Foto: Unspash.com
Mitmesugust
10. aprill 2017, 10:00

... ja parandavad keskendumisvõimet!

Need 6 snäkki panevad mõttetöö koheselt tööle!

Eks tööpäeva alguses, lõunapausilt tulles või õhtuti ongi keeruline mõttelõnga harutama hakata ja sedapuhku on esimeseks abimeheks tavaliselt kohvi. Tegelikult on aga teadluslikult tõestatud, et need 6 vahepala aitavad samuti meeled ärksana hoida. Kui ei usu, siis proovi ise järele!

1. MUSTIKAD. Eestis pole hetkel küll mustikahooaeg ja häid marju tuleb tikutulega taga otsida, ent sedapuhku toimivad ka külmutatud mustikad - viska need lihtsalt smuuti sisse! Mustikad panevad vereringe tööle ja parandavad mälu. Asjatundjad soovitavad iga päev süüa peotäis mustikaid, kas siis snäkina või maitsestamata jogurti kõrvale.

Foto: Unspash.com

2. KREEKA PÄHKEL. Paljud inimesed seostavad seda pähklit välimuse poolest ajuga ja mitte ilma asjata! Kreeka pähkel on kõrge antioksüdanti sisaldusega snäkk, mis parandab mentaalset tervist ja aitab mõtted fookuses hoida. Uuringud on lausa tõestanud, et sage pähklite söömine aitab ära hoida Alzheimeri tõve.

Foto: Pixabay.com

3. TUMEDAD LOPSAKAD LEHED. Spinat, lehtkapsas, rukola ehk peotäis rohelust smuutis, salatis või lihtsalt toidu kõrvale hoiab meeled erksana.

Foto: Pixabay.com

4. KÕRVITSASEEMNED. Rikkalikud magneesiumi, tsingi ja teiste mineraalide poolest - see peab ju mõttetööle hea olema! Ja ongi, lausa nii, et töötab sarnaselt kreeka pähklitele Alzheimeri tõve ennetajana.

Foto: Unspash.com

5. MATCHA. Seda peetakse imejoogiks ja põhjusega. Tihtipeale soovitatakse Matcha teed kohvi asemel tarbida, sest see annab energiat ja parandab keskendumisvõimet.

Foto: Pixabay.com

6. VESI. Jah, on ju vana tõde, et dehüdreeritus tekitab peavalusid, muudab uimaseks ja olulised asjad lähevad meelest ära. Vähemalt 8 klaasi vett teeb mõttetööle head!

Foto: Unspash.com

.