Foto: Hele-Mai Alamaa
Mitmesugust
27. mai 2017, 13:08

RETSEPT: Kohvilaua kõige paremad küpsised

Küpsised on kevadisel koolilõpupidude hooajal tänuväärt näksid, mille toel saab kiiresti verandale või aianurka kohvilaua püsti panna. Ka nende tegemine pole kuigi ­vaevarikas ja toob tervele perele palju rõõmu. Koondasime siia erineva ­raskusastmega maiusi, millega saab näidata nii oma kokakunsti­oskusi kui ka hoida järeltulijad tegevuses.

Kaneelikrõpsud

Neid on imelihtne valmistada ja lapsed saavad sellega täiesti ise hakkama. Krõpsud sobivad hästi teleri ees nosimiseks, kinoõhtuteks, hommikuüllatuseks, kiireks mõnusaks vahepalaks …

  • 1 pakk tortiljasid
  • 2 tl kaneeli
  • 3 sl suhkrut
  • määrimiseks õli

Sega kokku kaneel ja suhkur. Määri üks tortiljapool õliga, aseta peale teine tortilja ja määri samuti õliga. Lao niimoodi kõik tortiljad üksteise peale torniks.

Nüüd hakka tortiljasid tagurpidi tagasi laduma ning raputa kõigile kaneeli-suhkrut. Nii saavad kõik tortiljapooled kenasti õli-­kaneeliseguga kaetud.

Lõika tortiljad pisemateks kolmnurkseteks tükkideks, soovitatavalt kääridega. Aseta krõpsud 180kraadisesse ahju ja küpseta 6–8 minutit. Jälgi, et need kõrbema ei läheks.

NB! Küpseta kõiki küpsiseid alati küpsetuspaberil ja eelsoojendatud ahjus.

Teisi kohvilaua kõige paremate küpsiste retsepte uudista Naistelehest!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse