Mitmesugust
29. aprill 2017, 09:00

RETSEPT: kevadistest rohelistest lehtedest valmistatud nõgesepesto

Kevad on vaieldamatult kauneim aastaaeg – tärkav loodus inspireerib otsekui iseenesest. Iga nädal võrsub midagi uut ja huvitavat, millega oma toidulauda rikastada – naat, nõges, võilill, karulauk ja kuusevõrsed, igaühel oma maitse ja võlu. ­

Rohelised lehed on täis klorofülli (leherohelist), mille abil kogub taim eluks vajalikku päikeseenergiat. Rohelist tarbides laseme oma sisemistel organitel päikesevalguses kümmelda. Umbrohutoidud on moes, nii et käärid korvi ja korjama!

Nõgesepesto

Kevadistest rohelistest lehtedest valmistatud pesto on parim hommikuvõileival, millele pole enam võid vajagi. Sobib nii singi kui ka juustuga, aga tegelikult maitseb pesto või­leival ka niisama super hästi.

  • 50 g nõgeselehti
  • peotäis petersellilehti
  • 1 dl soolapähkleid
  • 3–4 küüslauguküünt
  • 1 dl oliiviõli
  • 30 g parmesani
  • soola
  • musta pipart

Peenesta nõgese- ja petersellilehed, soolapähklid ja küüslauk koos õliga kann- või saumikseriga. Sega hulka riivjuust ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri leival või saial.

NIPP! Võid nõgese asemel vabalt võtta pisikesi naate!