ei ole märganud seda, et "ootealal" tekkis inimese seisundis muutus. On väga vastutustundetu panna peatraumaga inimene istuma ja siis oodata, millal see 3 või 6 tundi täis tiksub. Kes on see pädev isik, kes väitis, et elu ohus ei ole? Saabumise hetkel võib olla mitte, kuid pärast mitmetunnist ebaloomulikus asendis ootamist võib juba olla.
Nii on.7. juuni 2017, 16:30
Narkomaani sõidetakse kohe vilkurite saatel abistama.
7. juuni 2017, 17:23
ejs joodikud sama tahavad
mis vahet7. juuni 2017, 19:09
mis vahet on narkojoobel või alkojoobel? Ühiskonnale koormavad nähtused mõlemad.
fedja8. juuni 2017, 01:06
.. no vot alkojoobe puhul on riik aktsiisi näol korralikult obrokit saanud ning ohver eeldab heas usus erinevalt narkomaanist, et riik miskit obroki eest ka ära teeb "tööõnnetuse" klattimiseks.
to mis vahet 8. juuni 2017, 12:10
lo lll oled või? Napsitaja maksab vähemalt aktsiisi aga narkar...
fedja8. juuni 2017, 12:51
Ja topeltpalju kulub nende ravimiseks, kokkulappimiseks
rolijoodik,-> 12:10,8. juuni 2017, 12:53
vaat kus riigipäästja see nn aktiisimaksja, irw, joob ennast sandiks, saab sotstoetusi sinu taskust ja veel riik ravib tema poolt sandistatud inimesi
7. juuni 2017, 16:58
Tuleb vist endale lamamismatt kaasa võtta EMO-sse, mina näiteks ei suuda 3 tundi istuda haige seljaga ja tavaliselt ka räigete valudega, pärast sellist esmaabi ei võta jalgu ka enam alla.
Mari 7. juuni 2017, 15:52
Kogemus selline emo-ga, et kukkusin pea-näoga asfaldile (alkoholi ei tarbi). Kuna sinist silma pole varem olnud, ja selle kujunemise etappidest puudus vähimgi teadmine, siis emo-s üle kolme tunni valudega oodates nägin klaasuste peegeldustelt, kuidas asi muutus näos tundidega aina hullemaks. Haigla poolt eeldasin, et teadjam pool ikkagi, oleks võinud oote ajaks külmakoti mulle pihku suruda, ja anda juhiseid seda viga saanud kohal seni hoida. Seda paraku ei tehtud, aga võiks.
7. juuni 2017, 17:25
külmakott sinikat küll ei peata, tursega on teine lugu
miinustele7. juuni 2017, 21:42
kui te olete arstist targemad, milleks teil EMO?
Nii ju ongi7. juuni 2017, 15:48
Olen ise ka kogenud seda. Elasin aastaid koos psüühiliselt haige naisterahvaga, ei teadnud, et tal skisofreenia ja bipolaarsus on, ta ise ei rääkinud ja no mida aeg edasi, seda vägivaldsem. Ühel hetkel otsustasin, et teed lähevad lahku. Oma asju kokku pakkides ta aga ägestus ja lõi pähe mõõtudelt küll väikese haava aga verd oli suht palju ja kuna lärmas jne siis kutsusin politsei. Pol süüdistas algul mind, arvas, et ma ise algatasin tüli, puhumisel selgus, et naine oli raskes joobes (päeval minu tööloleku ajal oli sõbrannaga napsutanud), siis mentide jutt muutus. Viisid mu ka EMOsse, seal siis verest nõretava peaga ootasin, oli vist laupäeva öö vastu pühapäeva, jõulude paiku mõni aasta tagasi, igaljuhul sain seal tühjas koridoris omajagu oodata ja siis ka kabinetis vist oli 3 tohtrit arvutitetaga asjatamas kui lõpuks sisse kutsuti, muud rahvast ma tolkorral seal EMO ootesaalis ei näinud ei minnes ega sealt tulles, seega nii ongi - tegeletakse sinuga siis kui aega leitakse, sina aga maksa oma 33% sotsmaksu ja ära niutsu!
olen kolm korda emos oodanud7. juuni 2017, 18:32
ja alla kolme tunni pole kordagi läinud. Ühel korral ka öösel ooteruumis vaid mina üksi. Alguses arvasin, et keegi kabinetis sees, sest õdesi vooris esimese kahe tunni jooksul ikka omajagu, kes kohvitassiga, kes ilma. Lõpuks kui läksin koputama ja ukse avasin, oli sees kolm kitlitega tegelast ja ei ühtegi patsienti. Paluti oodata kuni mind kutsutakse ja sain veel oma tunnikese istuda enne kui sisse kutsuti.
Kuid7. juuni 2017, 15:47
Ka Tartu lastepolikliinikus on nii. Istud tunni. Siis tuuakse kraadiklaas. Tunni pärast tullakse näitu vaatama. Siis istud veel tunni....
