Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
23. mai 2017, 11:14

3 PÕHJUST: miks õnnelikus suhtes inimesed afääri astuvad (5)

Kui kellelgi on armuke, siis me kipume eeldama, et tema suhtes on midagi valesti. Ta ei armasta on parterit või ei saa kodus piisavalt seksi... Ja mõnikord see kõik võibki paika pidada, aga mitte alati! Salasuhteid omavad ka need, kes oma suhtes on väga õnnelikud. Aga miks?

Portaal Your Tango nimetab 3 põhjust, miks su partner võib petta ka siis, kui teie suhtes on kõik korras:

1. Ta üritab midagi taastada.

See ei tähenda, et ta tahaks sinust eemalduda või suhet lõpetada, aga ta võib üritada leida midagi, mida on endas kaotanud. Vabadus?! Kirg?! Või midagi muud.

Ja kuigi see teeb haiget, et ta läheb seda mujalt otsima, siis see ei tähenda kohe kindlasti, et ta teie suhtega rahul ei oleks. Ta võib karta ja tunda häbi, mistõttu ei saa ta oma puudust sinuga jagada ega sulle tunnistada...

2. See on meie bioloogia

Petmist tuleb ette igas kultuuris. Seda isegi neis kultuurides, kus karistused selle eest väga karmid - mõrvamine, kividega surnuks loopimine. Seega peab sel olema mingi sügavam põhjus, sest miks muidu inimesed oma eluga riskiks.

Vastuseks on bioloogia. Meil on evolutsiooniline vajadus armastada. Võib öelda, et inimest saadab reproduktiivne strateegia. See loob aluse ka kõrvalsuhetele.

Mehele - mitme naise omamine loob võimaluse saada rohkem lapsi. Suurem võimalus, et mees annab edasi ona DNA-d.

Naisele - afäär teise mehega on justkui kindlustus juhuks, mil ta abikaasa peaks surema või ta jätma. Siis vajab ju naine teist meest enda kõrvale.

3. Mõnikord see lihtsalt juhtub

Kõik on haavatavad - eriti armastuses. Me kõik tunneme mõnikord ahvatlust.

Süütu flirt puhkusel või mõni eriti äge kolleeg, kes näikse isegi olevat huvitatud sinu ideedest. See on täiesti normaalne, et tunned end tähelepanust meelitatuna. Eriti siis, kui seda pakub vastassugu.

Kõigi kolme punkti juures on oluline teada seda, et see võib juhtuda meie kõigiga!