Foto: Pixabay
Mitmesugust
3. juuni 2017, 14:52

TERVISERISKIDE VÄLTIMISEKS: Köök ja söök nõuavad reegleid

Kui toit hamba all ei karju, ei tähenda see veel, et sinu kõhus ei või trall lahti minna. Köögi ja söögiga seotud reeglid terviseriskide vältimiseks toob välja Ingrid Vesmes maaeluministeeriumi toiduhügieeni büroost.

Nõudepesukäsnad ja -lapid on köögi kõige mikroobirohkemad esemed, seepärast oleks parem pesta nõusid harjaga. Veel parem, kui pesuhari kannatab nõudepesumasinat ja saab aeg-ajalt korraliku pesutsükli läbi teha. Lapp sobib laua ja muude pindade pühkimiseks, aga see tuleb hoida puhas ja lasta sel hästi kuivada. Koduköögis üldjuhul desinfitseerivaid aineid kasutama ei pea, piisab kuumast veest ja vajaduse korral pesuainest ning hoolsast loputamisest.

Nõud ja köögitarbed tuleb pärast pesu ning enne kappi ja sahtlisse panekut kuivatada, nii ei teki mikroobidele soodsat keskkonda.

Köögikapid ja eriti sahtlid pühi toidupurust puhtaks. Puhtast sahtlist on hea võtta puhtaid nõusid, pealegi ei eksi sinna toidupalakesi otsima putukad ega kahjurid.

Lemmikloom on mõistlik toiduvalmistamise ajal köögist eemal hoida. Keegi ei soovi leida taldrikult kassikarvu või süüa koera limpsitud õuna.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse