Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
1. juuni 2017, 09:58

INSPIREERIV PÕHJUS: naine pildistas üles 100 peenist (1)

Suur, väike, pikk või pontsakas - iga mehe peenis on ainulaadne. Peenis võib omanikule ka muret valmistada, sest ühiskonna survel võib tekkida tunne, et see ihuliige on liiga väike või liiga kõver.

Laura Dodsworth uuris peeniseid raamatu The Bare Reality tarbeks, kus tahtis tabada seost - kuivõrd mõjutab mehelikkust peenis ja mehe kehaimidž.

Varasemalt Dodsworth veetnud kaks aastat, et pildistada naiste rindu. Seekord võttis ta ette peenised.

Asja mõte oli kuulata meeste poolt räägitavaid lugusid - paljastada nende kõige sisemised ja sügavaimad mõtted. Selgus, et mehed on haavatavana väga avatud ja siirad.

Dodsworth otsis oma projekti tarbeks erinevaid mehi. Fotograafi sõnul ei olnud pildistamisel mingit ebamugavust. Kuigi esimesi fotosdi tehes tundis ta ehk natuke piinlikkust, kuid see kadus kiirelt.

Mehed ei tundnud mingit survet, vaid rõhuti mugavusele. Loomulikult tagati osalejatele ka anonüümsus.

Siiski olid Dodsworthi sõnul osad mehed väga närvilised. Osad olid julged. 

Mõnigi mees muutis fotograafi emotsionaalseks. Oli mehi, kes paljastasid peenist näidates oma elust midagi palju sügavamat - armid vähkkasvajast...

Oli mehi, kes oma keha häbenesid... 

Oli ka neid mehi, kes oli lõõgastunud, kes olid oma keha üle uhked.

"Mehed tunnevad sarnaselt naistega survet, et milline nende keha peaks olema. Natuke vähem, kuid siiski. Mul ei olnud varasemalt aimugi, et kui paljud mehed ärevuse ja ebakindlusega suhtuvad oma meheausse," selgitab Dodsworth.

Ka mehi ümbritseb tänapäeval vale kujutluspilt peenisest ja surve püüelda mingi olematu ideaali suunas.

Kas oled valmis vaatama?

Vaata SIIT!