Foto: Antonio Guillen Fernández
Mitmesugust
5. aprill 2017, 22:51

TÄNA ON MOBIILIVABA PÄEV: Kas sinagi oled eluohtlik autojuht?

Autoroolis telefoni kasutamine, söömine või muude kõrvaliste asjadega tegelemine põhjustab liiklusõnnetusi järjest sagedamini ja seda võrreldakse juba joobes juhtimisega. Probleemi tõsidusele juhib tähelepanu maanteeameti ennetus­töö osakonna ekspert Kerli Tallo.

Täna, 5. aprillil toimub üle-­eestiline mobiilivaba päev, mille raames kutsutakse kõiki liiklejaid vähemalt sel päeval mobiiltelefoniga mitte tegelema. Suured muutused saavad alguse väikestest. Kui juhid, siis juhi. Eluliselt oluline on ainult elu.

On hommik, istud autorooli ja sõidad tööle. Sa keskendud teele ega pane tähelegi, et oled samal ajal jõudnud termosest kohvi lonksata, peeglist meiki kontrollida, hammastele pilgu peale heita, raadiol kanaleid vahetada ja uudiseid kuulata, GPSi hommikuse kohtumispaiga koordinaadid seadistada, kotist telefoni otsida ja paar telefonikõnet teha, lisaks tuttavale õhtuse treeningu kohta sõnumi saata. Kas oled mõelnud, et iga kord, kui pilgu teelt eemale suunad või käed roolilt võtad, olgu või hetkeks, sead ohtu nii enda kui ka teiste liiklejate elud?

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse