Foto: romphim.com
Ilu ja mood
23. mai 2017, 12:35

Kas uus stiilihullus: meeste suvekombinesoon?

Kõik me oleme titena kandnud kombinesooni ehk body. Nii mõnigi meist kannab tööl autosid parandades või talvel suusatades spetsiaalseid tunkesid, mis on oma olemuselt kah midagi "kombeka" moodi. Nagu ka veesportlaste kalipso. Maadleja trikoo. Või talvine ühes tükis aluspesu sellelt kuulsalt tulekustutite müüjalt. Aga kas Eesti mees kannaks kombinesooni näiteks suvel Pärnu rannas? Kas Cannes'i mehed kannavad?

Väidetavalt peaks kandma: kui tegu on moodi ja stiile järgiva mehega. Aga kas meeste lühikeste varrukate ja säärtega suvekombinesoon ehk inglise keel romper on tõusev trend või lihtsalt mõne moelooja meeleheitlik katse sellist trendi luua, seda me täna veel ei tea. Kuid võime aimata ...

The Hollywood Reporter kirjutab, et romperi (jääme selle inglisekeelse väljendi juurde, kuna "meeste ... kombinesoon" on liialt kohmakas ja ehk ekslikki – toim) tutvustamine meestemoe maailmale sai alguse RompHimi Kickstarteri kampaaniast. Ja siis tuli samasuguse tootega välja ka eeskätt spordijalanõude valdkonnas tuntud Reebok.

Väidetav trend on juba leidnud nii kriitikat kui tunnustavaid peanoogutusi. Hollywood Reporter käis (lillemustriga liibukatesse ja roosadesse tennistesse riietatud meesreporteri isikus – toim) moe ühes Mekas Prantsuse Riviera Cannes'i linnas uurima, kas sellise pükstüki trend on sinna jõudnud. Ja tõdes: ilmselt on, aga mitte just tormiliselt. Ühestki trendipoest meeste romperit 90 minuti jooksul ei leitud ning tänaval jäi silma üksainus inimene, kes sellist asjandust kandis – see oli küll naisterahvas.

Samas märkis nii mõnigi küsitletud moemees, et kannaks sellist rõivatükki küll. Või lausa, et kannabki. Romperi juures hinnati selle provokatiivsust ja mugavust – nimelt olevat seda kandes tunne, nagu oleksid korraga riides ja alasti.

Ka meedia on olnud romperi suhtes kõhklev. Mõni kiidab, mõni aga küsib: "Kas RompHim on nali või me lihtsalt naerame meeste üle, kes on riides nagu naised?"

Kui trend tuule tiibadesse saab, jõuab see ilmselt kunagi ka Eestisse. Aga esialgu jääme Pärnu rannas vist šortside ja T-särgi juurde.