Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
24. mai 2017, 15:00

Laupäeval saab Tartus tasuta peavalualast nõu

Eesti Peavalu Selts tähistab tänavugi peavalu päeva ning juhib sellega tähelepanu laialt levinud terviseprobleemile – peavalule. Laupäeval antakse Tartus Dorpati konverentsikeskuses tasuta peavalualast nõu.

Eesti Peavalu Selts korraldab 27. mail peavalu teemalise loengupäeva, kuhu on tervisehuvilised oodatud loenguid kuulama ning arstidele küsimusi esitama. Üritus toimub Tartus Dorpati konverentsikeskuses. Üritus on kõigile tasuta.

Lektorid on Eesti Peavalu Seltsi president dr Mark Braschinsky, lasteneuroloog ja peavaluspetsialist dr Ulvi Vaher, neuroloog ja peavaluspetsialist dr Kati Toom, peavaludele keskendunud füsioterapeut Kairit Linnaste ning peavaludele spetsialiseerunud kliiniline psühholoog Mairi Männamaa. Tänavuse peavalupäeva fookuses on laste ning noorte peavalu.

Loengutes tuleb juttu peavalu müütidest, laste ning noorukite peavaludest, ravimite liigtarvitamisest peavalude korral. Samuti räägitakse füsioteraapia ning kognitiiv-käitumusliku teraapia võimalustest peavalude ravis.

Peavalu on sage terviseprobleem, millega on kokku puutunud üheksa inimest kümnest.

„Peavalu on näiliselt lihtne kaebus, kuid väärib tähelepanu seetõttu, et paljude inimeste jaoks on tegu elukvaliteeti alandava probleemiga, mis takistab igapäevast toimetulekut,“ kinnitab Eesti Peavalu Seltsi president, Tartu Ülikooli Kliinikumi neuroloog dr Mark Braschinsky. Dr Braschinsky soovitab peavalu puhul konsulteerida esmalt perearstiga, kes vajadusel suunab spetsialisti juurde.