Foto: Krõõt Tarkmeel
Mitmesugust
26. aprill 2017, 08:02

Töötu Anu Saagim innustab: "Otse tundmatusse! See annab jõudu ja energiat."

Meelelahutuskuningannast Anu Saagimist on saanud viimasel ajal kõige kuulsam töötu. Daam ise naudib tähelepanu ja vabadust ega muretse homse pärast sugugi. Anu moto on «Enne tee ja pärast mõtle». Ta ütleb, et kui miski enam sära silma ei too, tuleb see maha raputada ja natuke sulgi saputada, et siis sirge seljaga oma rada pidi edasi sammuda.

Naisteleht vestles Anuga (55) vahetult pärast Postimehe Elu24st lahkumist, mil kogu Eesti kihas: kuidas sai juhtuda, et portaal lubas minema oma käilakuju? Ja mis nüüd bravuuritarist saab?

Kas oled juba töötukassas arvel?

Kõik teevad selle üle nalja. Olen paraku ka üksiküritaja ja töötukassasse minna ei saagi. Nii et pole arvel. Lahkusin poolte kokkuleppel ja hästi viisakalt, aga ometi oli see mu jaoks déjà vu. Kui need muudatused hakkasid, mõtlesin, et issand kui õudne, kas näen und või on see ilmsi. Skeem on sama nagu Kalev Meediaga: peamine on ropult raha teenida ja võimu nautida. Kana peab ju kuldmune munema. Nõus. Aga sellest ma hästi aru ei saa, et kui ta juba muneb neid kuldmune, on vist ahnus nii suur, et sellest ühest-kahest munast päevas ei piisa, oleks vaja veel välja pressida. Ärimeestel on selline tunne, et nemad teavad, kuidas see kõik käib. Jah, nad oskavad raha lugeda, kasumit kasvatada. Aga arvan, et ajakirjandus ja kunstivaldkond, kuhu ma paigutan ka meedia, on hoopis teistsugune bisnis. Seal tuksub süda teisiti ja väärtushinnangud on veidi teised.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse