Tipp-moelooja Katrin Kuldma arvates pole üksi tugev olemine heaVideo: Robin Roots
Inimesed
4. juuni 2017, 00:06

Video: Tipp-moelooja Katrin Kuldma arvates pole üksi tugev olemine hea (1)

Rotermanni kvartali ühes esindusruumidest on unikaalne väljapanek Eesti disaini moest mööblini. Sealt võib leida kohaliku disainimaailma kõige paremad palad, millest paljud on loodud eksklusiivselt just Tallinn Desing House`i jaoks.

„Tallinn Design House`i eesmaärgiks on teha promotsiooni ja reklaami Eesti brändidele ning aidata neil silma paista,” räägib Tallinn Design House'i eestvedaja ja juhataja Anu Lõhmus. „Katrin Kuldma Amanjeda bränd on meie esimene katselabor ehk hot spot, mis on väljas oma asjadega ja millele me teeme ka erireklaami.”

KATRIN KULDMA hot spot Tallinn Design House`is Foto: Robin Roots

Miks just Katrin Kuldma välja valisite?

„Me ei valinudki, ta ise tuli. Katrin Kuldmal on tegelikult väga suur missioon. Tema arvab, et see üksi tugev olemine ei ole üldse hea. Tugev olemine on hea siis, kui on palju tugevaid brände koos. Seepärast ta tahabki olla siin esimene, kes tõmbab heade ja tugevate bränide võidukäigu käima.

Katrin Kuldma: „See on väga paljude Eesti disainerite unistus, et oleks üks korralik Eesti disaini pood. Nii esinduslik, kui see meie väikeses riigis võimalik on. Usun, et nüüd ongi paljude meie kohalike disainerite suur unistus teoks saanud. Ja tegelikult oli meil seda väga vaja.”

„Olen ka ise mujal maailmas ringi toimetades tundnud, et kohalik nähtavus ja kohalik imago loomine on ülimalt vajalik. Et me oleksime koos, viisakalt välja pandud. Et inimene, kes tuleb Eestisse ei tuleks ainult minu butiiki, vaid et ta näeks ka laiemat pilti Eesti disainist.”

„Välismaalased arvavad võib-olla, et meie asjad pole siin väga kvaliteetsed, et me ei oska ennast eksponeerida ning seepärast ma väga sooviksin, et ka meie ülejäänud kodumaised disainerid paneksid nüüd õla alla Tallinn Design House'ile. Ega meist paremaid tegijaid, kui me ise ju tegelikult polegi.”

Katrin Kuldma moeshow  Tallinn Design House`is Foto: Robin Roots

Millistel eeldustel Eesti disainer oma toodanguga siia Tallinn Design House'i pääseb?

Ega siin miskit rasket polegi. Ettevõtluse poole pealt peavd aastaaruanded esitatud ja töötajatele palgad makstud olema. Ja see kellel on korralik kollektsioon ja brändil oma nägu, siis tere tulemast Tallinn Design House'i!