Foto: Martin Ahven
Tele
13. mai 2017, 11:54

Emadepäeva täidab südamlik ja mitmekülgne teleprogramm

Pühapäev, 14. mai on emadepäev ning ERRi tele- ja raadiokanalid pakuvad sel puhul vaatamiseks-kuulamiseks mitmekesist ning südamlikku programmi.   ETV ekraanil alustab kell 9.05 emadepäeva meeleolus "Prillitoos", kus Carmen Mikiver räägib nii näitlemisest kui ka elust väljaspool teatrit. Hobikokk Triin valmistab emadepäeva puhul oma lapsepõlvelemmikut, Charlotte'i kooki. Selleks, et see ikka täpselt õige saaks, tuleb Triinule kööki appi tema vanaema Laine. Psühholoog Anneli Salk räägib aga sellest, kuidas hoida häid suhteid oma lastelastega.   Kell 10.00 algav "Hommik Anuga" kutsub külla Eestimaa inimeste südamed võitnud väikese Oliveri koos oma suure perega. Eino Baskini abikaasa Veera teeb Einole veel viimase kingituse. Laikrete pereansambel tutvustab vaatajatele oma noorimat liiget - vaid üheaastast Noorat.   Kell 12.00 jõuab ekraanile emadepäeva kontserdi otseülekanne Estonia kontserdisaalist. Tervituseks kõikidele kallitele emadele esinevad Eesti Meestelau

Kell 21.40 saab näha mängufilmi "Ema". See on trillerlik lugu sellest, milleni võib viia aastatepikkune enesepettus, täitumata unistused ja armastusepuudus. Filmi keskmes on tulistamise tagajärjel koomasse langenud täiskasvanud poja eest hoolitsev naine, kes seisab silmitsi terve väikelinna täieinimestega, kes üritavad tema pojaga juhtunu mõistatust lahendada. Osades Tiina Mälberg, Andres Tabun, Andres Noormets, Siim Maaten, Jaan Pehk, Jaak Prints, Rea Lest. Stsenaristid Leana Jalukse ja Al Wallcat, lavastaja Kadri Kõusaar.
 
Kell 23.10 toob ETV2 ekraanile lüürilise komöödia "Minu naine sai vanaemaks", mis kujutab ühte päeva äsja vanaisaks saanud mehe elus. Helilooja Andres Valkonen, kunstnik Halja Klaar, operaator Mihhail Dorovatovski. Osades Aarne Üksküla, Ita Ever, Raili Jõeäär, Lembit Ulfsak, Anne Veesaar, Martin Veinmann, Liina Randmaa ja Lembit Peterson. Režissöör Virve Aruoja, stsenaristid Virve Aruoja ja Arvo Valton.
 
Vikerraadio kuulajad saavad veeta emadepäeval ennelõunase tunnikese ema ja pojaga, kes mõlemad on saatuse tahtel sattunud eesti lastele nii tähtsate lemmikkangelaste sünni juurde. Ingrid Kivirähk andis näitlejana elu nukukesele nimega Tipp, tema poeg, kirjanik Andrus Kivirähk, kuulub aga Lotte loojate hulka. Kivirähkide perekonna lugu on kuulajate ees pühapäeval kell 10.10, saadet "Käbi ei kuku..." juhib Sten Teppan. Pühapäevaks on selgunud Eurovisioni võitja. Ühendamaks emadepäeva ja Eurovisioni, kõlavad Andres Oja muusikasaates kell 12.05 laulud, mida esitavad tublid emad, kes on Eurovisiooni lauluvõistlusel osalenud.
 
Raadio 2 eetris on emadepäeva meeleolus "Bella pühapäevakool", mis alustab kell 10.05.
 
Raadio 4 tervitab emasid pühapäevases hommikuprogrammis ning esmaspäeval kell 12.05 algavas saates "Üksikasjad" saab kuulda pikemat lugu pühapäevasest emadepäeva kontserdist Estonia kontserdisaalis. Aasta emaga teeb intervjuu Olga Šubin.