Vahepeal tullakse kilekoti ja kartulisalatiga. Vajalik oleks saata erafirmasse praktikale et vaja ka end liigutada.
to Kuid7. juuni 2017, 15:58
kuule, selles on süüdi reform, mis koondas arste ja eriti medõdesid
J aüldse Õhtulehele väga häbi, et kogu aeg niimoodi meditsiini matertate
Kuid7. juuni 2017, 16:20
Arste paistis enam kui patsienta
to Kuid7. juuni 2017, 16:51
noo aga need arstid ei pruugi olla kõik sama haiguse omad
Oo, kus sa sellega,7. juuni 2017, 20:13
refi ei tohi puudutada, ta ju kõige parem ja ainuke, kõiki õigesti jagav valitsus. Nüüd aga oskavad ainult näägutada ja igasuguseid "õpetlikke pirnettepanekuid" ja küsimusi esitada. Nüüd on kõik süüdi, peale süüdlaste. Kas tõesti inimesed unustavad nii kiiresti need jubedad koondamised ja selle massilise väljarände? Loomulikult oli ka palju arste, kes läksid sinna, kus elu inimlikum. Ei ole ka arstid alati kõiges süüdi. Olin just ise kaks päeva tagasi EMO-s, kus minuga tõesti tegeleti ja uuriti aparaatide all, olin tilguti all, võeti proove, mida ikka tarvis oli. Õnneks ei olnud mul küll mingit verejooksu, kuid aasta tagasi tehti operatsioon, mille tagajärjel tekkis tüsistus, siis olin uuesti haiglas ja nüüd tundsin sama seisu, nagu tookord. Õnneks läks seekord kergemalt, kuid hoiatati, et kui ikka peaks korduma veel selline asi, siis kiiresti kiirabi ja tagasi. Tänud nendele inimestele.
Njah7. juuni 2017, 16:02
a meditsiini õpivad (kas seda muidugi õppimiseks saab nimetada) meil, eesti vabariigis isegi narkootikumidest tugevas sõltuvuses olevad noored. Tean isiklikult paari inimest, õpivad nad muide ainult seepärast, et ühelhetkel on ligipääs teatud ravimitele. Meenutage näiteks hiljutist lugu Pärnu haiglas kus mitmekümne tuhande eest ravimeid rotti lasti, kohati on ravimid sõltlastele samahead aga need on kvaliteetsed, lisaks on ka haiglates medikamente mida saavad narkoainete valmistajad kasutada narkootikumide lähteainetena. Nüüd imestate ikka, et kuidas palgaüle nurisevad õed ja muud madalataseme tervishoiutöötajad saavad lubada omale uhkeid autosid jne? Ärge imestage ;)
Sellisel puhul7. juuni 2017, 15:42
soovitan minna kuskile välja ja end tänavale pikali visata. Olen koduaknast oma kandi "jotade" näitel näinud, et verise peaga joobes tänaval lamavaid kodanikke tuleb kiirabi üsna kenasti kontrollima. Õnneks.
asd7. juuni 2017, 16:41
Kas siin on ju kirjas, et haiglasse läks kiirabiga! Aga joobes inimesed ongi kannatamatud ning dramatiseerivad üle.
7. juuni 2017, 15:41
Selge, et emo käitumine jätab soovida. Inimlikult suhtudes ei muutu patsiendid agressiivseks. Ja kas selektsioonikategooria ei või muutuda nende tundide jooksul? Kas triaashiõed on selgeltnägijad, et panevad kindlaid diagnoose ilma uuringuteta?
7. juuni 2017, 17:02
See selektsioonikategooria kohe ütlebki, et enne 3 võ 6 tundi abistama hakata ei tohi?
natuke võiks mõelda7. juuni 2017, 19:15
Selline abisaajate lahterdamise süsteem välise vaatluse põhjal on käibel pea kogu maailmas. Õdedel on selleks kogemus ja kriteeriumid, mida arvestada. Lisaks sellele peavad nad suutma väga hästi vahet teha valu käes röökijal ja reaalsel valutajal. See tuleb aastatega. Iga peavalu puhul ei saa teha uuringuid, et äkki on ajukasvaja. Meditsiinis lähtutakse algul siiski tavapärasematest ja loogilisematest hädadest ja siis minnakse edasi, kui need saab välistada.
Siiski pean ütlema, et kui ma sünnitama ja operatsioonidele läheks iga kell pigem Tartusse, siis EMO töötajate suhtlemisoskused tahaks omajagu arendamist küll. Rakvere (suhtumine hea, med abi kvaliteet kõikuv) ja Tallinna PERH on selles osas parema mulje jätnud.
Kuid7. juuni 2017, 15:41
Avalikus sektoris ongi nii....
võrdsemast võrdsem ?7. juuni 2017, 15:32
Huvitav,vintis peaga abi ei tule,aga narkaritele,hops, ja abi alati kohal!
kiirabi7. juuni 2017, 15:42
tuli hops ja viis nokastanud vanamuti erakorralise meditsiini osakonda, oli nii või ei olnud?
Ja7. juuni 2017, 16:33
Isegi uued majadki otsitakse neile,et oma narkolaksu kätte saaks
7. juuni 2017, 15:27
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
7. juuni 2017, 16:19
Kas inimene peab pildi ennem tasku viskama. Kui inimene ütleb ,et tal halb on ja abi ei osutata
Võta7. juuni 2017, 15:25
/7. juuni 2017, 16:11
Kunagi piirivalves öeldi, et võta pits ja pea piiri.
7. juuni 2017, 17:17
... ja pea aru, kust uue saad.