John Malkovich Foto: VIDA PRESS
Ilu ja mood
16. mai 2017, 10:10

STAARIDEST EESKUJUD: tuntud mehed, kes on superkangelased ka tavaelus

Mis ühendab näiteks Steve Buscemit ja Tom Cruise'i? Nad võivad näitlejana kinolinal etendada igati vingeid vendi, aga nad pole papist poisid ka päriselus ... vähemalt mitte Buscemi. Men's Health toob meestele eeskujuks 11 kuulsat näitlejat-lavastajat-muusikut, kes on pannud toime mõne kangelasteo või paistnud silma kodanikujulgusega.

John Malkovich

Näitleja, produtsent ja režissöör kuulis 2013. aastal oma hotelli juurest naise karjeid. Keegi mees oli komistanud ja vigastanud oma kaela. Mehe abikaasa kriiskamise peale kohale tormanud Malkovich hoidis haava kinni ja peatas verejooksu oma salliga, kuni kiirabi kohale jõudis.

John Malkovich Foto: VIDA PRESS

Ray Davies

Briti muusik ja omaaegse ansambli The Kinks juhtfiguur Ray Davies jalutas 2004. aastal naissõbraga New Orleansis. Kaks röövlit võtsid nad sihikule ja varastasid naise käekoti. Kui kurikaelad olid minema tormanud, püüdis Davies neid jälitada. Paraku vaid selleks, et üks pätt saaks teda jalga tulistada. Õnneks oli see vaid lihahaav.

Jamie Foxx

Näitleja, koomik, laulja ja pianist kuulis 2016. aastal oma Californias Ventura maakonnas asuva kodu lähistelt autoõnnetuse häält. Ta helistas hädaabinumbrile ja tormas siis välja. 32-aastane mees oli jäänud põlevasse autosse lõksu. Koos ühe samuti appi tulnud parameedikuga purustas Foxx auto akna ja kiskus mehe põrgust välja – vahetult enne seda, kui auto tuhaks põles.

Tom Cruise

1998. aastal püüti Londonis Rita Simmondsilt ehteid röövida. Näitleja Tom Cruise tormas oma ihukaitsjatega kohale ning peletas röövlid eemale.

Tom Cruise Foto: VIDA PRESS

Gerard Butler

Briti näitleja pidas 1997. aastal koos emaga piknikku, kui kuulis poissi karjumas, et tema sõber on kõrval asuvasse jõkke uppumas. Näitleja hüppas vette ja tõmbas 14-aastase poisi kaldale.

Patrick Dempsey

USA filminäitleja, "Grey anatoomia" staar ja rallisõitja teab, mida teha, kui toimub autoõnnetus. Kui üks teismeline kaotas 2012. aastal kontrolli oma Ford Mustangi üle ja lendas näitleja murule, haaras Dempsey sõrgkangi, kangutas vraki lahti ja tõmbas juhi autost välja. Näitleja jäi kiirabi saabumiseni vigastatud nooruki juurde ja teavitas juhtunust ka tolle ema.

Anthony Kiedis

Red Hot Chili Peppersi ninamees salvestas 2016. aastal ühe telesaate jaoks "Carpool Karaoket" ("Sõidud Taukariga" eelkäija, eksole). Korraga märkas ta hirmunud naist, kes kandis väikelast ja karjus, et ta beebi ei hinga. Kiedis tegi titele kunstlikku hingamist, sai tolle kopsud jälle tööle ning jätkas siis saatelõigu salvestamist.

Anthony Kiedis Foto: VIDA PRESS

Hall & Oates

1970ndatel tegevust alustanud muusikakollektiiv oli 1980ndatel ringreisi käigus Melbourne'is. Daryl Hall ja John Oates lõunastasid koos sõpradega, kui söögikohta tormas püssiga vehkides sisse kohalik kaak hüüdnimega Rusty Gun Bandit. Täpselt sel hetkel, kui politsei saabus, viskasid Hall ja Oates koos teistega päti läbi aknaklaasi välja.

Steve Buscemi

Enne Hollywoodi üheks tuntumaks näitlejaks saamist töötas Brooklyni päritolu Buscemi neli aastat Manhattanil tuletõrjujana. Kui toimus 9/11 terrorirünnak, läks mees oma vanasse kodudepoosse, tõmbas selga päästja vormi ja tegi mitu päeva 12-tunniseid vahetusi, otsides Maailma Kaubanduskeskuse rusude alt ohvreid.

Steve Buscemi Foto: VIDA PRESS

Tom Hardy

2012. aasta Batmani filmis mängis Hardy pahalast, aga päriselus on ta pigem kangelane kui kurjam. Tänavu jalutas näitleja Londoni tänaval, kui kaks teismelist põrutasid tema lähedal varastatud mopeediga Mercedesesse ning tormasid siis minema. Hardy põrutas neist ühele järele ja jälitas noort pätti läbi tänavate. Nooruki tabanud, haaras Hardy tal kraest, vedas tagasi sündmuspaigale ja andis politseile üle.