Foto: Erakogu
Mitmesugust
28. aprill 2017, 14:25

Joogaõpetaja Tiina Pappel: "Õigete asjade pärast ei pea rassima."

Joogaõpetaja Tiina Pappel rääkis väljaandele Goodnews, et kui sisemised taotlused on paigas ja sa liigud oma õigel teel, ei pea rassima, kõik tuleb ise sinu ellu.

Tiina Pappel on üks Isvara Joogakooli loojatest ja õpetajatest, kes jõudis joogani päris keerulisi radu pidi, olles alguses tüüpiline “ühiskondlikku tellimust” eeskujulikult täita püüdev naine, kuid edasine elu juhatas ta siiski vaimsele teele. Nüüdseks on jooga õpetamisest ning teraapiatööst saanud Tiina kirg ja põhitegevus.

Tee joogani kulges sammu haaval

Tiina ütleb, et tema teekond joogani on olnud loogiline, selle sattumine tema ellu polnud juhus, vaid üks asi viis teiseni. „Tagasi vaadates võin öelda, et mul on huvi inimese ja Universumi toimimise vastu alati olnud, juba kooliajast peale,“ nendib ta.

Tiina Pappel tunnistab, et tal ei olnud sel hetkel veel julgust teha see valik, et minna gümnaasiumi osas samasse kooli, see tundus liiga alternatiivne. Oma osa selles maailmatunnetuses, mis tal aga täna on, mängisid klaveriõpingud muusikakoolis, kus ta käis 5 aastat.

Ärinaisest joogahuviliseks

Pärast keskkooli läks Tiina õppima ärijuhtimist, kuigi tunnistab, et tal ei olnud sel hetkel veel mingit arusaamist, mida ta üldse teha tahab, ning nii sattuski ta sõprade pealekäimisel Tallinna Tehnikaülikooli Kõrgemasse Majanduskooli, praeguse nimega TTÜ Tallinna Kolledž, kus ta õppis neli aastat rahvusvahelist ärijuhtimist ja sai rakendusliku kõrghariduse. Seejärel sündis noorel naisel esimene tütar, kelle kõrvalt ta küll üsna kiirelt tööle läks.

Elu korraldab asju omasoodu

„Tundsin järjest teravamalt, et midagi väga olulist on mul elus veel avastamata. Sünkroonsused toimisid aga täiega ja kuna firmal ei läinud eriti hästi, palju inimesi koondati ning kui ka mina ühel ilusal päeval koondamisteadet saades olin ma erinevalt nii mõnestki kolleegist ülimalt rõõmus! Tundsin, kuidas tegelikult juhin ise oma maailma ja maailm toetab, hoiab, julgustab...“ räägib ärinaise tee läbinud Tiina.

Tema hinnangul on ka isiklik elu teda alati suunanud, et vaadata rohkem enda sisse, tal on olnud päris mitu kooselu, suhte purunemist ja ka imelisi uusi algusi, mis kõik on kasvamise ja arenguga sünkroonis. Emaks olemine ja kasvamine vormib Tiina sõnul alati naist sügavuti. Ka isa äkiline surm oli sündmus, mis pani teda rohkem mõtlema, et mismoodi see maailm ja põhjus-tagajärg toimib, ja see viis sügavamate küsimusteni. Sel ajal leidis ta enda jaoks Holistika Instituudi, läks sinna õppima ja äkki hakkas kõik tohutu tempoga minema.

Universumi seadused suunavad nii, nagu on vaja

Need seadused on sõnastanud meisterjoogi Deepak Chopra ja nende seaduste hulka kuuluvad ka näiteks karma seadus, andmise seadus ja mitmed veel. Vähima pingutuse seadus ütleb, et kui sul on sisemised taotlused paigas, kui sa oled loodusega kooskõlas, siis ei pea sa mingi eesmärgi nimel tohutult rassima, kui see on õige tee, siis see tuleb ise su ellu, lihtsalt ja loomulikult. See seadus kummutab inimestele nii omase arvamuse, et millegi saavutamiseks peab hullumeelselt tööd rabama, tohutult pingutama ja alles siis saad väärilise tasu.

Tiina Pappeli sõnul on ta väga otseselt ja vahetult kogenud, kui tõesed on need Deepak Chopra sõnad: “Vähima pingutuse seadus rakendub, kui su teod lähtuvad armastusest, sest loodust hoiab koos armastuseenergia. Kui sa taotled võimu ja kontrolli teiste inimeste üle, siis raiskad asjata energiat. Kui taotled raha ja võimu enda ego jaoks, siis kulutad energiat, jälitades õnne-illusiooni, selle asemel, et nautida antud hetke õnne...Kui su tegude põhjuseks on armastus, siis su energia mitmekordistub ja koguneb – ja ülemäärase energia, mida kogud ja naudid, võib suunata looma kõike, mida tahad, kaasa arvatud piiramatut rikkust”.

Selle valguses soovitab Tiina noortele, sealhulgas ka oma lastele: „Ärge hakake vaid raha nimel tegema mingit tööd, kõige olulisem on see, et saaksite enda sees aru, mida te tegelikult tahate, mis teid huvitab, ja tehke seda. Ärge käige mingit etteantud rada, ärge kartke raha pärast.“