Foto: Unsplash.com
Mitmesugust
25. aprill 2017, 12:33

Häid nippe, kuidas tagada lilledele pikem eluiga

Tee varrele sisselõige, viska vaasi põhja münt või lisa kraaniveele pisut kihisevat jooki - ilmselt on see vaid osa nippidest, mida on meile lillede pika eluea saavutamiseks soovitatud. Ent häid nippe on veel!

Hoia eemal puuviljadest. Sellist soovitust kuulete ilmselt esmakordselt! Ent sedapuhku ei tasu sõna otseses mõttes soovitust kuulda võtta, sest pigem on siin mõeldud seda, et lilli ei tohi asetada puuviljade lähedusse. Puuviljad eritavad lilli närtsitavat gaasi ehk etüleeni ja vähendavad sedapuhku lillede eluiga märgatavalt.

Juukselakk on üks multifunktsionaalne leiutis, mis hoiab juuksed soengus, jumestuse näos ja lilled trimmis. Lillemüüjad kasutavad aeg-ajalt juukselakki õite reipamaks muutmise nimel - oluline on aga juukselakki piserada vaid õiele ja kohe kindlasti mitte varrele.

Foto: Unsplash.com

Võta appi riis. Vaasid võivad tiheda kasutamise järel eritada baktereid ja lima, mis koheselt uued lilled ära tapavad ja sedapuhku on oluline loputus. Kui aga käsi kitsasse vaasu ei mahu, siis viska vaasipõhja pisut riisi, lisa vett ja loksuta. Nii saad kõigest ebavajalikust hõlpsasti lahti!

Isetehtud väetis pikendab lillede eluiga. Lisa vette pisut limonaadi/karastusjooki ja teelusikatäie valgendajat. Happe, suhkru ja tsitruse kombo hoiab lilled reipana!

Foto: Unsplash.com