Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
19. mai 2017, 08:54

Terje Mander õpetab seitsme päevaga elu muutma

Terje Mander tunnistab, et on omamoodi saatuse lemmiklaps, sest on saanud palju esmapilgul karme õppetunde: toitumishäired, suhtes lahkukasvamine, ema surm. See kõik on teda õpetanud kuulama oma keha ja vaimu, et saavutada püsiv rahu- ja õnnetunne.

Juba lasteaias õpetatakse meid, et taldrik tuleb tühjaks süüa. Keegi aga ei räägi, et söö täpselt nii palju, kui vajad. «Sedasi nad lämmatavadki meie sisetunde,» teab Terje (35), toitumisspetsialist, psühholoog ja joogaõpetaja ning endine modell. Ta on omal nahal proovinud mitmeid kaalulangetuse ja tervisliku toitumise meetodeid, kuid on jõudnud selleni, et tuleb kuulata oma keha, sest see on tark.

Naine on õppinud uuesti kuulama oma keha ja tunnetama, mis toitu ta vajab, et olla vormis ja energiline. Terje teab ka nüüd, millist toitu vajab hing, et olla õnnelik. Ta lähtub sisetundest ka selle puhul, millal süüa. Psühholoog ei pea kinni kellaaegadest, vaid sööb siis, kui tunneb näljatunnet. Oma nälga teadmiste järele aga kustutab ta joogat ja teraapiaid praktiseerides või mööda maailma ringi rännates.

Tarmukas naine jagab juba aastaid oma koolituste kaudu teistelegi kasulikke nippe ja praktilisi tehnikaid, et oma igapäevast elujärge parandada ja saavutada püsivaid tulemusi.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse