Foto: Pixabay
Mitmesugust
16. aprill 2017, 22:10

Mida teha järelejäänud pühademunadega?

Munade värvimine on lihavõtete ajal juba kindel ning meeleolukas traditsioon. Kes värvib mune sibulakoortega, kes külmutatud mustikatega, kes kasutab munade värvimiseks pliiatseid või munavärve. Kui aga värvimised värvitud koksimisvõistlused peetud, siis mida teha sellest lõbusast traditsioonist järelejäänud pühademunadega?

Rannamõisa jagab mõningaid ideid ja retsepte, kuidas keedetud mune toidus kavalalt ära kasutada.

Suupiste. Kergeks näksimiseks ja maitseelamuseks võib keedetud mune eelnevalt marineerida. Ühe variandina võib proovida muna-avokaado-kodujuustu-sinihallitusjuustu kooslust. Täpsema retsepti leiab Ragne blogist kokkama.ee!

Salatid. Üks äärmiselt hea variant on mune ära kasutada erinevates salatites – värketes ning koorega salatites. Veidi rukolalehti, kirsstomateid, parmesani ning paprikaviile. Kõige peale kanafileed või suitsukana ning munaviile, lisaks mee-õlikaste juurde (1 osa mett, 1 osa õli, 1 osa palsamiäädikat, 1 osa mahedat sinepit).

Supp. Suveks valmistuda pole kunagi liiga vara, seetõttu soovitame valmistada maitsvat külmsuppi, mille retsept võib valmida täpselt nii, mis külmkapis parasjagu olemas on. Katsetada saab näiteks Rannamõisa retsepti järgi valmistatud külmsuppi pestokanaga.

Võileib. Traditsioonilist võileiba saab valmistada igal ajal. Keerake kokku aga üks korralik rikkaliku täidisega wrap. Praetud kana, muna, kurk ja veidi küüslauku on Rannamõisa Linnuliha lemmikkooslus.

Foto: Pixabay