Foto:
Sisuturundus
2. mai 2017, 15:28

Lipofilling ehk kuidas saada kurvid, mida oled alati ihaldanud?

Kumerused ja naiselikud kurvid on moes. Sageli pole aga need just seal, kus soovid. Rasva siirdamine ehk lipofilling on kiire võimalus seda muuta ja suurendada nii rindu, puusasid kui ka istmikku. Kuidas see täpselt toimib just viimase puhul? Miks sellest mõeldakse?

Kumer ja ehk isegi kopsakam istmik on olnud inimkultuuris viljakuse ja hea tervise märgiks, nii et pole ime, et see on oluline ka meie tänapäevastes ilustandardites. Igaühe keha aga ei kujune loomulikul viisil selliseks nagu soovitud. Probleem pole sageli isegi elustiilis – isegi sale olles või kaalu kaotades võib mõnel kehapiirkonnal säilida soovimatu kuju. Rasv ei pruugi puhtalt geneetilistel põhjustel koguneda sinna, kuhu sina seda sooviksid. Lipofilling on sellises olukorras ideaalne lahendus.

Tingituna sellest suhteliselt ajatust iluideaalist on lipofilling muutunud äärmiselt populaarseks just tuharate suurendamisel. Protseduuri menukus on tingitud ka sellest, et see on võrdlemisi ohutu meetod enda kumeruste kujundamiseks, kuna materjaliks on omaenda keha rasv.

Kuidas lipofilling toimib?

1)    Rasv imetakse vähemalt kuuest soovitud regioonist kehal.

2)    Rasv siirdatakse tuharatesse.

3)    Järgneb 3-6 kuu pikkune kasvuetapp, mil kujuneb välja uus ihaldatud istmikukuju.

Operatsioonieelselt saab arst hinnata, kui suurt suurenemist oodata ja soovi korral saab protseduuri korrata.

The Health Clinicu plastikakirurgi dr. Siim Simmo kommentaar: "Esialgne tulemus on näha mõne nädala jooksul, alguses toimub turse langus ja vähehaaval uued rasvarakud saavad verevarustuse uues asukohas. Osa rasvarakke imendub ehk sulab ära, osa jääb püsima. Lõplik tulemus peaks näha olema poole aasta pärast operatsiooni."

Lipofillingu eelis tuharatel on sama, mis ka rasva siirdamisel rindadesse – tulemus on loomulik, nii välimuselt kui ka tunnetuselt.

Kui kaua tulemus püsib?

Rasva siirdamisest tulnud kumerused kaovad ainult suurema kaalukaotuse puhul. Siirdatud rasv toimib nagu tavaline rasv, kogunedes ja kadudes koos kehakaalumuutustega. Seega võib tulemus püsida mitmeid aastaid ning kui suuremaid kaalukaotusi ei ole, ka aastakümneid.

Võrreldes teise sagedase võimalusega istmikku suurendada, milleks on implantaadid, siis lipofillingu eeliseks on kiirem ja lihtsam protseduur ning loomuomasem välimus. Samuti võib implantaatide nn eluiga olla teatavatel tingimustel lühem.

Seega, lipofilling on efektiivne, püsiv ja komplikatsioonivaene viis oma istmikupiirkonda suurendada, millega käib kaasas rasva võtmine piirkonnast, kus seda võib liigselt olla. Loo endale soovitud välimus!

Sarnasel teemal: „Kuidas erineb rasva siirdamine rindadesse implantaatidest?”