Foto: Elmo Riig
Mitmesugust
3. mai 2017, 07:51

Andres Tabun: "Tuleb vaadata passi ja peeglisse, mis sa siin enam mässad!"

Näitleja Andres Tabun ütleb muiates, et tööst vabal ajal on ta lihtsalt maale koormaks nagu Maksim Gorki tegelane näidendis «Põhjas». Pullimehe mainega näitleja eelistab suurele seltskonnale omaett e olemist ja endaga head läbisaamist.

Andres Tabunit (62) võib iga nädal näha teleseriaalis «Doktor Silva», kus mees kehastab üsna ekstsentrilist hambaarsti. Viimase suurema etteaste tegi ta aga hoopis Kadri Kõu saare menukasOscarilenomineeritudfilmis «Ema».Tänavusel teatripäeval premeeriti näitlejat parima kolleegi preemiaga.

Mees on teatris töötanud juba üle 40 aasta. Sellesse aega on jäänud nii rõõme kui ka muresid. Omal ajal on Andres olnud üsna vastuoluline näitleja, kellest levivad teatrivaldkonnas mitmed legendid. Nende tausta uurides selgub, et tegemist on kolleegina väga armastatud ja hinnatud mehega.

«Teatrikunst on kollektiivne kunst. See pikk aeg on õpetanud mind teatris teiste inimestega arvestama ja andnud oskuse pidada lugu kolleegide tööst. 40 aastat teatris on õpetanud lahkama inimkaraktereid ja nende käitumist mõistma,» ütleb näitleja tagasihoidlikult.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse