Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
23. mai 2017, 21:35

Tätoveering vajab eemaldamist? Pea meeles neid asju... (2)

See tätoveering, mis noorena rumalast peast (või mitte päris kainest peast) lasid teha... Eksi nimi? Mingi kihvadega loom, mis ühtegi teadaolevat elukat ei meenuta? Hiina hieroglüüf, mis pidi olema "võimas sõdalane", kuid tegelikult on "märg part"? Ajakiri Men's Health kirjutab, et kui tahad sellest piinlikkusest vabaneda, siis pea meeles järgmist.

1. Koduseid vahendeid pole olemas. Igasugused värvi kahvatavad kreemid ja muu jura ei tööta. Pead rõlguse laskma eemaldada ikkagi professionaalil.

2. Ei ole olemas ühte universaalset laserit. Uuri välja, millised laserid töötavad kõige paremini sinu tätoka värvide eemaldamiseks ja kui palju kõikide eri vahendite kasutamine sulle maksma läheb.

3. Punast värvi kahetse eriti. Nagu öeldud, lasereid on erinevaid ja kõige sagedamini leidub neid, mis eemaldavad tavalisi värve nagu must ja sinine. Loodetavasti ei vaja eemaldamist Punamütsikese tätoveering.

4. Ausalt, see pole nii valus. Arstid kasutavad ikka tuimestust.

5. Küll aga võid sa tunda naha põlemise haisu...

6. Mida kahvatum oled, seda parem. Tätoveeringu eemaldamise protseduur ründab lisaks tindivärvidele ka nahavärvi ja võib nahka pleegitada.

7. Kõige raskem on tätoveeringuid eemaldada jala alumisest piirkonnast ja sõrmenukkidelt. Hea uudis on see, et näolt eemaldamine väga keeruline pole. Seda tänu heale verevarustusele.

8. Kui sa käisid väga osava tattoo-meistri juures, siis valmistu selleks, et ka tätoka eemaldamine nõuab osavust...

9. Hoolitse arsti soovituste järgi oma naha eest tätoveeringu eemaldamise järel või eemaldamisprotseduuride vahel väga hoolega. See võib tähendada ka seda, et kogu protsess läheb kiiremini ja saad nõmedast pildist kiiremini lahti.

10. Paraku võib tätoveeringust siiski väike udupilt alles jääda.

11. Kuigi protseduur pole valus, on nahk pärast tätoveeringu eemaldamist paar päeva siiski hell ja valulik.