Nuusuta lavendlit. Tupsuta lavendliõli kas randmetele või taskurätile ning nuusuta neid aeg-ajalt. Lavendliõli leevendab edukalt stressi, lõõgastumine on aga kaalu langetamise ning ülekilode vältimise nimel hädavajalik.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
10. aprill 2017, 11:46

KEVADEKS VORMI: teadlased soovitavad saleneda nende seitsme tegevuse abil (23)

Viimasel ajal pööratakse üha suuremat tähelepanu toitudele, mis aitavad juba süües saledaks jääda või mis salenemist soodustavad. Nii on teadlased pannud kirja rea toitumisnippe, mis aitavad punnkõhust vabaneda nii naistel kui meestel.

1. Söö saia vürtsika kattega. Vürtsikas saiakate, kuhu on lisatud näiteks paprikat või tšillit, soodustab energia põletamist, vahendab Bild der Frau. Lisaks vähendab terav maitse söögiisu.

2. Söö piiniaseemneid. Need soodustavad koletsütokiniini ehk hormooni, mis saadab ajule signaali kõhu täissaamisest, teket. Ka on piiniaseemned oluliselt valgurikkamad, kui teised pähklid ja seemned.

3. Söö kõrge pektiinisisaldusega puuvilju. Näiteks õunu, pirne ja porgandeid. Kiudaine pektiin aitab kehast suhkruid ja rasvu välja viia.

4. Söö goji-marju. Need sisaldavad 18 erinevat aminohapet, mis on vajalikud lihasmassi hoidmiseks.

5. Joo keefiri. Selles on ohtralt kaltsiumi, see aine kiirendab rasvade lagndamist aga lausa 60% võrra.

6. Nuusuta lavendliõli. Tupsuta seda kas randmetele või taskurätile ning nuusuta neid aeg-ajalt. Lavendliõli leevendab edukalt stressi, lõõgastumine on aga kaalu langetamise ning ülekilode vältimise nimel hädavajalik.

7. Söö hapukurki. Selles on piimhappebaktereid, mis aitavad taastada heade-halbade bakterite tasakaalu soolestikus.