Foto:
Sisuturundus
2. mai 2017, 15:11

Bariaatriline kirurgia - katsumused, mis on ületamist väärt

Bariaatrilise kirurgia protseduurid annavad võimaluse suureks positiivseks elumuutuseks. Nagu iga suure muutusega elus, tunduvad katsumused, mis sellega kaasas käivad esmapilgul mõõtmatult suured. Mis täpselt ootab inimest, kes selle teekonna ette võtab ja kuidas jääda valitud teekonnale eduka lõpuni? Kas patsient on oma katsumustes üksi või milline on tugi?

Paranemine ja kohanemine

Kõige olulisem on teada, et operatsioonijärgsel perioodil ei jää patsient üksi. Iga bariaatrilise kirurgia protseduuriga käib kaasas ka neile järgnev kontroll ja konsulteerimisvõimalused. Samas on oluline ka patsiendil endal aeg maha võtta, andmaks kehale võimalust taastuda ning olla nii emotsionaalselt kui füüsiliselt valmis uueks elustiiliks.

Maoballooni paigaldamisel on oluline puhata vähemalt nädal. Kuigi protseduur nõuab bariaatrialõikustest kõige vähem senise elu muutmist, tuleb siiski arvestada ajaga, mis on vajalik operatsiooniks rahulikult ette valmistumiseks ning samuti peab arvesse võtma tavapärase operatsioonist taastumise aja vajalikkust. Maobandaaž ja plikatsioon on nõudlikumad protseduurid ja eeldavad 1- kuni 2-nädalast puhkust argirutiinist. Mao ümberjuhtimise- ja resektsiooni-järgselt on tähtis puhata vähemalt kaks nädalat.

Otsus võtta ette bariaatrlise kirurgia protseduur pole mitte ühegi patsiendi jaoks kergelt tulnud ning tõeline elumuutus algab alles pärast operatsiooni. Siinkohal tasub igati anda endale aega, mis võimaldab kergemini võtta vastu järgmist väljakutset:

Kuidas hakkab olema toitumine?

Kogemus on näidanud, et toitumisharjumuste muutmine ja uue aktiivsema eluviisi omaks võtmine on kõige suuremad väljakutsed patsiendi jaoks. Operatsioon ei pane rasvumust lihtsalt kaduma, vaid annab inimesele tõuke tervislikumaks ning täisväärtuslikumaks eluks.

Kõik bariaatriakirurgia meetodid langetavad inimese vajadust suurema toidukoguse järele. Et see annaks soovitud tulemust, on tähtis olla tähelepanelik, järjepidev ja aktiivne.

The Health Clinicu bariaatriakirurg dr. Rein Adamson lisab:
"Suurimaks väljakutseks bariaatrilise operatsiooni puhul on kardinaalne elustiilimuutus, mis on vajalik selleks, et saavutada pikaajalist edu. Väga väikeste toidukoguste puhul on eriti oluline süüa kvaliteetset toitu ning seda 5-6 korda päevas, et keha saaks piisavalt toitaineid ning õige menüü kokku panek on esialgu keeruline. Selleks puhuks on meie meeskonnas ka toitumisspetsialist, kes nõustab meie patsiente pikaajaliselt. Ühtlasi tuleb olla füüsiliselt aktiivne ning see on vahetult peale operatsiooni tihti raskendatud, kuid operatsioonist tingitud kaalulanguse tõttu muutub aja jooksul üha kergemaks. Kombineerides teadliku toitumise ja regulaarse treeningu on võimalik saavutada väga häid tulemusi ning olla taas aktiivne ja elada täiel rinnal paremat ja täisväärtuslikku elu."

Tervislikult elama hakkamine võib tunduda nii ilmselge asjana – miks end selle tarbeks opereerida? Mõnel inimesel on tõesti võimalik päevapealt enda elu muuta, enamikul on aga suurte ja sisuliste muutuste sisseviimine äärmiselt vaevaline, mis teeb muutuse füsioloogiliselt ja psühholoogiliselt peaaaegu võimatuks. Bariaatriline kirurgia on vastutusrikas valik juba üsna keeruliseks kujunenud olukorras.

Bariaatriline kirurgia aitab alustada patsiendil uut ja paremat elu

Elu muutubki paremuse poole läbi katsumuste ja meie kogemus näitab, et need on ületatavad. Kohanemisraskuste ja harvaesinevate komplikatsioonide puhul on The Health Clinic igati abiks läbi:

●     operatsioonijärgse kontrolli,

●     regulaarsete bariaatriaõe/toitumisnõustaja konsultatsioonide

●     abimaterjalide jagamise.

Teeme omalt poolt kõik, et patsient saaks kindlamini alustada uut elu.

Kui olete ülekaaluline ja proovinud pikaaegselt erinevaid meetodeid kaalu alanadamiseks, kuid tulutult, soovitame tulla konsultatsioonile kaalukirurgia spetsialistide juurde, et leida Teie jaoks sobivaim lahendus. Vaadake lähemalt SIIT.