Mihkel Raud: minu maksustatavad tulud ei piirdu Raud Meedia OÜst makstava palga ja dividendidega.Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
2. juuni 2017, 11:14

Mihkel Raud vastab Jaak Nigulile: ma ei ole SDE liige (9)

Tartu ettevõtja Jaak Nigul pahandas Eesti Ekspressis avaldatud artiklis, et paljud Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna varasemad või praegused juhtfiguurid – nimeliselt Urve Palo, Mari-Liis Lill ja Mihkel Raud – ei käitu ettevõtjatena sugugi kui sotsiaaldemokraadid.

Nigul küsib artiklis, et kuidas sobib maksude optimeerimine Mihkel Rauale, kes astus küll välja SDEst, kuid lubas jätkata võitlust „õnneliku ja inimväärse Eesti eest”?

Rauale, kes OÜ Raud Meedia kaudu osutab ringhäälinguteenuseid, heidab Nigul ette, et Raud Meedia 2015. aasta aruande kohaselt oli firmal eelmiste perioodide jaotamata kasumit 80 138 eurot, kohustusi kokku 4337, raha kontodel ja kassas 43 717 eurot. Samas firma tööjõukulu oli 2015. aastal kokku 2499 eurot ja sotsiaalmaksu maksis 845 eurot. Ka dividende maksis firma omanikule üldse esimest korda selsamal 2015. aastal: 50 000 eurot ja sellest riigile läks tulumaksuna 12 500 eurot.

Mihkel Raud edastas Õhtulehele väga lakoonilise vastuse: „Minu maksustatavad tulud ei piirdu Raud Meedia OÜst makstava palga ja dividendidega. Samuti ei kuulu ma ühtegi poliitilisse erakonda.“

Urve Palo ja Mari-Liis Lill on Delfi vahendusel juba Nigulile vastanud ning mõlemad edastavad täpsed andmed selle kohta, kui palju makse on neile kuuluvad firmad riigile maksnud. Palo lisab, et väikese erafirma juhtimine ja omamine on kogemus, mis kulub ministriametis marjaks ära. Mari-Liis Lill ütles, et talle kui ebaregulaarse sissetulekuga vabakutselisele on oma firma majandusliku stabiilsuse tagaja.