Foto: VIDA PRESS
Ilu ja mood
29. mai 2017, 09:58

Kuidas taltsutada soovimatuid kehakarvu? (1)

Lambad pügatakse vastu suve paljaks, aga sina ei pea nii tegema, märgib Men's Health.

Kui sa selle loo avasid, siis ilmselgelt mõtled sa oma kehakarvade peale. Tõenäoliselt need isegi meeldivad sulle – teatud määral. Aga sulle meeldiks, kui seda karvastikku poleks nii palju. Või siis see, et rinnakarvad ei oleks habemega kokku kasvanud. Või et kintsudel poleks selliseid põõsaid, et need ujumispükstest välja paistavad. Sa pole seda sorti mees, kes end vahatama hakkaks – ent sa tahaksid, kui karvastik oleks nõks lühem. Aga kui lühike?

Foto: VIDA PRESS

Sellega on nagu pea paljaksajamisega: kui oled juba masina tööle pannud, siis tagasiteed pole. Ning kui rinnakarvad meeldivad paljudele inimestele, siis rinnakarvatüükad mitte just eriti. Niisiis: enne kui võsalõikuri haarad, planeeri asjad läbi.

Leia ideaalne pikkus

Esimesed asjad esimesena: on teada, et naistele meeldivad kehakarvad. Aga võtmesõnaks on, et need oleks "kontrolli all". Võtame selle mõiste lahti. "Kontrolli all" tähendab seda, et rinnakarvad ei trügi särgikrae vahelt välja. Samas aga peaksid sa särki seljast võttes nägema välja, nagu oleksidki sellise karvastikuga sündinud. Väldi "kitkutud kana" efekti.

Pane juukselõikusmasinale piiraja peale ja vali õige pikkus. Ära alusta ei pikemast ega lühemast pikkusest kui 4 (1/2 tolli). Lühemaks saab alati lõigata. Pikemaks ei saa.

Kehakarvad peaksid nägema välja loomulikud ja olema katsudes pehmed. Mitte torkivad tüükad.

Katseta äärtel

Ära lase juukselõikusmasinaga kohe otse rindkere keskosa mööda sahinal alla. Võid seda kahetseda samal hetkel, kui näed rinnalihaste vahel maandumisrada.

Alusta kuskil serva peal, näiteks rangluu juures, kust sa nagunii kindlasti karvu ära ajada tahad.

Üks nipp: mida rohkem su rinnalihased punnis on, seda rohkem karvade kaotamist võid endale lubada. Kui sul on lame või lõtv rind, siis torkab see ilma karvadeta rohkem silma.

Foto: VIDA PRESS

Jätka tööd meisterrätsepa stiilis

Mitte kõik kehakarvad pole sama pikkuse ega tekstuuriga. Kui oled rinnakarvadele õige pikkuse leidnud, siis ei peaks sa ülejäänud keha puhul piirajat samasse asendisse jätma.

Kaenlaalused karvad võiks olla veidi pikemad kui rinnakarvad. Kõhukarvad aga lühemad. Hoia asju piirajat reguleerides proportsioonis.

Kui sa pole just võistlusujuja või lumeinimene, siis ära jalgade või käte trimmimisega väga vaeva näe. Hoolda kubemekarvade puhmastikku, millel on oht ujumispükstest välja paista.

Korda sooritust

Kui õige pikkus leitud ja üks tiir tehtud, siis korda sooritust erinevates suundades. Üles. Alla. Vasakult paremale. Ka parimad juukselõikuskasinad jätavad vahele. Eriti oluline on seda meeles pidada kubemepiirkonna puhul – seal kasvavad karvad mitmetes erinevates suundades ja tasapindadel. Oleks ju jama lugu, kui näed mujal oma kehakarvade trimmimisega vaeva ja siis avastab su suvine kallike kubemest ühe pikkade lokki karvade tuusti.

Leevenda kihelust

Mida lühemad karvad on, seda tõenäolisem, et paar päeva kipuvad need piirkonnad kihelema ja sügelema. Kasuta nahka niisutavat aftershave'i, näiteks sellist, mis sisaldab rahustavat mentooliõli.

Kaitse nahka

Viimase asjana: päikesekreem. Eriti just siis, kui sa olid varem midagi lumeinimese sarnast, näeb nii mõnigi su nahapiirkond esmakordselt päikest. Mis on hullem kui kitkutud kana? Kõrvetatud kana. Ära lase päikesel end ära põletada.