Dekupaaži ehk salvrätitehnikas värvitud munad.Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
7. aprill 2017, 22:40

Toredad ideed, kuidas lastega lihavõttemune kaunistada (7)

Järgmisel nädalal on lihavõtted ja lastele meeldib selle püha juures enim just munade värvimine. Kui on tahtmine proovida munavärvidele ja sibulakoortele lisaks midagi uut, siis veebilehelt Woman’s Day leiab mitu toredat lihavõttemunade kaunistamise ideed sulle ja lastele. Paar neist on ka siin. Kõigi jaoks peavad munad juba keedetud või veel parem, tühjaks puhutud olema.

Lõnga- või nöörimunad

Käige ettevaatlikult muna üks ots liimipulgaga üle, asetage sinna värvilise nööri või lõnga ots ja hakake ettevaatlikult keerutama. Iga natukese aja tagant lisage uuesti liimi, et lõng korralikult külge jääks, kuid mitte liiga pigistades, et munakoor katki ei läheks.

Ananassimunad

Värvige munad kollaseks, lõigake rohelist värvi paberist ananassi lehtede kujulised tükid ja kleepige need muna ülemise otsa külge.

Dekupaaž

Rebige ettevaatlikult pabersalvrättide küljest ära selle kõige õhem, pealmine kiht, millele on trükitud salvräti pilt või muster. Lõigake kas väikesed tükid, poole muna suurused tükid või kujundid ning asetage munale. Seejärel pintseldage õrnalt üle PVA liimiga – mitte liiga paksult, et liimijälgi peale ei jääks. Õhuke salvrätikiht jääb peale kui kaunis muster.

Emoji-munad

Kollaseks värvitud ja ananassidisainist üle jäänud munadele saab peale joonistada vahvaid nägusid ja emotikone.