KASUTA HELEDAID VÄRVE. See vist on see kõige loogilisem samm, mida ühe kodu avaramaks muutmisel üldse teha saab. Avaramat muljet aitab luua, kui ruumis valitsevad heledad toonid, sest hele värv peegeldab valgust tekitades rohkem avarust.Foto: Sincerely Bitter blog
Mitmesugust
25. mai 2017, 23:25

Eesti sisustusblogija soovitab: 20 NIPPI, KUIDAS LUUA AVARAM KODU

Eesti elustiili- ja sisustusblogija Mai (Sincerely Bitter) jagab enda värskes postituses häid nippe, kuidas tema on enda kõigest 45-ruutmeetrise korteri silmnähtavalt avaramaks muutnud. 

"Paljud, kes meil külas käivad, arvavad, et meie kodus on ruutmeetreid rohkem kui 45. Põhjus kindlasti selles, et korteri planeeringu tegime ümber nii, et valgust rohkem oleks ja liikumisruumi samuti," muljetab ta enda blogis. Ka mööbliga arvestamine algas, kui meil veel seinugi polnud (kõik juhtmed ja pistikud on täpselt seal, kus vaja).

1. KASUTA HELEDAID VÄRVE. See vist on see kõige loogilisem samm, mida ühe kodu avaramaks muutmisel üldse teha saab. Avaramat muljet aitab luua, kui ruumis valitsevad heledad toonid, sest hele värv peegeldab valgust tekitades rohkem avarust. Tumedad materjalid neelavad valgust ja teevad seega ruumid visuaalselt kitsamaks. Kui seinte värvimine ei ole võimalik,  on võimalik avarust tekitada ka heledate tekstiilide ja mööbli näol. Jälgida tuleb, et heledaid toone oleks sama palju või rohkem kui tumedaid toone.

2. VABANE EBAVAJALIKUST. "Vähem asju" võrdub "rohkem ruumi". Ära püüa ülemäära kiinduda oma vanadesse asjadesse ja vabane sellest, mis ei lisa su koju väärtust (muidugi on lubatud erandid sentimentaalsetele asjadele). Samuti ei ole otstarbekas säilitada kraami, mida on kogutud mõttega “äkki läheb vaja”. Kui viimase aasta jooksul pole vaja läinud, siis ilmselt sellest puudust tundma ei hakka.

3. ORGANISEERI. Pole midagi muud, mis muudaks ruumi väiksemaks, kui seda on segadus ja toa asjadega üle kuhjamine. Peidke ära kõik, mis vähegi võimalik (juhtmed, nipsasjakesed jne). Kui sa ei kasuta näiteks kohvimasinat või köögikombaini igapäevaselt, siis on targem need kappidesse ära panna. Raamaturiiulid võiksid olla korralikult sätitud ning kõik vajaminev korrapäraselt ära pandud. Hoia nähtaval ainult tõeliselt vajalikud asjad ja esemed ning pane kõik muu silma alt ära. Siinkohal on oluline, et igale ärapandud asjale oleks kerge ligi pääseda, siis püsib tuba ka kauem organiseeritud.

Foto: Sincerely Bitter blog

4. GRUPEERI. Üks nipp, kuidas 10st asjast jätta mulje, nagu see oleks nö "üks", on paigutada kodus asjad värvigruppidesse. Klaasist läbipaistvad esemed üksteise juurde, punased kobarasse, pruunid kobarasse jne (ka raamatud värvide järgi). Nii paistab eemalt, nagu oleks tegu ühe esemega ja müra on vähem.

5. PUDI-PADI STIILSELT ÜHTE KOHTA. Hoia üht sorti esemeid veidi suuremas anumas/korvis, et säästa riiuliruumi ja hoida elamine puhas. Ntks telefonilaadijad, kõrvaklapid jm tehnikavidinad ühes korvis või kreemipotsikud/küünelakid suures klaasvaasis. 

Ülejäänud 15 nippi leiad Mai blogist Sincerely Bitter SIIN!

Foto: Sincerely Bitter blog