Foto: PantherMedia / Scanpix
Sisuturundus
10. aprill 2018, 18:20

PULMASPIKKER | Noorpaar ei tohiks pulmatoitlustust valida lähtuvalt endast

"Menüü kokku panemisel on kõige tähtsam see, et pulmakülalised saavad kõhu täis. Kui noorpaaril on tavaelus mingid erilised toitumisharjumused, siis vähemalt pulma ei tasuks ainult liiga eripäraseid toite tellida,“ annab nõu Mariin Cateringi juht Marin Mäesalu.

Marin Mäesalu toonitab, et külalised jõuavad pulmapeole tavaliselt tühja kõhuga ja kui on olnud pikk päev nii külalistele kui ka noorparile, siis oleks  mõistlik suurema nälja kustutamiseks enne tervitusjooki teha väike suupistelaud. Külalistel on väga hea meel selle üle, kui noored on mõelnud ka selle peale ja alles hiljem pakuvad tervitusjooki puuviljade või magusa ampsuga.

Lisaks on väga oluline cateringi firmale teada anda, kui pulmakülaliste osas on allergikuid või veganeid.

"Noorpaaride peamine mure on see, et toitu jätkuks. Samas tasub usaldada ka cateringi firmasid, sest nemad teavad, kui palju tasub toitu tellida,“ sõnab Mäesalu.

Kui pulm kestab 7-8 tundi, siis peab  toitu olema minimaalselt 1200 grammi inimese  kohta. Pealegi, toob Mäesalu välja, et igaüks tunneb oma pulmakülalisi paremini ja teab, kui palju nad süüa armastavad.

"Kui on teada, et on suuremad sööjad, siis soovitan ka alati natuke lisa juurde tellida. Pulmas  peab toitu jätkuma, muidu on ka pulm rikutud. Peost jääb ikka alati meelde, kas toitu jätkus, kuidas maitses ning kui hea olid bänd ja õhtujuht,“ räägib Mäesalu.

Toitlustuse valimisega tuleks alustada võimalikult vara. "Aeg läheb kiiresti ning soovitud toitlustuse saamiseks tuleks vara tegutsema hakata. Mõistlik on küsida esmane pakkumine ja siis ka korra kokku saada. On lihtsam koos seda muutma hakata ja menüü kokku panna,“ selgitab Mäesalu.

Tema sõnul ei tasu peljata catering’ilt küsida proovitoite – see on täiesti normaalne, et valitud sööki tahetakse enne maitsta.

Kuidas serveerida toite? "Üldjuhul olen mina soovitanud alustada   pearoast ja klassikaliselt oleme pearoa vaagnatega laudadesse pannud , et ei tekiks buffeelauda pikka järjekorda. Külalised saavad sooja toidu kiirelt kätte  ja kohe ka sööma hakata, hiljem siis külm laud buffeena, kust igaüks saab oma maitsele lisa juurde võtta,“ jutustab Mäesalu.

Kui palju aga kulub alkoholi, sõltub jällegi inimestest. "Üldiselt on viimaste aastate kogemus selline, et viina juuakse suhteliselt vähe, aga veini seevastu kaks korda rohkem, eriti valget veini,“ ütleb Marin Mäesalu.

Alkoholi saab ka cateringi käest tellida. Sel puhul võetakse kinnised pudelid tagasi ja lahtised on väljaostuga. "Kui alkohol on cateringi poolt, siis saab kindel olla, et alkoholi jätkub ja samas ei jää hiljem suurt kogust alles.

Kindlasti tuleb cateringiga kokku leppida saali paigutus, sest asjatundjad oskavad soovitada mõistlikku paigutamist, et nii lauad kui ka saal jääksid ilusasti.

"Alati soovitan eraldi teha ka noorpaarilaua, kus nad istuksid kahekesi või vanematega – et nad näeksid hästi saali ja samas oleksid nähtaval kohal. Just noorpaar peab sel tähtsal päeval olema kõige nähtavamal,“ lisab Mäesalu.

Mariin Cateringi juht soovib ta noorpaaridele panna südamele veel ühe asja: tänage lõpus cateringi firmat!

"Noorpaar muretseb alati, kas bänd ja õhtujuht saavad söönuks ning tänavad vaid neid peo lõpus. Pange tähele ka cateringi firmat, nemad ju kogu selle maitsva toidu lauale toovad!“ ütleb Mäesalu lõpetuseks.

Mariin Catering aitab lisaks toidule ka dekoratsioonide ja lilleseadetega. Seetõttu on väga oluline teada ka pulmavärvi, et teema oleks üks.

Vaata täpsemalt SIIT!