Pilt on illustreeriv.Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
23. mai 2017, 22:39

LIIGUTAV: politseinik päästis tänu ema Facebooki-postitusele lapse elu

Kui ameeriklanna Kristi Golli uksele ilmusid kaks mundrikandjat, ei teadnud ta, mida arvata või mida ta teinud oli, kirjutab ajakiri Woman's World. Siis aga selgus, et politseinikud olid seal ühe kindla eesmärgiga: päästa tema haige poja elu.

Kristi 8-aastane poeg Jackson vajas uut neeru, sellest sõltus poisi elu. Arstid ütlesid, et elus doonor oleks palju parem kui neerudoonor, kes on siitilmast lahkunud. Ka peab doonor olema poisiga samas, 0+ veregrupis. Meeleheitel ema postitas Facebookis, lootuses, et ehk mõni sõber või tuttav oleks nõus enda veregruppi kontrollima ja doonoriks hakkama.

Juhuslikult sattus selle postituse peale politseinik Lindsey Ryan. Ema palvetest liigutatud Lindsey otsustas laste endalt vereproovi võtta. Seda perekonda ta, muide, ei tundnud. "Võib-olla on see lihtsalt veider ja kummaline, aga kohe, kui tema postitust nägin, ma lihtsalt teadsin. See olen mina," kirjeldab Lindsey. Ja tõepoolest, tema ja Jacksoni veregrupid kattusid.

Lindsey läks koos kolleegiga Gallide koju ja võttis kaasa ka väikese autahvlikese, mille ta spetsiaalselt Jacksoni jaoks teha lasi. Ema kergendus- ja tänutunne oli piiritu. "Täna sai sinust meie kangelanna," kirjutab ta. Mitu kuud kestnud doonoriotsingud olid viimaks läbi. Jackson loodab, et uue neeruga saab ta jälle kiiresti jooksma hakata.

Mõni päev hiljem saatis Jackson politseinik Lindseyle joonistuse "poisi ja tüdruku neerust", kes tema kehas koos tööle hakkavad.