Inimesed
24. mai 2017, 09:18

Hoida kodupõrand värske ja ilus lihtsate vahenditega!

Uuringute tulemused näitavad, et ruutmeetrite arv Eesti kodudes kasvab igal aastal. Põrandate katmine nägusa puit- ja laminaatparketiga on üha populaarsem seoses uute ning kõrgema kvaliteediga korterite ja ühepereelamute arvu kasvuga ning vanemate korterite ja majapidamiste renoveerimisega.

Parkett on naturaalne toode, mis on esinduslik, hubane ja loob sooja kodutunde. Kuidas oma uut  ja ilusat põrandat kaitsta igapäevaselt kahjustuste eest nii, et see oleks ilus ja särav ka pikkade aastate pärast? Majapidamistarvete hulgimüüja Ursus annab selles osas nõu.

Põrandat tuleb hoida puhtana ning see vajab järjepidevat hooldamist. Hooldamise eesmärk on muuta põrand vastupidavaks kriimustuste ja plekkide tekkimise suhtes ning tõsta selle niiskuskindlust.  Õige hooldamine annab põrandale kauni läike ja sära, täidab mikrokriimud ning kaitseb põrandat edasise kulumise eest. Nii nagu vajab hoolitsust meie nahk, vajavad seda nii puit- kui laminaatparkett; nii värvitud, lakitud kui naturaalne puitpõrand.

Kõigele eelnevale mõeldes on Saksamaa kvaliteetsete kodumajapidamistarvikute tootja Leifheit välja töötanud uue kontseptsiooni: Hooldus & Kaitse (Care & Protect). See on kõige lihtsam viis oma põrandaid kiiresti, mugavalt ja tulemuslikult hooldada.

Uus Leifheit põranda hooldusmopp võimaldab põrandaid hooldada ja töödelda ilma kummardamata ja käsi määrimata ning doseerida ühtlane kogus hooldusvahendit. Mopp on pika 130 cm varrega ja  sellega on kaasas suur pehme 42cm vahetuskate hooldusvahendi töötlemiseks. Katet tuleb enne esimest kasutuskorda kindlasti pesta, et tagada toote omaduste täiuslik toimimine. Mopile saab asetada erinevaid Leifheit hooldus- ja kaitsevahendeid sisaldavaid täitevedelikke. Moppi soovitab õrnade põrandate hoolduseks Saksamaa Parketi Assotsiatsioon. Toode on valmistatud Euroopa Liidus. NB! Mopp on mõeldud põrandate hoolduseks, mitte pesemiseks!

Enne hooldusmopi ja -vahendi  kasutamist tuleb põrandapind kindlasti hoolikalt puhastada ja kuivatada. Selleks sobib ideaalselt seda tüüpi põrandate puhastamiseks mõeldud spetsiaalne koristussüsteem - Leifheit Twist System. Kui töödeldav pind on kuivanud ja puhas, on jätkamine lihtne: asetage täitepudel oma kohale pihustajasse, pihustage konkreetsele põrandatüübile välja töötatud vedelik põrandapinnale, töödelge põrandat mopiga ning ongi valmis. Pärast hooldamist eemaldage täitepudel alati  pesast ning pihustage seejärel tühjaks ka pihusti, vajutades sellele mõned korrad. Kasutage alati eraldi spetsiaalset katet nii Care (kate Care) kui Protect (kate Protect) vahendiga põrandat töödeldes, sest erinevat tüüpi vahendite jäägid võivad kattesse jääda ka peale selle pesemist. Katted on saadaval eraldi. Pärast vahendi kasutamist võite põrandale astuda kohe, kui see on kuivanud.

Hooldusvedelik värskendab ja hooldab Teie põrandat triipe maha jätmata ning on värvusetu. Kasutage hooldusvedelikku kord kuus, et kaitsta oma põrandat ning säilitada selle pikaealisus. Vahend taastab põranda algupärase sära ja ilu ning kaitseb igapäevasest kasutusest tingitud kulumise eest. Vahendist jätkub kuni 65m² pinnale. Kvaliteedi tagavad põhjalikud laboratoorsed uuringud. 

Kaitsevedelik uuendab pikaajaliselt põranda kaitsvat veekindlat kihti ning muudab selle mustust ja vett hülgavamaks. Laminaadile mõeldud vedelik kaitseb põrandat veekahjustuste ehk kihtide ülespaisumise eest ning hoiab ära laminaadi/parketi ühenduskohtade ebatasasuste teket.

Naturaalsele õlitatud, vahatatud või töötlemata puitpõrandale ja parketile mõeldud kaitsevedeliku eriline linaseemneõliga koostis aitab uuendada põranda kaitsvat veekindlat kihti ning muuta see mustust ja vett hülgavamaks, sest tungib avatud pooridega kihtidesse. Vahendid on värvusetud ja annavad põrandale kaitse pikaajalise kulumise, abrasiooni ja niiskuse eest. Kasutage kord poolaastas.

Kogu tootevalik on saadaval Tallinna Kaubamajas, Tallinna ja Tartu Espakis.

Vaata täpsemalt SIIT!